Ухвала
від 09.03.2017 по справі 521/3697/17
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

УХВАЛА

Справа № 521/3697/17

Номер провадження:1-кс/521/1272/17

09 березня 2017 року м. Одеса

Слідчий суддя Малиновського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СВ ФР у Малиновському районі м.Одеси ГУ ДФС в Одеській області за кримінальним провадженням № 32017160020000001 від 21.02.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.204 КК України, про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчим відділом фінансових розслідувань ДПІ у Малиновському районі м.Одеси ГУ ДФС в Одеській області здійснюється досудове розслідування по кримінальному провадженню №32017160020000001 від 21.02.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 204 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що на території міста Одеси та області невідомі особи організували незаконну діяльність автозаправочних та автогазозаправочних станцій, спеціально обладнаних автомобілів (автоцистерн), з яких здійснюється реалізація незаконно виготовлених підакцизних товарів (нафтопродуктів та скрапленого газу) без дозвільних документів та документів які б свідчили про якість палива, без видачі квитанцій і касових чеків, в тому числі за адресами: АДРЕСА_1 ; Одеська область, Біляївський район,

смт. Хлібодарське, автодорога Одеса-Кучурган, 12 км.+60м., на огородженій території; м.Одеса, вул. Люстдорфська дор., буд. 94; м.Одеса, пр.-т Маршала Жукова, буд.75\1; м.Одеса, вул.25 Чапаєвської дивізії, зуп. трамваю №№9,10 та ін.

Так, на виконання доручення, та в ході проведеного комплексу заходів, співробітниками ОУ ДПІ у Малиновському районі м.Одеси ГУ ДФС в Одеській області була отримана та перевірена інформація щодо місць, які можуть використовуватись для зберігання та незаконної реалізації нафтопродуктів та скрапленого газу. Так встановлено, що за адресою : Одеська обл., Біляївський р., смт. Хлібодарське, автодорога Одеса-Кучурган, 12км + 60м біля кафе «Траса» здійснюється зберігання та незаконна торгівля паливно-мастильними матеріалами, а саме дизельним пальним, з порушенням вимог встановлених чинним законодавством, а саме з відсутністю реєстраційних документів, дозвільних документів та документів на походження вказаного дизельного пального.

Протоколом огляду встановлено встановлено, що дана територія огороджена та на території знаходиться заправний комплекс для заправки автомашин та ємкості (цистерни) з паливом. Дана АЗС працює цілодобово. При здійснені візуального огляду та проведення завуальованої розмови з працівником АЗС було встановлено, що на дана АЗС працює без дозвільних документів та касових апаратів. Ціна 1 літра палива становить 18 грн.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно, приміщення за адресою: м.Одеса, вул.Промислова, буд. 24 на праві приватної власності належить ТОВ «Траса» (код ЄДРПОУ 22454919).

Прокурор підтримав клопотання та просив його задовольнити.

Вивчивши клопотання та матеріали додані до нього, вислухавши думку прокурора, слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук провадиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Під час розгляду клопотання слідчим суддею встановлено та прокурором доведено, що дійсно мало місце вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 204 КК України.

Враховуючи викладені обставини, а також з метою відшукання, виявлення та вилучення предметів кримінального правропорушення, які мають значення для всебічного, повного, об`єктивного розслідування провадження, які мають відношення до обставин вчиненого кримінального правопорушення, що може допомогти у встановленні всіх обставин кримінального правопорушення та встановленні винних у його вчиненні осіб, за відсутності інших можливостей отримання вказаних речей та документів, а також враховуючи те, що існує ризик у випадку обізнаності про дії органу досудового розслідування спотворення та знищення речей і документів, що можуть послужити доказами злочинної діяльності,виникла необхідність у проведенні обшуку.

Слідчий суддя вважає, що потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, оскільки завдання, для виконання якого прокурор звернувся до слідчого судді, може бути виконано лише шляхом проведення обшуку.

Керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ ФР у Малиновському районі м.Одеси ГУ ДФС в Одеській області за кримінальним провадженням № 32017160020000001 від 21.02.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.204 КК України, про проведення обшуку задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: : Одеська обл., Біляївський р., смт. Хлібодарське, автодорога Одеса-Кучурган, 12км + 60м біля кафе «Траса», з метою відшукання і вилучення:

1)оригіналів первинних бухгалтерських та інших документів (відомостей) в тому числі:

- договорів, контрактів, прибуткових/видаткових накладних, податкових накладних, реєстрів виданих та отриманих податкових накладних, рахунків-фактур, товаротранспортних накладних, актів прийомки-передачі, фінансово-господарських документів, що підтверджують сплату грошових коштів за вчиненими правочинами (платіжні доручення, виписки банківських установ, прибуткові та видаткові касові ордери, чеки РРО, векселя), актів інвентаризації, сертифікатів якості, журналів видачі довіреностей на отримання/відправлення ТМЦ;

- копій реєстраційних (статутних) документів, наказів про призначення службових осіб, їх посадових інструкцій, паспортів засновників та службових осіб;

2)не облікованих у визначеному законом порядку товарно-матеріальних цінностей;

3)печаток та штампів інших суб?єктів господарювання;

4)іншої документації (у тому числі в електронному вигляді); чорнових записів, записних книжок, технічних засобів (у тому числі комп`ютерної техніки), які містять у собі відомості стосовно фактичного придбання паливно-мастильних матеріалів, інформацію стосовно розміру отриманого доходу.

5)зразків паливо-мастильних матеріалів;

6)незаконно виготовленої продукції, а саме паливо-мастильних матеріалів та обладнання для її виготовлення.

Проведення обшуку доручити слідчим СВ ФР ДПІ у Малиновському районі м.Одеси ГУ ДФС в Одеській області спільно з працівниками оперативного управління ОУ ГУ ДФС в Одеській області.

Строк дії ухвали слідчого судді становить 30 (тридцять днів) і обчислюється з моменту її ухвалення, тобто з 09.03.2017 року. Ухвала слідчого судді припиняє свою дію 09.04.2017 року.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудМалиновський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення09.03.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу65207789
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —521/3697/17

Ухвала від 09.03.2017

Кримінальне

Малиновський районний суд м.Одеси

Передерко Д. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні