Ухвала
від 13.03.2017 по справі 910/3603/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua 0,2

УХВАЛА

13.03.2017Справа № 910/3603/17 За позовом ОСОБА_1

до 1) Товариства з обмеженою відповідальністю "Ад Астер Логістік"

2) ОСОБА_3

про зобов'язання вчинити дії

Суддя Усатенко І.В.

Представники сторін: не викликались

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Позивач звернувся до Господарського суду м. Києва з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "Ад Астер Логістік"; ОСОБА_3 про зобов'язання до державної реєстрації змін в установчих документах товариства у зв'язку зі зміною складу учасників товариства.

Свої позовні вимоги позивач обґрунтовує тим, що він за своєю заявою вийшов зі складу учасників товариства, та відчужив свою частку у статутному капіталі ОСОБА_3. Однак, в порушення права позивача на вільний вихід з товариства не були внесені зміни до установчих документів відповідача 1, в зв'язку з чим в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, позивач значиться як один із засновників ТОВ "Ад Астер Логістик".

Відповідно до частини 7 статті 16 Господарського процесуального кодексу України справи у спорах, передбачених пунктами 4 та 4-1 статті 12 цього Кодексу, розглядаються господарським судом за місцезнаходженням юридичної особи .

Відповідно до п. 4, 4-1 частини 1 статті 12 Господарського процесуального кодексу України Господарським судам підвідомчі: справи, що виникають з корпоративних відносин у спорах між юридичною особою та її учасниками (засновниками, акціонерами, членами), у тому числі учасником, який вибув, а також між учасниками (засновниками, акціонерами, членами) юридичної особи, пов'язаними із створенням, діяльністю, управлінням та припиненням діяльності такої особи, крім трудових спорів; справи у спорах між господарським товариством та його посадовою особою (у тому числі посадовою особою, повноваження якої припинені) про відшкодування збитків, завданих такою посадовою особою господарському товариству її діями (бездіяльністю).

Оскільки, спір у даній справі являється корпоративним, розгляд якого передбачено п. 4, 4-1 ч. 1 ст. 12 ГПК України, то його слід вирішувати за місцезнаходженням юридичної особи, як то передбачено ч. 7 ст. 16 ГПК України.

З спеціального витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань № 1002292547, станом на 09.03.2017 року вбачається, що місцезнаходження відповідача 1, Товариства з обмеженою відповідальністю "Ад Астер Логістик" (код ЄДРПОУ 35773618) є: 91034, Луганська обл., м. Луганськ, квартал Молодежний, буд. 2А.

Згідно п. 7 ч. 1 ст. 1 Закону України " Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань " Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі - Єдиний державний реєстр) - єдина державна інформаційна система, що забезпечує збирання, накопичення, обробку, захист, облік та надання інформації про юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадські формування, що не мають статусу юридичної особи.

Частиною 2 ст. 9 вказаного Закону встановлено, що в Єдиному державному реєстрі містяться такі відомості про юридичну особу, крім державних органів і органів місцевого самоврядування як юридичних осіб, зокрема про місцезнаходження юридичної особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 11 Закону відомості, що містяться в Єдиному державному реєстрі, є відкритими і загальнодоступними (крім реєстраційних номерів облікових карток платників податків та паспортних даних) та у випадках, передбачених цим Законом, за їх надання стягується плата.

У відповідності до вимог статті 17 Господарського процесуального кодексу України, якщо справа не підсудна даному господарському суду, матеріали справи надсилаються господарським судом за встановленою підсудністю не пізніше п'яти днів з дня надходження позовної заяви або винесення ухвали про передачу справи.

В зв'язку з тим, що місцезнаходження відповідача 1 (юридичної особи) згідно даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань являється Луганська обл., м. Луганськ, квартал Молодежний, буд. 2А, справа № 910/3603/17 не підсудна Господарському суду м. Києва та підлягає передачі за підсудністю до Господарського суду Луганської області (61022, м. Харків, проспект Науки, 5).

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. 12, 16, ст. ст. 17, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд міста Києва, -

УХВАЛИВ:

Справу № 910/3603/17 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Ад Астер Логістік"; ОСОБА_3 про зобов'язання до державної реєстрації змін в установчих документах товариства у зв'язку зі зміною складу учасників товариства направити за підсудністю до Господарського суду Луганської області.

Суддя І.В.Усатенко

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення13.03.2017
Оприлюднено16.03.2017
Номер документу65251850
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/3603/17

Рішення від 25.04.2017

Господарське

Господарський суд Луганської області

Фонова О.С.

Ухвала від 04.04.2017

Господарське

Господарський суд Луганської області

Фонова О.С.

Ухвала від 20.03.2017

Господарське

Господарський суд Луганської області

Фонова О.С.

Ухвала від 13.03.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Усатенко І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні