Ухвала
від 10.03.2017 по справі 804/3228/13-а
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УХВАЛА

10 березня 2017 р. Справа № 804/3228/13-а Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Турової О.М.,

розглянувши в порядку письмового провадження у м. Дніпро заяву Лівобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Дніпрі про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі №804/3228/13-а за позовом Управління Пенсійного фонду України в Індустріальному районі міста Дніпропетровська до Державного проектно-вишукувального підприємства "Укрпроектхімзахист" про стягнення заборгованості по сплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, -

ВСТАНОВИВ:

Лівобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м.Дніпрі звернулось до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з заявою про заміну сторони по адміністративній справі №804/3228/13-а за позовом Управління Пенсійного фонду України в Індустріальному районі міста Дніпропетровська до Державного проектно-вишукувального підприємства "Укрпроектхімзахист" про стягнення заборгованості по сплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

В обґрунтування означеної заяви зазначалося, що згідно постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015р. №1055 "Про деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України", зокрема, утворено Лівобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м.Дніпрі шляхом злиття управління Пенсійного фонду України в Амур-Нижньодніпровському районі м.Дніпропетровська, управління Пенсійного фонду України в Самарському районі м.Дніпропетровська, управління Пенсійного фонду України в Індустріальному районі м.Дніпропетровська.

Сторони у судове засідання з розгляду заяви про заміни сторони по адміністративній справі №804/3228/13-а не з'явилися, про час, дату та місце розгляду справи були повідомлені належним чином.

Оскільки сторони у судове засідання не зявилися, суд розглянув заву Лівобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м.Дніпропетровську про заміну сторони по справі у письмовому провадженні.

Перевіривши повноваження особи, якою подано заяву про заміну сторони виконавчого провадження, та дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку про часткове задоволення означеної заяви, виходячи з наступного.

Заявник у поданій заяві про заміну сторони у справі посилається на приписи ст.55 КАС України.

Так, відповідно до ст.55 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Отже, з наведеної норми закону вбачається, що допущення правонаступництва може мати місце на будь-які стадії адміністративного процесу.

При цьому стадії адміністративного процесу чітко визначено в КАС України, згідно якого, зокрема, стадія судового розгляду справи завершується винесенням судового рішення. Після набрання судовим рішенням законної сили розпочинається стадія його виконання.

Зважаючи на те, що у справі №804/3228/13-а вже винесено остаточне судове рішення, яке набрало законної сили, - стадія судового розгляду у цій справі завершена, отже, замінити позивача у справі після здійснення її розгляду по суті неможливо.

Питання, пов'язані з виконанням судових рішень в адміністративних справах (на стадії виконання судових рішень), врегульовано розділом V КАС України.

Так, зокрема, ч.1 ст.264 КАС України встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Судом встановлено, що 01 березня 2013 року Управління Пенсійного фонду України в Індустріальному районі міста Дніпропетровська звернулось до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Державного проектно-вишукувального підприємства "Укрпроектхімзахист", в якій просило стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю Державного проектно-вишукувального підприємства "Укрпроектхімзахист" (вул. Батумська, 11,м. Дніпропетровськ, 49000, код ЄДРПОУ 13429667) на користь Управління Пенсійного фонду України в Індустріальному районі міста Дніпропетровська (Б.Хмельницького, 14а, м. Дніпропетровськ, 49051, код ЄДРПОУ 21928864) заборгованість із сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у сумі 6507,62 грн. (шість тисяч п'ятсот сім гривень шістдесят дві копійки) на р/р 37192101000404 в УДК в Індустріальному районі м. Дніпропетровська ГУДК у Дніпропетровській області, МФО 805012, код ЄДРПОУ 21928864.

Постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 26 березня 2013 року означений позов було задоволено.

29 квітня 2013 року Дніпропетровським окружним адміністративним судом на підставі означеного рішення, що набрало законної сили, був виданий виконавчий лист.

Постановою Кабінету Міністрів України від 16.12.2015р. №1055 "Про деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України", яка набрала законної сили 31 грудня 2015 року, було, зокрема, утворено Лівобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м.Дніпропетровську шляхом злиття управління Пенсійного фонду України в Амур-Нижньодніпровському районі м.Дніпропетровська, управління Пенсійного фонду України в Самарському районі м.Дніпропетровська, управління Пенсійного фонду України в Індустріальному районі м.Дніпропетровська.

Означене підтверджується, наданою заявником, випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, відповідно до якої зареєстроване Лівобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м.Дніпрі.

Згідно ч.5 ст.15 Закону України "Про виконавче провадження" у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

На підставі вищезазначеного, суд приходить до висновку про заміну сторони виконавчого провадження з виконання постанови Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 26.03.2013 р., ухваленої у справі №804/3228/13-а.

Керуючись ст. 165, ст. 264 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Лівобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м.Дніпрі про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі №804/3228/13-а, - задовольнити частково.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні з виконання постанови Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 26.03.2013 р., ухваленої у справі №804/3228/13-а, з Управління Пенсійного фонду України в Індустріальному районі м. Дніпропетровська на його правонаступника - Лівобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м.Дніпрі.

Надіслати сторонам у справі копію цієї ухвали.

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до вимог ст.254 КАС України та може бути оскаржена в порядку та у строки, встановлені ст.186 КАС України.

Суддя О.М. Турова

Дата ухвалення рішення10.03.2017
Оприлюднено16.03.2017
Номер документу65248836
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості по сплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування

Судовий реєстр по справі —804/3228/13-а

Ухвала від 10.03.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

Ухвала від 06.03.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

Постанова від 26.03.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

Ухвала від 04.03.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні