Постанова
від 09.07.2010 по справі 2134/10/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"09" липня 2010 р. Справа № 2-а-2134/10/2170

Херсонський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Ковбій О.В.,

при секретарі: Попутько О.А.,

за участю представника позивача - ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом

Херсонського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів

до ПП "Южний альянс" про стягнення адміністративно - господарських санкцій та пені в сумі 4 603,78 грн,

встановив:

Херсонське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів (далі-позивач) звернулося до суду з адміністративним позовом до Приватного підприємства "Южний альянс" (далі-відповідач) про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені в сумі 4 603,78 грн.

В судовому засіданні представник позивача позовні вимоги підтримала, позов просила задовольнити в повному обсязі, обґрунтовуючи позовні вимоги тим, що відповідачем до теперішнього часу не сплачено адміністративно-господарські санкції за незайняті робочі місця для працевлаштування інвалідів за 2009 рік, а також пеня за порушення термінів сплати адміністрптивно-господарських санкцій.

В судове засідання відповідач не з'явився, письмових заперечень на позов не надав, про дату, час та місце судового засідання був повідомлений належним чином.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, суд прийшов до висновку, що адміністративний позов підлягає задоволенню з огляду на таке.

В силу дії ст. 20 Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" (в редакції від 06.10.2005 року № 2960-ІV) підприємства, установи, організації, у тому числі підприємства, організації громадських організацій інвалідів, фізичні особи, які використовують найману працю, де середньооблікова чисельність працюючих інвалідів менша, ніж установлено нормативом, передбаченим ст. 19 Закону, щороку сплачують відповідним відділенням фонду соціального захисту інвалідів адміністративно-господарські санкції, сума яких визначається в розмірі середньої річної заробітної плати на відповідному підприємстві, установі, організації, у тому числі підприємстві, організації громадських організацій інвалідів, фізичної особи, яка використовує найману працю, за кожне робоче місце, призначене для працевлаштування інваліда і не зайняте інвалідом, для підприємств, установ, організацій, у тому числі підприємств, організацій громадських організацій інвалідів, фізичних осіб, які використовують найману працю, на яких працює від 8 до 25 осіб, розмір адміністративно-господарських санкцій за робоче місце, призначене для працевлаштування інваліда і не зайняте інвалідом, визначається в розмірі половини середньої річної заробітної плати на відповідному підприємстві, установі, організації, у тому числі підприємстві, організації громадських організацій інвалідів, фізичної особи, яка використовує найману працю.

Підприємства, установи, організації, у тому числі підприємства, організації громадських організацій інвалідів, фізичні особи, які використовують найману працю, самостійно розраховують кількість робочих місць для працевлаштування інвалідів відповідно до нормативу, встановленого ч. 5 ст. 19 Закону №875-ХІІ.

Чисельність штатних працівників на підприємстві відповідача складає 17 осіб, чисельність інвалідів, працюючих на підприємстві - 0 осіб, таким чином, за 1 робоче місце, призначене для працевлаштування інваліду і не зайняте інвалідом, відповідач повинен був самостійно сплатити адміністративно-господарські санкції.

Згідно ч. 2 ст.20 Закону № 875 - ХІІ, порушення термінів сплати адміністративно-господарських санкцій тягне за собою нарахування пені, яка обчислюється виходячи з 120% річних облікової ставки Національного банку України, що діяла на момент сплати, нарахованої на повну суму недоїмки на весь її строк.

Згідно із звітом Херсонського обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів за формою 10-ІП №2480 від 26.02.2010 сума заборгованості відповідача по адміністративно-господарським санкціям складає 4 594,12 грн.

Згідно із розрахунком пені на суму заборгованості по сплаті адміністративно- господарських санкцій, нараховано пеню у розмірі 9,66 грн.

Загальна заборгованість відповідача складає 4 603,78 грн.

Сума заборгованості по адміністративно-господарських санкціях та пені до теперішнього часу не сплачена.

Приймаючи до уваги вищевикладені обставини, суд вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 8, 9, 12, 19, 158-163 167 КАС України, суд, -

постановив :

Адміністративний позов - задовольнити.

Стягнути з Приватного підприємства "Южний альянс" (73000, м. Херсон, вул. Домобудівельна, 6, код ЄДРПОУ 30893146, МФО 328016, р/р 26000870935491 ХФ АКБ Укрсоцбанк ) на користь Херсонського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів (73000, м. Херсон, пров. 40 років Жовтня 5-а, одержувач: УДК у м. Херсоні, код 24104230; Банк: ГУДКУ по Херсонській області, МФО 852010, р/р 31219230700002, адміністративно-господарські санкції та пеню у розмірі 4 603,78 (чотири тисячі шістсот три) грн. 78 коп.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 КАС України - з дня складення в повному обсязі заяви про апеляційне оскарження і подання після цього протягом 20 днів апеляційної скарги, з подачею її копій відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі. Якщо постанову було проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії постанови.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова набирає законної сили після закінчення строків подання заяви про апеляційне оскарження та апеляційної скарги, якщо вони не були подані у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя Ковбій О.В.

кат. 6.11

Дата ухвалення рішення09.07.2010
Оприлюднено16.03.2017
Номер документу65250018
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2134/10/2170

Постанова від 09.07.2010

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Ковбій О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні