Ухвала
від 19.06.2014 по справі 464/6111/14-к
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 464/6111/14-к

пр.№ 1-кс/464/1576/14

У Х В А Л А

про проведення обшуку

19.06.2014 року

Слідчий суддя Сихівського районного суду м. Львова ОСОБА_1 , за участю заступника начальника відділу управління нагляду прокуратури Львівської області ОСОБА_2 , старшого слідчого з ОВС СУ ФР Головного управління Міндоходів у Львівській області ОСОБА_3 , при секретарі ОСОБА_4 , розглянувши клопотання слідчого про проведення обшуку, -

в с т а н о в и в :

Слідчий з ОВС СУ ФР Головного управління Міндоходів у Львівській області ОСОБА_3 у зв`язку із досудовим розслідуванням матеріалів кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за №12013150030000984 від 28.11.2013 року, за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 205, ч. 2 ст. 364 КК України, звернувся до суду з клопотанням, погодженим із заступником начальника відділу управління нагляду прокуратури Львівської області ОСОБА_2 , про надання дозволу на проведення обшуку приміщення квартири АДРЕСА_1 по місцю проживання ОСОБА_5 , з метою відшукання та вилучення зазначених у клопотанні документів, речей і предметів, які мають значення для розслідування та встановлення істини у кримінальному провадженні.

В обґрунтування покликається на те, що органом досудового розслідування встановлено, що директор ТОВ «Колордрукпостач» та ТОВ «Колоспектр» ОСОБА_6 відображав по бухгалтерському та податковому обліку нібито придбання товарів у суб`єктів господарювання з ознаками «фіктивності», а саме: ПП «ДП Львів», ТОВ «Гудд Фудд Компані», ПП «Еко-Арт-Буд», ТОВ «Ідлер-Буд», ПП «Т.ІВ», та інших, а в подальшому нібито придбані ТМЦ реалізовувались ТОВ «ВТК Еврика», ТОВ «Компанія Еврика», ПП «Дизайн Полідрук». ТОВ «Колордрукпотсач» не має власних офісних, складських приміщень, транспорту, а директор ОСОБА_6 по сумісництву є працівниками ТОВ «ВТК Еврика». Таким чином, ТОВ «Колордрукпостач» використовуючи СПД з ознаками «фіктивності» ухилялось від сплати податків та надавало можливість мінімізувати податкові зобов`язання ТОВ «ВТК Еврика», ТОВ «Компанія Еврика», ПП «Дизайн Полідрук».

Разом з цим, встановлено, що ОСОБА_6 маючи нотаріальну довіреність за участю юристів для прикриття незаконної діяльності створив ПП «ДП-Львів», яке в подальшому використовувалось для мінімізації податкових зобов`язань ТОВ «Колордрукпостач» та кінцевих вигодонабувачів.

Крім цього, в ході проведеного аналізу подальшої господарської діяльності ТОВ «Колордрукпостач, ТОВ «Колорспектр», ТОВ «Виробничо - торгова компанія «Еврика» встановлено, що дані СГД протягом 2014 року сформували податковий кредит від ПП «Гарант сервіс плюс» (ЄДРПОУ 37801554, м. Київ), що містить ознаки «фіктивності», оскільки товариство відсутнє за місцем знаходження, відсутні основні засоби, трудові резерви, виробничі потужності, а директор ОСОБА_7 , перебуває на обліку в лікаря психіатра Жидачівської районної лікарні. Разом з цим, встановлено, що на території Львівської області невстановленими особами з метою мінімізації податкових зобов`язань створено ряд інших СПД з ознаками «фіктивності» з якими ПП «Гарант сервіс плюс» нібито частково проводило господарські операції та інші суб`єкти господарювання «реального» сектору економіки, а саме: ТОВ «Безпека-Центр» (ЄДРПОУ 33153716), ПП «Лідер сервіс груп» (ЄДРПОУ 38243589), ТОВ «Семен» (ЄДРПОУ 30274782), ТОВ ВТП «Риф» (ЄДРПОУ 25555791), ТОВ «Стампа» (ЄДРПОУ 38908945). Аналізом встановлено, що вказані суб`єкти господарювання не могли здійснювати господарські операції, оскільки у підприємства відсутні за місцем знаходження, відсутні основні засоби, трудові резерви, виробничі потужності.

Таким чином, на рахунки вищевказаних СПД з ознаками «фіктивності», які були відкриті в банківських установах, в період 2013-2014 років перераховувалися кошти, як нібито, оплата товарів, робіт, послуг від «реально» діючих суб`єктів господарювання, які в подальшому невстановленими особами знімались готівкою для розрахунку з підприємствами «вигодонабувачами».

Внаслідок такої протиправної діяльності, вищевказані підприємства з ознаками «фіктивності», імітуючи здійснення господарських операцій безпідставно формували податковий кредит «реальн`о діючим СПД.

Згідно рапорту, що надійшов з оперативного управління ГУ Міндоходів у Львівській області, реєстраційної інформації встановлено, що директор ТОВ «Стампа» ОСОБА_5 зареєстрований та фактично проживає за адресою: АДРЕСА_2 . Отже, по місцю проживання ОСОБА_5 , можуть зберігатись оригінали документів фінансово-господарської діяльності суб`єктів господарювання, що містять ознаки фіктивності, їх печатки, бланки, засоби доступу до банківських рахунків, які могли використовуватись для скерування коштів, бланки, комп`ютерна техніка і магнітні носії, на яких вони виготовлялись, чорнові записи і записні книжки, в яких міститься інформація щодо причетних до вчинення злочину осіб, зразки їх підписів та почерку, не обліковані готівкові кошти, в тому числі здобуті незаконним шляхом, комп`ютерно-копіювальна техніка, яка використовувалась, використовується для здійснення незаконної господарської діяльності, складання неправдивих бухгалтерських та податкових документів, не обліковані грошові кошти, інша інформація, предмети, речі, документи, які мають значення для розслідування та встановлення істини у кримінальному провадженні.

Заслухавши думку слідчого, перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя приходить до наступного.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Внесене слідчим ОСОБА_3 клопотання відповідає вимогам ч.3 ст. 234 КПК України, з доводів, викладених ним у клопотанні та в суді, і матеріалів кримінального провадження, вбачаються передбачені ст. 234 КПК України підстави до задоволення клопотання про обшук.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 234-235, 309, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя,-

у х в а л и в :

Клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР Головного управління Міндоходів у Львівській області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку приміщення квартири АДРЕСА_1 по місцю проживання ОСОБА_5 , в якому можуть зберігатись оригінали документів фінансово-господарської діяльності суб`єктів господарювання, що містять ознаки фіктивності, їх печатки, бланки, засоби доступу до банківських рахунків, які могли використовуватись для скерування коштів, бланки, комп`ютерна техніка і магнітні носії, на яких вони виготовлялись, чорнові записи і записні книжки, в яких міститься інформація щодо причетних до вчинення злочину осіб, зразки їх підписів та почерку, не обліковані готівкові кошти, в тому числі здобуті незаконним шляхом, комп`ютерно-копіювальна техніка, яка використовувалась, використовується для здійснення незаконної господарської діяльності, складання неправдивих бухгалтерських та податкових документів, не обліковані грошові кошти, інша інформація, предмети, речі, документи, які мають значення для розслідування та встановлення істини у кримінальному провадженні.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.06.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу65223296
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —464/6111/14-к

Ухвала від 19.06.2014

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Дулебко Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні