Постанова
від 23.07.2010 по справі 3352/10/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"23" липня 2010 р. 13 год.50 хв.Справа № 2а-3352/10/2170

Херсонський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Морської Г.М.,

при секретарі: Гричановській А.В., < Текст >

за участю:

представника позивача - ОСОБА_1,

представника відповідача - ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом

управління Пенсійного фонду України в Дніпровському районі м. Херсона

до міського комунального підприємства "Херсонелектротранс"

про стягнення заборгованості по страховим внескам на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування,

встановив:

В червні 2010 р. управління Пенсійного фонду України в Дніпровському районі м. Херсона (далі-позивач, УПФУ в Дніпровському районі) звернулося в Херсонський окружний адміністративний суд з адміністративним позовом до міського комунального підприємства "Херсонелектротранс" (далі-відповідач), в якому просить стягнути борг по страхових внесках на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за травень 2010 р. у сумі 231289,78 грн.

Представник позивача в судовому засіданні позов підтримала, мотивуючи тим, що відповідачем не сплачені страхові внески на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за травень 2010 р. у розмірі 231289,78 грн.

Представник відповідача в судовому засіданні проти позовних вимог по суті не заперечив, але заперечував проти їх задоволення у зв'язку із скрутним фінансовим становищем підприємства, що пов'язане із недостатнім відшкодуванням від держави витрат на перевезення пільгової категорії пасажирів.

Суд, заслухавши пояснення сторін, перевіривши матеріали справи та дослідивши надані докази, прийшов до наступного.

Згідно з довідкою про включення до ЄДРПОУ міське комунальне підприємство "Херсонелектротранс" зареєстровано 05.06.1996 р. рішенням Виконавчого комітету міської ради № 3792.

Міське комунальне підприємство "Херсонелектротранс" знаходиться на обліку в управлінні Пенсійного фонду України в Дніпровського району м. Херсона, як платник страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Відповідно до ст. 1 Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" платниками збору на обов'язкове державне пенсійне страхування є суб'єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності, їх об'єднання, бюджетні, громадські та інші установи та організації, об'єднання громадян та інші юридичні особи, а також фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності, які використовують працю найманих працівників.

Згідно зі ст.. 17 Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування (далі - Закон України №1058-IV) страхувальник зобов'язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески, а також подавати звітність територіальним органам Пенсійного фонду у строки в порядку та за формою, встановленими Пенсійним фондом.

Згідно до п.6 ч.1 ст. 64 цього ж Закону України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування виконавча дирекція Пенсійного фонду та її територіальні органи мають право застосовувати фінансові санкції, передбачені цим Законом. Відповідно до ч. 10 ст. 20 цього ж Закону, якщо страхувальники несвоєчасно або не в повному обсязі сплачують страхові внески, до них застосовуються фінансові санкції, передбачені цим Законом.

Як вбачається з матеріалів справи, а саме: з довідки-розрахунку, витягу з картки особового рахунку страхувальника за відповідачем рахується борг за травень 2010 р. по страховим внескам в сумі 231289, 78 грн.

Станом на день розгляду справи заборгованість відповідачем не сплачена.

Відповідно до ст. 20 Закону України №1058-IV страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Відповідно до статті 67 Конституції України кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку про обґрунтованість позовних вимог та вважає їх такими, що підлягають задоволенню у повному обсязі.

Керуючись ст. 8, 9, 12, 19, 158, 159, 160-163, 167 Кодексу Адміністративного судочинства України, суд -

постановив :

Позовні вимоги управління Пенсійного фонду України в Дніпровському районі м. Херсона до міського комунального підприємства "Херсонелектротранс" про стягнення заборгованості по страховим внескам на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування задовольнити повністю.

Стягнути з міського комунального підприємства "Херсонелектротранс" (код ЄДРПОУ 03328635, вул. Залаегерсег, 12, м. Херсон, 73008) заборгованість по страхових внесках на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за травень 2010 р. в сумі 231289 (двісті тридцять одна тисяча двісті вісімдесят дев'ять), 78 грн. на користь управління Пенсійного фонду України в Дніпровському районі м. Херсона (р/р 256063071212 у ВАТ "Ощадбанк", МФО 352457, код ЄДРПОУ 21294862).

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 КАС України - з дня складення в повному обсязі заяви про апеляційне оскарження і подання після цього протягом 20 днів апеляційної скарги, з подачею її копій відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі. Якщо постанову було проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії постанови.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова набирає законної сили після закінчення строків подання заяви про апеляційне оскарження та апеляційної скарги, якщо вони не були подані у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя Морська Г.М.

кат. 6.13

Дата ухвалення рішення23.07.2010
Оприлюднено15.03.2017
Номер документу65287398
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —3352/10/2170

Постанова від 23.07.2010

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Морська Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні