Ухвала
від 10.03.2017 по справі 757/13791/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/13791/17-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 березня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві провадження за клопотанням старшого слідчого СВ управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Автономної Республіки Крим ОСОБА_3 , про проведення обшуку при проведені досудового розслідування у кримінальному провадження, внесеному до ЄРДР за № 42017010000000004, -

В С Т А Н О В И В :

10.03.2017 року в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання старшого слідчого СВ управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Автономної Республіки Крим ОСОБА_3 , погоджене начальником відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих прокуратури та підтримання державного обвинувачення управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Автономної Республіки Крим ОСОБА_4 про проведення обшуку за місцем проживання директора ПАТ «МЕТХІМ» (код ЄДРПОУ 23737192) ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 .

Обґрунтовуючи клопотання сторона кримінального провадження вказує, що слідчим відділом управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Автономної Республіки Крим здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42017010000000004 від 25.01.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у період часу з жовтня по грудень 2012 року службові особи Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України (код ЄДРПОУ 00413297) за попередньою змовою зі службовими особами ЗАТ «МЕТХІМ» (код ЄДРПОУ 23737192) власником якого є ОСОБА_5 , який з 2014 року проживає та здійснює підприємницьку діяльність на тимчасово окупованій території АР Крим, з метою реалізації свого злочинного умислу, направленого на заволодіння чужим майном, зловживаючи своїм службовим становищем, під виглядом виконання укладеного між Інститутом садівництва НАН України та ЗАТ «МЕТХІМ» умов договору генерального підряду від 25.10.2012 № 77 з будівництва об`єкту - «Біотехнологічний тепличний комплекс для вирощування безвірусного садивного матеріалу плодових, ягідних і горіхоподібних культур», у с. Новосілки Києво-Святошинського району Київської області, склали та видали завідомо неправдиві офіційні документи, що призвели до завищення обсягів поставлених товарно?матеріальних цінностей під час будівництва зазначеного об`єкту, в результаті чого заволоділи на свою користь та на користь третіх осіб, ввірені Інституту садівництва Національної академії наук України бюджетні грошові кошти, на загальну суму 8 326 758 грн., яка у шістсот і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян на момент вчинення злочину, тобто, в особливо великих розмірах

Також встановлено, що власник ЗАТ «МЕТХІМ» ОСОБА_5 , з 2014 року проживає та здійснює підприємницьку діяльність на тимчасово окупованій території АР Крим.

встановлено, що Інститут садівництва НААН України знаходиться за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, с. Новосілки, вул. Садова, 23, Новосілки, вул. Садова, 23, що підтверджується офіційними відомостями, які містяться на офіційному веб-сайті Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Міністерства юстиції України, де знаходяться документальні матеріали на паперових та цифрових носіях інформації Інституту садівництва НААН України, ЗАТ «МЕТХІМ» та можливо ТОВ «РАКВЕРЕ» (колишня назва та організаційно правова форма приватне підприємство «ВАЛГА»), а також інші предмети й документи, які можуть мати значення для встановлення істини у вищезазначеному кримінальному провадженні.

Директором Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України є ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженець с. Нетечинці Мостиського р-ну Львівської обл., зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , фактично проживає та є власником житлового будинку за адресою: АДРЕСА_3 (за наявною інформацією, за вказаною адресою можуть знаходитись документальні матеріали на паперових та цифрових носіях інформації Інституту садівництва НАН України, ЗАТ «МЕТХІМ», ТОВ «РАКВЕРЕ» (колишня назва та організаційно правова форма приватне підприємство «ВАЛГА»), а також інші предмети й документи, які можуть мати значення для встановлення істини у вищезазначеному кримінальному провадженні). На період вчинення злочину та по теперішній час обіймає зазначену посаду. У своїй діяльності користується такими номерами телефонів: НОМЕР_1 , НОМЕР_2 .

Офіс ЗАТ «МЕТХІМ» зареєстрований та фактично знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Євгена Коновальця (колишня вулиця Щорса), 31. Власником приміщення є Відкрите акціонерне товариство «Український головний інститут по проектуванню підприємств цукрової промисловості» (ЄДРПОУ 00334416). За наявною інформацією, за вказаною адресою знаходяться документальні матеріали на паперових та цифрових носіях інформації Інституту садівництва НААН України, ЗАТ «МЕТХІМ», ТОВ «РАКВЕРЕ» (колишня назва та організаційно правова форма приватне підприємство «ВАЛГА»), а також інші предмети й документи, які можуть мати значення для встановлення істини у вищезазначеному кримінальному провадженні.

Директор ЗАТ «МЕТХІМ» ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець м. Києва, зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 (за наявною інформацією, за вказаною адресою знаходяться документальні матеріали на паперових та цифрових носіях інформації щодо діяльності Інституту садівництва НААН України, ЗАТ «МЕТХІМ», ТОВ «РАКВЕРЕ» (колишня назва та організаційно правова форма приватне підприємство «ВАЛГА»), а також інші предмети й документи, які можуть мати значення для встановлення істини у вищезазначеному кримінальному провадженні.). Власником особового рахунку зазначеної квартири є ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 (дружина ОСОБА_5 ). На період вчинення злочину та по теперішній час обіймає посаду директора ЗАТ «МЕТХІМ». У своїй діяльності користується таким номером телефону: НОМЕР_3 .

У ході проведення досудового розслідування встановлено, що документальні матеріали, які можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, знаходяться за місцем проживання директора ПАТ «МЕТХІМ» (код ЄДРПОУ 23737192) ОСОБА_5 , за адресою: АДРЕСА_1

Відповідно до інформаційної довідки з КП «КМБТІ» від 21.02.2017 № 062/14-2027(И-2017) щодо об`єкта нерухомого майна встановлено, що кв. АДРЕСА_4 на праві власності зареєстрована за ОСОБА_5 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 .

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 посилався на достатність підстав вважати, що у вказаному приміщені можуть знаходитися речі документи, що містять відомості щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Обшук, у відповідності до ст. 234 ч.1 КПК України, проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального, дійшов висновку про наявність підстав для надання дозволу на проведення обшуку за місцем проживання директора ПАТ «МЕТХІМ» (код ЄДРПОУ 23737192) ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання і вилучення знарядь вчинення кримінального правопорушення.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 108, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотанням старшого слідчого СВ управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Автономної Республіки Крим ОСОБА_3 про проведення обшуку - задовольнити.

Надати дозвіл слідчим групи слідчих у кримінальному провадженні: ОСОБА_3 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , начальникові слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Автономної Республіки Крим ОСОБА_13 та прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні: ОСОБА_4 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 чи іншим уповноваженим особам за дорученням слідчого відповідно до вимог КПК України, на проведення обшуку за місцем проживання директора ПАТ «МЕТХІМ» (код ЄДРПОУ 23737192) ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та вилучення речей та оригіналів первинних документів фінансово-господарської діяльності Інститута садівництва Національної академії аграрних наук України (код ЄДРПОУ 00413297), ЗАТ «МЕТХІМ» (код ЄДРПОУ 23737192), ТОВ «РАКВЕРЕ» (колишня назва та організаційно правова форма приватне підприємство «ВАЛГА») (код ЄДРПОУ 30285569), а саме: договорів, додатків до договорів, специфікацій, видаткових накладних, податкових накладних, актів прийому-передачі, актів виконаних робіт, рахунків-фактур, товарно-транспортних накладних, платіжних доручень (банківських виписок), всіх реєстрів отриманих та виданих податкових накладних, документів складського обліку придбаного товару, інших документів, щодо придбання та оприбуткування придбаного товару (послуг), а також всіх вказаних вище бухгалтерських та інших документів, щодо реалізації товару (послуг), сертифікатів якості на товари поставлені ЗАТ «МЕТХІМ», митних декларацій на вказані товари, переписки між Інститутом садівництва Національної академії аграрних наук України та ЗАТ «МЕТХІМ», журналів наказів та договорів, грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, флеш-накопичувачів пам`яті, магнітних, електронних та цифрових носіїв інформації, персональних та планшетних комп`ютерів, ноутбуків, на яких міститься інформація щодо господарської діяльності Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України, ЗАТ «МЕТХІМ», ТОВ «РАКВЕРЕ» (колишня назва та організаційно правова форма приватне підприємство «ВАЛГА»).

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/13791/17-к

Примірник 2 наданий слідчому ОСОБА_3 .

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.03.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу65279705
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку при проведені досудового розслідування у кримінальному провадження, внесеному до ЄРДР за № 42017010000000004

Судовий реєстр по справі —757/13791/17-к

Ухвала від 10.03.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бортницька В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні