Ухвала
від 09.03.2017 по справі 757/13358/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/13358/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 березня 2017 року

Печерський районний суд міста Києва у складі:

головуючого слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні у приміщенні Печерського районного суду міста Києва клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В:

У провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження - старшого слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором, який здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні прокурором відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку.

У судовому засідання слідчий внесене клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України 2012 року фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Як вбачається з матеріалів клопотання слідчим відділом Головного управління СБ України у м.Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42016000000001842 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 364 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що організатори схеми функціонування незаконного переміщення через митний кордон України підакцизних товарів, використовуючи свої невстановлені на даний час зв`язки із числа співробітників митних органів організовують та забезпечують переміщення на територію України тютюнових виробів у митному режимі «імпорт 72».

Слідчий обґрунтовує клопотання тим, що згідно матеріалів досудового розслідування, у подальшому, тютюнові вироби доставляються на ліцензійні склади розміщення товарів для магазинів безмитної торгівлі ТОВ «Дьюті Фрі Пі Джей Юкрейн» та ліцензійні склади ПП «Паво Груп», розташовані на території КП МА «Київ» (Жуляни). Після цього, вказані тютюнові вироби, без проведення обов`язкових митних процедур, відвантажуються на території зазначених складських приміщень особам, причетним до функціонування вказаного протиправного каналу переміщення тютюнових виробів, з метою їх вивезення з території зони митного контролю з порушенням встановленого порядку, при організаторами зазначеної протиправної діяльності є громадяни України ОСОБА_5 та ОСОБА_6 .

Зокрема, ОСОБА_5 , використовуючи свої невстановлені зв`язки із числа співробітників митних органів організовує та забезпечує переміщення на територію України тютюнових виробів у митному режимі «імпорт 72». Безпосередньо вказане переміщення відбувається у зоні діяльності Волинської митниці ДФС. У подальшому тютюнові вироби доставляються на ліцензійні склади розміщення товарів для магазинів безмитної торгівлі ТОВ «Дьюті Фрі Пі Джей Юкрейн» та ліцензійні склади ПП «Паво Груп», розташовані на території КП МА «Київ» (Жуляни) за адресою: м. Київ, проспект Повітрофлотський, 79 та проспект Повітрофлотський, 81, а також ліцензійні склади за адресою: м. Одеса, вул. Приморська, 6. Після цього, вказані тютюнові вироби, без проведення обов`язкових митних процедур,через довірених осіб ОСОБА_5 , відвантажуються на території зазначених складських приміщень особам, причетним до функціонування вказаного протиправного каналу переміщення тютюнових виробів, з метою їх вивезення з території зони митного контролю з порушенням встановленого порядку.

При цьому досудовим розслідуванням у даному кримінальному провадженні встановлено, що до виготовлення товаросупровідної документації та супроводження вантажних автомобілів із тютюновою продукцією до місць призначення причетні громадяни України ОСОБА_7 та ОСОБА_8 .

У подальшому, тютюнові вироби, за вказівкою ОСОБА_6 , переміщуються на територію складських приміщень, розташованих на території військової частини НОМЕР_1 за адресою: АДРЕСА_1 . Після цього, вказана тютюнова продукція перевантажується до інших транспортних засобів і переміщується, як правило, у супроводженні ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , на територію Чернівецької, Львівської та Закарпатської областей,де у подальшому, за сприяння корумпованих зв`язків серед працівників митних органів та прикордонної служби, здійснюється незаконне їх переміщення на територію країн Європейського союзу у зоні діяльності митних постів та поза їх межами.

В ході здійснення досудового розслідування, 19.07.2016 проведено обшук вантажного сідлового тягача DAF, д.н.з. НОМЕР_2 та напівпричепу KRONE, д.н.з. НОМЕР_3 , з якого вилучено 355 ящиків з предметами схожими на тютюнові вироби з маркуванням «Marble» (295 ящиків) та «Ashima» (60 ящиків) без акцизних марок.

Також, в ході виконання доручення оперативним підрозділом встановлено, що 16.02.2017 р. на адресу ТОВ «Дьюті Фрі Пі Джей Юкрейн» у вантажному транспортному засобі з д.н.з. НОМЕР_4 прибув товар «сигарети з фільтром різних торгових марок», загальною кількістю 1000 (одна тисяча) коробок, які посадові особи ТОВ «Дьюті Фрі Пі Джей Юкрейн» планують за сприянням корумпованих посадових осіб Київської митниці ДФС, незаконно випустити у вільний обіг, не здійснюючи, при цьому, обов`язкові митні формальності.

Таким чином, у сторони обвинувачення є підстави вважати, що вказана вище підакцизна продукція, а також інші предмети і документи, які мають значення у кримінальному провадженні, знаходяться у нежитлових приміщеннях військової частини № НОМЕР_5 Центральної бази ДССТ за адресою: м. Київ, вул. Магнітогорська, 5.

Відповідно до довідки з Єдиного реєстру прав на нерухоме майно від 21.11.2016 за

№ 73457473 власником нерухомого майна за адресою: м. Київ, вул. Магнітогорська, 5, значиться ТОВ «Екумена» (код ЄДРПОУ 36159511).

Отже, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, документування та здобуття доказів протиправної діяльності, відшукання та вилучення речових доказів, які самостійно або в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення для встановлення об`єктивної істини та притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності, у сторони обвинувачення виникла необхідність у проведенні обшуку нежитлових приміщень, які фактично використовуються військовою частиною № НОМЕР_5 Центральної бази ДССТ за адресою: м. Київ, вул. Магнітогорська, 5, у ході якого планується відшукання та вилучення речей і документів, зокрема: журналів реєстру а також всіх інших документів, що містять інформацію про в`їзд/виїзд на територію нежитлових складських приміщень ТОВ «Виробнича компанія «АС» (код ЄДРПОУ 38781995) вантажних та легкових транспортних засобів, що ввозили/вивозили підакцизні товари ТОВ «Дьюті Фрі Пі Джей Юкрейн» впродовж 2016 року; відеозаписів камер відеоспостереження, які встановлені на території нежитлових складських приміщень ТОВ «Виробнича компанія «АС» (код ЄДРПОУ 38781995), а також документів, на підставі яких ведеться відеоспостереження (інструкції, положення, регламенти, тощо) з наявними схемами розташування камер відеоспостереження на території вказаних складських приміщень; документів з відомостями про працівників, які здійснювали охорону нежитлових складських приміщень ТОВ «Виробнича компанія «АС» (код ЄДРПОУ 38781995) протягом вказаного періоду; предметів накопичення, зберігання, опрацювання, використання, передачі інформації та її друкування на паперових носіях (комп`ютерна техніка, засоби друку, копіювання та сканування, флеш-накопичувачі, CD та DVD диски, відео, фото тощо), що містять відомості про вчинення вказаних кримінальних правопорушень; підакцизних товарів ТОВ «Дьюті Фрі Пі Джей Юкрейн», а також документів щодо планування здійснення зазначених кримінальних правопорушень, здійснення самих кримінальних правопорушень; майна яке було здобуте у результаті вчинення вказаних кримінальних правопорушень (грошових коштів, цінностей, цінних паперів, об`єктів іншого рухомого майна тощо), інших речей і документів на яких містяться дані про вчинення вказаних кримінальних правопорушень, що можуть бути доказами під час судового розгляду, а також інших предметів та документів, що мають значення для кримінального провадження та можуть бути використані самостійно або в сукупності з іншими доказами як доказ злочинних зв`язків співучасників, розподілення функцій між ними, планування та узгодженості їх спільної злочинної діяльності.

Відповідно до ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь - якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку, що є достатні підстави вважати, що у нежитлових приміщеннях, які фактично використовуються військовою частиною № НОМЕР_1 НОМЕР_6 Центральної бази ДССТ, за адресою: м. Київ, вул. Магнітогорська, 5, можуть знаходитись відшукуванні речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 167, 233 - 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 , задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому в особливо важливих справах слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 та слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні № 42016000000001842 від 14.07.2016, на проведення обшуку у приміщеннях, які фактично використовуються військовою частиною № НОМЕР_1 НОМЕР_6 Центральної бази ДССТ, за адресою: м. Київ, вул. Магнітогорська, 5, та перебувають у власності ТОВ «Екумена» (код ЄДРПОУ 36159511), з метою відшукання, виявлення та вилучення речей, майна і документів, що мають значення для досудового розслідування та містять відомості, які можуть бути доказами під час судового розгляду, зокрема: журналів реєстру а також всіх інших документів, що містять інформацію про в`їзд/виїзд на територію нежитлових складських приміщень ТОВ «Виробнича компанія «АС» (код ЄДРПОУ 38781995) вантажних та легкових транспортних засобів, що ввозили/вивозили підакцизні товари ТОВ «Дьюті Фрі Пі Джей Юкрейн» впродовж 2016 року; відеозаписів камер відеоспостереження, які встановлені на території нежитлових складських приміщень ТОВ «Виробнича компанія «АС» (код ЄДРПОУ 38781995), а також документів, на підставі яких ведеться відеоспостереження (інструкції, положення, регламенти, тощо) з наявними схемами розташування камер відеоспостереження на території вказаних складських приміщень; документів з відомостями про працівників, які здійснювали охорону нежитлових складських приміщень ТОВ «Виробнича компанія «АС» (код ЄДРПОУ 38781995) протягом вказаного періоду; предметів накопичення, зберігання, опрацювання, використання, передачі інформації та її друкування на паперових носіях (комп`ютерна техніка, засоби друку, копіювання та сканування, флеш-накопичувачі, CD та DVD диски, відео, фото тощо), що містять відомості про вчинення вказаних кримінальних правопорушень; підакцизних товарів ТОВ «Дьюті Фрі Пі Джей Юкрейн», а також документів щодо планування здійснення зазначених кримінальних правопорушень, здійснення самих кримінальних правопорушень; майна яке було здобуте у результаті вчинення вказаних кримінальних правопорушень .

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення09.03.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу65242644
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/13358/17-к

Ухвала від 09.03.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Васильєва Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні