Ухвала
від 29.05.2014 по справі 464/5361/14-к
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 464/5361/14-к

пр.№ 1-кс/464/1398/14

У Х В А Л А

про проведення обшуку

29.05.2014 року м. Львів

Слідчий суддя Сихівського районного суду м. Львова ОСОБА_1 , за участю прокурора відділу нагляду прокуратури Львівської області ОСОБА_2 , слідчого з ОВС другого відділу КР СУ ФР ГУ Міндоходів у Львівській області ОСОБА_3 , при секретарі ОСОБА_4 , розглянувши клопотання слідчого про проведення обшуку, -

в с т а н о в и в :

Слідчий з ОВС другого відділу КР СУ ФР ГУ Міндоходів у Львівській області ОСОБА_3 у зв`язку із досудовим розслідуванням матеріалів кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за №32014140000000059 від 28.02.2014 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України, звернувся до суду з клопотанням, погодженим із прокурором відділу управління нагляду прокуратури Львівської області ОСОБА_2 , про надання дозволу на проведення обшуку приміщення будинку АДРЕСА_1 , що використовуються у господарській діяльності ТзОВ «Цифрові технології-Захід», з метою відшукання та вилучення бухгалтерських, банківських документів ТзОВ „Цифрові технології-Захід щодо проведених взаєморозрахунків із ПП «Фірма АМК», ПП «Будінвесткомфорт», ПП «Будмасервіс», ПП «Картельбудпостач», ПП «Ю.ЗОР», ПП «Промкомфортстиль», ПП «Універсалбуд», ПП «Вілмат-Електрик», ПП «Будгаранткомфорт», ПП «БФ «Віалекс» за період 2008-2009 рр., а також речей і предметів, що свідчать про незаконну діяльність вказаного товариства і мають значення для досудового розслідування.

В обґрунтування покликається на те, що слідчим управлінням ФР ГУ Міндоходів у Львівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32014140000000059 від 28.02.2014 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.212 КК України.

Підставою для реєстрації в ЄРДР зазначеного кримінального провадження послужила заява про злочин б/н від 25.02.2014 року громадянина ОСОБА_5 по факту ухилення від сплати податків службовими особами ТзОВ «Цифрові технології-Захід» (ЄДРПОУ 32327097).

Відповідно до зазначеної заяви, службові особи ТзОВ «Цифрові технології-Захід» (код ЄДРПОУ 32327097) в період 2008-2009 років ухилились від сплати податків у значних розмірах, шляхом перерахування коштів на рахунки підприємств з ознаками фіктивності: ПП «Фірма АМК», ПП «Будінвесткомфорт», ПП «Будмасервіс», ПП «Картельбудпостач», ПП «Ю.ЗОР», ПП «Промкомфортстиль», ПП «Універсалбуд», ПП «Вілмат-Електрик», ПП «Будгаранткомфорт», ПП «БФ «Віалекс» за будівельні роботи з протипаводкового захисту в с.Шевченково, Долинського району, Івано-Франківської області та інші будівельні роботи, які фактично виконувались працівниками ТзОВ «Цифрові технології-Захід».

В ході розслідування було отримано ухвалу Сихівського районного суду м.Львова від 07.05.14 про тимчасовий доступ до документів ТзОВ «Цифрові технології-Захід» та їх вилучення.

Однак, службові особи вказаного товариства, після ознайомлення з ухвалою суду відмовились надати доступ до документів ТзОВ «Цифрові технології-Захід» для їх вилучення, пред`явивши при цьому копії актів про знищення документів.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в приміщенні ТзОВ «Цифрові технології-Захід» за адресою: м.Львів, вул.Панаса Мирного, 24 можуть знаходитись оригінали документів, які свідчать про фінансово господарські взаємовідносини ТзОВ «Цифрові технології-Захід» з ПП «Фірма АМК», ПП «Будінвесткомфорт», ПП «Будмасервіс», ПП «Картельбудпостач», ПП «Ю.ЗОР», ПП «Промкомфортстиль», ПП «Універсалбуд», ПП «Вілмат-Електрик», ПП «Будгаранткомфорт», ПП «БФ «Віалекс» за період 2008-2009рр., комп`ютерна та копіювальна техніка, магнітні та інші флеш носії, які використовувались для виготовлення вказаних документів, чорнові записи, не обліковані готівкові кошти та інші документи, які мають значення для кримінального провадження.

В ході досудового розслідування встановлено, що ТзОВ «Цифрові технології-Захід» здійснює свою господарську діяльність в офісному приміщенні за адресою: м.Львів, вул.П.Мирного, 24 (кім.200-204), яке орендується у ТОВ «Енергія Альфа» (ЄДРПОУ 37483797) та на праві власності належить останньому.

Заслухавши думку слідчого, перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя приходить до наступного.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно з ч.1 ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів

Внесене слідчим клопотання відповідає вимогам ч.3 ст. 234 КПК України, з доводів, викладених ним у клопотанні та в суді, і матеріалів кримінального провадження, вбачаються передбачені ст. 234 КПК України підстави до задоволення клопотання про обшук, враховуючи те, що ухвала про тимчасовий доступ до речей і документів фактично не виконана, а надана відповідь про знищення документів викликає об`єктивний сумнів щодо її достовірності.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 234-235, 309, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя,-

у х в а л и в :

Клопотання слідчого з ОВС другого відділу КР СУ ФР ГУ Міндоходів у Львівській області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку приміщення будинку АДРЕСА_1 , що використовуються у господарській діяльності ТзОВ «Цифрові технології-Захід», з метою відшукання та вилучення бухгалтерських, банківських документів ТзОВ „Цифрові технології-Захід щодо проведених взаєморозрахунків із ПП «Фірма АМК», ПП «Будінвесткомфорт», ПП «Будмасервіс», ПП «Картельбудпостач», ПП «Ю.ЗОР», ПП «Промкомфортстиль», ПП «Універсалбуд», ПП «Вілмат-Електрик», ПП «Будгаранткомфорт», ПП «БФ «Віалекс» за період 2008-2009 рр., а також речей і предметів, що свідчать про незаконну діяльність вказаного товариства і мають значення для досудового розслідування.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудСихівський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення29.05.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу65223059
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —464/5361/14-к

Ухвала від 29.05.2014

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Дулебко Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні