Ухвала
від 13.03.2017 по справі 461/7586/16-к
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/7586/16-к

Провадження № 1-кс/461/1605/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.03.2017

Слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова Радченко В.Є., при секретарі Сидорак М.А., розглянувши клопотання ст. слідчого в ОВС СУ ГУНП у Львівській області Алембеця В.М. про дозвіл на тимчасовий доступ до документів у кримінальному провадженні № 42016140000000230, яке 08.11.2016 зареєстровано в ЄРДР за ознаками ч.2 ст.364 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

06.03.2017 року до Галицького районного суду м. Львова надійшло погоджене з прокурором прокуратури Львівської області Олійник Х.В. клопотання ст. слідчого в ОВС СУ ГУНП у Львівській області Алембеця В.М. про дозвіл на тимчасовий доступ до документів у кримінальному провадженні № 42016140000000230, яке 08.11.2016 зареєстровано в ЄРДР за ознаками ч.2 ст.364 КК України.

Дане клопотання вмотивоване тим, що службовими особами управління Держгеокадастру у Стрийському районні Львівської області спільно із службовими особами Лисовицької сільської ради незаконно вилучено з користування Ландшафтного заказника місцевого значення Моршинський Лисовицького лісництва ДП Стрийський лісгосп земельних ділянок з кадастровими номерами НОМЕР_1 загальною площею 2,11 га з наявними на них лісовими насадженнями вартістю 1718956 гривень та їх передачі у власність невстановленим особам.

Згідно листа № 439 від 31.10.2016 р., підписаного директором ДП Стрийський лісгосп ОСОБА_3 встановлено, що земельні ділянки за кадастровими номерами НОМЕР_1 знаходяться в кварталі НОМЕР_2 Ландшафтного заказника місцевого значення Моршинський Лисовицького лісництва і межують із землями міста Моршин. Спеціалістами Львівської державної лісовпорядної експедиції шляхом натурного обстеження лісових ділянок та шляхом аналізу Публічної кадастрової карти України підтверджено факт, що вищевказані земельні ділянки знаходяться в кварталі НОМЕР_2 Ландшафтного заказника місцевого значення Моршинський Лисовицького лісництва. Крім того, відповідно до присвоєних кадастрових номерів вище вказаних земельних ділянок (код 001), дані землі неправомірно включені в межі населеного пункту села Баня Лисовицька Стрийського району Львівської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що рішенням № 64 від 04.02.2003 V сесії IV демократичного скликання Лисовицької сільської ради Стрийського району Львівської області, ОСОБА_4 безкоштовно передано у власність земельну ділянку площею 0,45 га для ведення особистого селянського господарства, яка розташована в селі Баня Лисовицька Стрийського району Львівської області. Рішенням № 110 від 21.10.2003 VIII сесії IV демократичного скликання Лисовицької сільської ради Стрийського району Львівської області, ОСОБА_5 безоплатно передано приватну у власність земельну ділянку площею 0,40 га для ведення особистого селянського господарства, яка розташована в селі Баня Лисовицька Стрийського району Львівської області.

З метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, проведення по документах ряд криміналістичних експертиз, отримання можливості отримати важливий речовий доказ, з метою постійного доступу до нього з метою використання його під час доказування вчинення кримінального правопорушення, а також унеможливлення його зміни, або знищення у зв'язку із збігом термінів зберігання вищезазначеної документації та інформації чи з інших причин, слідчий просить слідчого суддю надати дозвіл на доступ до оригіналів усіх матеріалів протоколу V сесії IV демократичного скликання Лисовицької сільської ради Стрийського району Львівської області, в яких містяться оригінали рішення № 64 від 04.02.2003 та всіх документів, що слугували підставою для його прийняття; оригіналів усіх матеріалів протоколу VIII сесії IV демократичного скликання Лисовицької сільської ради Стрийського району Львівської області, в яких містяться оригінали рішення № 110 від 21.10.2003 та всіх документів, що слугували підставою для його прийняття; та оригіналів протоколів засідань земельної комісії депутатів Лисовицької сільської ради до вище вказаних рішень сесій Лисовицької сільської ради з приводу розгляду питань щодо земельних ділянок ОСОБА_4 та ОСОБА_5 з усіма матеріалами розгляду, які можуть мати доказове значення у кримінальному провадженні і є необхідними для подальшого проведення досудового розслідування, та перебувають в у володінні архівного відділу Стрийської районної державної адміністрації Львівської області, код ЄДРПОУ 36742671, адреса реєстрації місцезнаходження якого: Львівська область, Стрийський район, село Миртюки, вул. Тараса Шевченка, 6.

Особа, у володінні якої перебувають документи, в порядку ч. 2 ст. 163 КПК України судом про дату судового засідання не повідомлялася.

Дослідивши клопотання, копії матеріалів, якими слідчий, прокурор обґрунтовують доводи клопотання, копії документів, слідчий суддя дійшов до висновку, що клопотання слідчого є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного:

- стороною обвинувачення доведена наявність достатніх підстав вважати, що зазначені документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи;

- також доведено, що інформація, яку вони містять в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Також стороною обвинувачення доведена можливість використання як доказів відомостей, що містяться в документах та неможливість іншими способами довести обставини (встановити особу), які передбачається довести (встановити) за допомогою цих документів.

Відповідно до вимог ч.2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Зазначені документи не є речами, до яких заборонено доступ (відповідно до ст. 161 КПК): листуванням або іншою формою обміну інформацією між захисником та його клієнтом або будь-якою особою, яка представляє його клієнта, у зв'язку з наданням правової допомоги , або об'єктами, які додані до такого листування чи інших форм обміну інформацією.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159-164 КПК України, слідчий суддя -

УХВАЛИВ:

Клопотання ст. слідчого в ОВС СУ ГУНП у Львівській області Алембеця В.М. про дозвіл на тимчасовий доступ до документів - задовольнити.

Надати (забезпечити) старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП у Львівській області Алембецю В.М. та старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП у Львівській області Слободі О.О., або у відповідності до вимог ст. 40 КПК України за дорученням останніх на працівників оперативного підрозділу УЗЕ у Львівській області ДЗЕ Національної поліції України, дозвіл на тимчасовий доступ з правом виїмки до оригіналів усіх матеріалів протоколу V сесії IV демократичного скликання Лисовицької сільської ради Стрийського району Львівської області, в яких містяться оригінали рішення № 64 від 04.02.2003 та всіх документів, що слугували підставою для його прийняття; оригіналів усіх матеріалів протоколу VIII сесії IV демократичного скликання Лисовицької сільської ради Стрийського району Львівської області, в яких містяться оригінали рішення № 110 від 21.10.2003 р. та всіх документів, що слугували підставою для його прийняття; та оригіналів протоколів засідань земельної комісії депутатів Лисовицької сільської ради до вище вказаних рішень сесій Лисовицької сільської ради з приводу розгляду питань щодо земельних ділянок ОСОБА_4 та ОСОБА_5 з усіма матеріалами розгляду, які перебувають у володінні архівного відділу Стрийської районної державної адміністрації Львівської області, код ЄДРПОУ 36742671, адреса реєстрації місцезнаходження якого: Львівська область, Стрийський район, село Миртюки, вул. Тараса Шевченка,6.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей документів, має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала дійсна до 13.04.2017 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя В.Є. Радченко

Дата ухвалення рішення13.03.2017
Оприлюднено17.03.2017
Номер документу65277899
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —461/7586/16-к

Ухвала від 13.03.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 13.03.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 06.03.2017

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 15.12.2016

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 22.11.2016

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 22.11.2016

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні