Ухвала
від 13.03.2017 по справі 805/1329/17-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

13 березня 2017 року Справа № 805/1329/17-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Бабаш Г.П., розглянувши позовну заяву Комунальної лікувально-профілактичної установи Родинська міська лікарня до Родинської міської ради Донецької області про визнання протиправним та скасування рішення від 29.11.2016 року №7/14-6 «Про затвердження Статуту КЛПУ Родинська міська лікарня», скасування державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи КЛПУ Родинська міська лікарня, -

ВСТАНОВИВ:

Комунальна лікувально-профілактична установа Родинська міська лікарня звернулась до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до Родинської міської ради Донецької області про визнання протиправним та скасування рішення від 29.11.2016 року №7/14-6 «Про затвердження Статуту КЛПУ Родинська міська лікарня», скасування державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи КЛПУ Родинська міська лікарня.

Відповідно до ст. 107 КАС України, суддя після одержання позовної заяви з'ясовує чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 106 цього Кодексу; подано адміністративний позов у строк, установлений законом (якщо адміністративний позов подано з пропущенням встановленого законом строку звернення до суду, то чи достатньо підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними); чи немає інших підстав для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Згідно частини 3 статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України до позовної заяви приєднується документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати.

Відповідно до пп. 1 п. 3 ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» від 08.07.2011 №3674-VI, розмір ставки судового збору за подання до адміністративного суду адміністративного позову немайнового характеру, який подано, зокрема, юридичною особою, становить 1 розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Абзацом 2 ч. 3 ст. 6 Закону України «Про судовий збір» встановлено, що у разі коли в позовній заяві об'єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Згідно ч. 1 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

У відповідності до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» від 21.12.2016№1801-VIII, розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на 1 січня 2017 року складає 1600 грн.

З аналізу наведених норм вбачається, що за подання до адміністративного суду даного адміністративного позову з вимогами немайнового характеру позивачу необхідно сплатити судовий збір в розмірі 3200грн.

Таким чином, враховуючи часткову сплату судового збору у сумі 1600грн. позивачу необхідно доплатити судовий збір у розмірі 1600грн.

Отже, позивачем в порушення вищезазначених норм до суду не надано доказів сплати судового збору у вищезазначеному розмірі.

Також, згідно вимог ч. 3 ст. 106 КАС України до позовної заяви додаються її копії та копії всіх документів, що приєднуються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб, крім випадків подання адміністративного позову суб'єктом владних повноважень.

Проте в порушення зазначеної норми позивачем надано до суду додатки до позовної заяви в 1-му екземплярі, що унеможливлює їх надіслання відповідачу.

За приписами п. 4 ч. 1 ст. 106 КАС України у позовній заяві зазначається зміст позовних вимог згідно з частинами четвертою і п'ятою ст. 105 цього Кодексу і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів, - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

Також, згідно ч. 2 ст. 106 КАС України, на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач надає докази, а в разі неможливості - зазначає докази, які не може самостійно надати, із зазначенням причин неможливості подання таких доказів.

Позивач в своїх позовних вимогах просить, зокрема, скасувати державну реєстрацію змін до установчих документів юридичної особи КЛПУ Родинська міська лікарня, проте з позовної заяви не вбачається та не підтверджується відповідними доказами, які саме зміни (номер реєстраційної дії, дату внесення змін до реєстру) позивач просить скасувати.

Крім того, суд вважає за необхідне звернути увагу позивача на те, що відповідно до діючого законодавства у сфері державної реєстрації юридичних осіб державну реєстрацію змін до установчих документів юридичної особи здійснюють уповноважені органи державної реєстрації, як то Міністерство юстиції України; інші суб'єкти державної реєстрації.

Проте, позивачем не визначено суб'єкта державної реєстрації, яким здійснено державну реєстрацію змін до установчих документів юридичної особи КЛПУ Родинська міська лікарня, які, на думку позивача, підлягають скасуванню.

Згідно частини 1 статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 Кодексу адміністративного судочинства України, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 106, 108, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Комунальної лікувально-профілактичної установи Родинська міська лікарня до Родинської міської ради Донецької області про визнання протиправним та скасування рішення від 29.11.2016 року №7/14-6 «Про затвердження Статуту КЛПУ Родинська міська лікарня», скасування державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи КЛПУ Родинська міська лікарня – залишити без руху.

Надати Комунальній лікувально-профілактичній установі Родинська міська лікарня строк до 29.03.2017 року для усунення недоліків позовної заяви шляхом надання доказів сплати судового збору за подання адміністративного позову до суду у розмірі 1600грн. або визначитись зі змістом позовних вимог; позовної заяви у кількості примірників відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб у справі із викладенням змісту позовних вимог в частині позовних вимог щодо скасування державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи КЛПУ Родинська міська лікарня згідно з частинами четвертою і п'ятою статті 105 КАС України і викладом обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги до відповідача в зазначеній частині, в разі визначення кількох відповідачів – до кожного з них; додатків до позовної заяви у кількості відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб у справі.

У разі не усунення недоліків позовної заяви, яку залишено без руху, вона повертається позивачеві.

Повернення позовної заяви не позбавляє позивача права повторного звернення до суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі до адміністративного суду апеляційної інстанції апеляційної скарги через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня отримання ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя                     Бабаш Г.П.                                                  

Дата ухвалення рішення13.03.2017
Оприлюднено17.03.2017
Номер документу65281572
СудочинствоАдміністративне
Сутьзатвердження Статуту КЛПУ Родинська міська лікарня», скасування державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи КЛПУ Родинська міська лікарня

Судовий реєстр по справі —805/1329/17-а

Ухвала від 13.12.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 25.04.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 11.04.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 30.03.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 13.03.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні