Ухвала
від 10.03.2017 по справі 347/402/17
КОСІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 347/402/17

Провадження № 1-кс/347/87/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.03.17 м.Косів

Косівський районний суд Івано-Франківської області в складі:

слідчої судді ОСОБА_1 ,

секретаря ОСОБА_2 ,

з участю прокурора ОСОБА_3 ,

слідчої ОСОБА_4 ,

розглянувши клопотання слідчої СВ Косівського ВП ГУНП України в Івано-Франківській області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до документів із здійсненням їх вилучення за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017090190000075 від 17.02.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 364 КК України,

в с т а н о в и в:

10.03.2017 року слідча Косівського ВП ГУНП України в Івано-Франківській області ОСОБА_4 звернулася до суду з клопотанням про надання дозволу на отримання тимчасового доступу до документів із здійсненням їх вилучення (виїмки) у ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 .

Із клопотання вбачається, що в порушення ст.ст. 116, 119 Земельного кодексу України, службові особи ІНФОРМАЦІЯ_2 достовірно знаючи про відсутність у користуванні ОСОБА_5 земельної ділянки площею 1,80 га для ведення особистого селянського господарства, ОСОБА_6 земельної ділянки площею 0,8702 га для ведення особистого селянського господарства та ОСОБА_7 земельної ділянки площею 1,1521 га для ведення особистого селянського господарства, виготовили та видали завідомо неправдиві довідки про користування земельними ділянками та рішення сесії ІНФОРМАЦІЯ_3 щодо надання дозволу на виготовлення технічної документації на приватизацію земельної ділянки, на підставі яких в подальшому відбулася незаконна видача вказаним особам державних актів на право власності на зазначені земельні ділянки.

17.02.2017 року відомості щодо вказаного факту внесено у Єдиний реєстр досудових розслідувань, якому присвоєно номер № 12017090190000075 та визначено кваліфікацію кримінального правопорушення як злочин, передбачений ч. 1 ст. 364 КК України.

По кримінальному провадженні встановлено, що зазначені документи знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_1 . Вчинене кримінальне правопорушення на даний момент залишається не розкритим і підстав для оголошення підозри конкретним особам не має. Можливістю розкриття даного кримінального правопорушення слідство вбачає у вивченні, дослідженні зазначених документів і використання їх для отримання зразків почерку, підписів, печаток та інших даних, що можуть стосуватися кримінального правопорушення.

Тому, беручи до уваги викладене, та враховуючи те, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані в клопотанні документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин та об`єктивної істини у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до документів вказаних у клопотанні та здійснити їх вилучення.

Дане клопотання відповідає вимогам ст. 160 КПК України.

В судовому засіданні слідча Косівського ВП ГУНП України в Івано-Франківській області ОСОБА_4 пояснила, що у кримінальному провадженні виникла необхідність в отриманні дозволу на тимчасовий доступ до документів із здійсненням їх вилучення (виїмки). Просить клопотання задоволити.

Прокурор вважає дане клопотання підставним та просить його задоволити.

Суд, перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку учасників кримінального провадження, вважає, що клопотання слід задоволити з наступних підстав.

В силу ст. 131 КПК України, одним із заходів забезпечення кримінального провадження є тимчасовий доступ до речей і документів. А згідно ст. 132 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються на підставі ухвали слідчого судді або суду, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Зазначені в клопотанні документи не є документами, до яких заборонено доступ (відповідно до ст. 161 КПК), а саме: листуванням або іншою формою обміну інформацією між захисником та його клієнтом або будь-якою особою, яка представляє його клієнта, у зв`язку з наданням правової допомоги, або об`єктами, які додані до такого листування чи інших форм обміну інформацією.

Слідча Косівського ВП ГУНП України в Івано-Франківській області ОСОБА_4 , яка подала клопотання, довела, що вказані документи самі по собі (в сукупності з іншими речами кримінального провадження) мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, тобто підлягають криміналістичному дослідженню та не становлять собою документів, які містять охоронювану законом таємницю, відповідно до ст. 162 КПК України.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 132, 159, 160, 163-164 КПК України, суд, -

у х в а л и в:

Надати слідчій СВ Косівського ВП ГУНП України в Івано-Франківській області ОСОБА_4 дозвіл на тимчасовий доступ до документів із здійсненням їх вилучення (виїмки) у ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: технічна документація із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельну ділянку ОСОБА_7 для ведення особистого селянського господарства, садівництва, городництва, сінокосіння і випасання худоби с. Люча, Лючанська сільська рада, Косівського району Івано-Франківської області, до складу якої входить пояснювальна записка, заява громадянина на виконання робіт, завдання на виконання робіт, рішення сесії сільської ради, дані про суб`єкта власності(копія паспорта, довідка про присвоєння ідентифікаційного номера, довідка з місця проживання про те, чи особа набувала право власності на землю в межах норм приватизації, довідка про користування земельною ділянкою і її місцезнаходження), ситуаційна схема, акт встановлення та погодження зовнішніх меж землекористування, матеріали виконання геодезичних робіт (польовий журнал, схема прив`язки ділянки до пунктів тріангуляції, характеристики прив`язки ділянки до пунктів тріангуляції), матеріали вирахування площ, експлікація земельних угідь згідно форми 6-зем, висновок управління містобудування і архітектури, висновок районного відділу земельних ресурсів, кадастровий план земельної ділянки.

Ухвала підлягає виконанню слідчою Косівського ВП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_4 .

У разі невиконання ухвали може бути постановлена ухвала про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання і вилучення зазначених документів.

Строк дії ухвали - 30 днів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідча суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.03.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу65214752
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів із здійсненням їх вилучення за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017090190000075 від 17.02.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 364 КК України

Судовий реєстр по справі —347/402/17

Ухвала від 10.03.2017

Кримінальне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

Крилюк М.І.

Ухвала від 10.03.2017

Кримінальне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

Крилюк М.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні