Рішення
від 15.03.2017 по справі 2-н-1296/11
КОСТЯНТИНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

233 № 2-н-1296/11

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 березня 2017 року Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області у складі:

головуючого судді Мартишева Т. О.

за участю секретаря Кюсєвої Т.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Костянтинівка цивільну справу за заявою Публічного акціонерного товариства Центренерго в особі відокремленого підрозділу Вуглегірська ТЕС ПАТ Центренерго , про відновлення втраченого наказного судового провадження в цивільній справі № 2-н-1296/11, розглянутій 05 грудня 2011 року Дебальцевським міським судом Донецької області, -

В С Т А Н О В И В :

03 березня 2017 року Публічне акціонерне товариство Центренерго в особі відокремленого підрозділу Вуглегірська ТЕС ПАТ Центренерго звернулось до Костянтинівського міськрайонного суду з заявою про повне відновлення втраченого судового провадження по цивільній справі № 2-н-1296/11 за заявою Публічного акціонерного товариства Центренерго в особі структурного підрозділу Вуглегірська ТЕС ПАТ Центренерго про видачу судового наказу про солідарне стягнення з ОСОБА_1, ОСОБА_2 заборгованості за оплату комунальних послуг в сумі 2 122,04 грн. та судових витрат в розмірі 47 грн. 05 коп. з кожного . Свої вимоги обґрунтовує тим, що 05 грудня 2011року Дебальцевським міським судом Донецької області був виданий судовий наказ про солідарне стягнення з ОСОБА_1, ОСОБА_2 заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг за період з 01 вересня 2005 року по 31 жовтня 2011 року в розмірі 2 122 грн. 04 коп., та суму сплаченого судового збору за подання заяви в розмірі 47 грн . 05 коп., з кожного на користь Вуглегірської ТЕС ПАТ Центренерго . З липня 2014 року в місті Дебальцеве і окрузі почались активні бойові дії з залученням Збройних сил України при наявності фактів озброєних зіткнень, відсутності можливості вільного та безпечного пересування, ушкодження та руйнування інфраструктури міста Дебальцеве, а також набула серйозних ушкоджень будівля Дебальцевського міського суду та суд фактично не функціонував. Унаслідок чого Дебальцевський міський суд переїхав до селища Миронівський та протягом тривалого часу намагався поновити роботу, та відновити справи, які залишились в м. Дебальцеве. В січні 2015 року розпочалися бойові дії в селищі Миронівський та місті Світлодарськ, та ця територія не контролювалась повною мірою Державною владою України. При цьому майже весь персонал різних установ був вимушений виїхати з зони проведення АТО на більш спокійні території України, тому що існувала фактична загроза їх життю та здоров ю. Листування теж було призупинено на території Донецької та Луганської областей. Таким чином, у заявника на теперішній час відсутня завірена копія вказаної ухвали суду та відсутній відповідний виконавчий документ. У зв*язку із проведенням антитерористичної операції на території м. Дебальцево було визначено підсудність цивільних справ, до Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області, якому, як припускає заявник, не були передані матеріали справ, в тому числі по даній справі, а тому є підстави вважати їх втраченими. Тому просив повністю відновити втрачене судове провадження в цивільній справі № 2-н-1296/11 за заявою Публічного акціонерного товариства Центренерго в особі структурного підрозділу Вуглегірська ТЕС ПАТ Центренерго про видачу судового наказу про солідарне стягнення з ОСОБА_1, ОСОБА_2 заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг в сумі 2 122 грн. 04 коп., та витрат пов'язаних зі сплатою судового збору в сумі 47 грн. 05 коп., з кожного закінчений ухваленням судового рішення.

Відповідно до ст. 404 ЦПК України заява про відновлення втраченого судового провадження подається до суду, який ухвалив рішення по суті справи. Як вбачається зі змісту заяви та доданих до неї документів, рішення - судовий наказ видав Дебальцевський міський суд Донецької області.

Згідно із ст. 1 Закону України Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції розпорядженням голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ № 2710/38-14 від 02.09.2014 року була визначена зміна територіальної підсудності судових справ, підсудних розташованим у районі проведення антитерористичної операції місцевим загальним судам. Зокрема, для справ, підсудних Дебальцевському міському суду Донецької області, визначена підсудність Костянтинівському міськрайонному суду Донецької області. За таких обставин заява ПАТ Центренерго в особі структурного підрозділу Вуглегірська ТЕС ПАТ Центренерго про відновлення втраченого судового провадження підлягає розгляду Костянтинівським міськрайонним судом Донецької області.

Представник заявника, боржники ОСОБА_1, ОСОБА_2 у судове засідання не з*явилися, повідомлялися належним чином про дату, час та місце розгляду заяви.

З*ясувавши позицію заявника, дослідивши заяву та додані до неї матеріали, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до ст. 402 ЦПК України відновлення втраченого повністю або частково судового провадження в цивільній справі, закінченій ухваленням рішення або у якій провадження закрито, проводиться у порядку, встановленому ЦПК України. Згідно зі ст. 403 ЦПК України втрачене судове провадження у цивільній справі може бути відновлене за заявою осіб, які брали участь у справі, або за ініціативою суду. Стаття 408 ЦПК України передбачає, що на підставі зібраних і перевірених матеріалів суд ухвалює рішення про відновлення втраченого провадження повністю або в частині, яку, на його думку, необхідно відновити.

Судом встановлено, що 05 грудня 2011 року Дебальцевським міським судом Донецької області по цивільній справі № 2-н-1296/11 за заявою Публічного акціонерного товариства Центренерго в особі структурного підрозділу Вуглегірська ТЕС ПАТ Центренерго про видачу судового наказу був виданий судовий наказ про солідарне стягнення з ОСОБА_1, ОСОБА_2 заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг в сумі 2 122 грн. 04 коп., та суми сплаченого судового збору в сумі 47 грн. 05 коп., з кожного на користь Вуглегірської ТЕС ПАТ Центренерго .

Факт видачі Дебальцевським міським судом Донецької області відповідного наказу, зміст цього наказу, склад учасників процесу підтверджується: - наданою заявником копії заяви про видачу судового наказу із вхідним штампом Дебальцевського міського суду Донецької області від 30 листопада 2011 року з додатками: - копією лицьового рахунку, - копіями нарахувань, - довідками про склад родини (а. с. 4-8).

Заява про видачу судового наказу надійшла до Дебальцевського міського суду Донецької області, де 30 листопада 2011 року було заведено обліково-статистичну картку на цивільну справу (наказне провадження), справа № 2-н-1296/11, провадження по справі № 2-н/511/6732/11 (а.с. 17).

Ухвалою судді Дебальцевського міського суду Донецької області від 01 грудня 2011 року за вище вказаною заявою було відкрито наказне провадження (а.с. 18), судовий наказ видано 05 грудня 2011 року (а.с.19).

Зазначені обліково-статистична картка на цивільну справу (наказне провадження), ухвала про відкриття наказного провадження, судовий наказ у цій справі судом одержані з електронної бази даних Дебальцевського міського Донецької області, доступ до якої наданий Костянтинівському міськрайонному суду Донецької області (а.с. 17-19).

Нормами ст. 1 Закону України Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції визначено період проведення антитерористичної операції як час між датою набрання чинності Указом Президента України Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 квітня 2014 року Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України від 14 квітня 2014 року № 405/2014 та датою набрання чинності Указом Президента України про завершення проведення антитерористичної операції або військових дій на території України; визначено територію проведення антитерористичної операції як територію України, на якій розташовані населені пункти, визначені у затвердженому Кабінетом Міністрів України переліку, де проводилася антитерористична операція, розпочата відповідно до Указу Президента України Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 квітня 2014 року Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України від 14 квітня 2014 року № 405/2014.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 07.11.2014 року № 1085-р (зі змінами) затверджено перелік населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, в тому числі м. Дебальцеве Донецької області.

Відповідно до ст. 14 Закону України Про боротьбу з тероризмом в районі проведення антитерористичної операції на час її проведення може бути встановлено спеціальний порядок; на вимогу керівників учасників антитерористичної операції підприємства, установи та організації, що знаходяться в районі проведення антитерористичної операції, частково або повністю припиняють свою роботу.

Як вбачається з довідки № 106 від 22 лютого 2017 року за підписом начальника ВЖКП - ОСОБА_3, яка мешкає за адресою: м. Світлодарськ буд. 9, кв., 48, частково сплатила заборгованість, однак станом на 01 лютого 2017 року має несплачену заборгованість за комунальні послуги станом на 01.03.2012 р. у сумі 1810 грн. 17 коп. (а.с. 10).

Виходячи із засад справедливості та розумності, притаманних цивільному законодавству, суд за таких обставин вважає обґрунтованим висновок про можливу втрату судового провадження в цивільній справі № 2-н-1296/11 за заявою Публічного акціонерного товариства Центренерго в особі структурного підрозділу Вуглегірська ТЕС ПАТ Центренерго про видачу судового наказу про солідарне стягнення з ОСОБА_1, ОСОБА_2 заборгованості за оплату комунальних послуг в сумі 2 122 грн.04 коп., та суми сплаченого судового збору в сумі 47 грн. 05 коп., з кожного.

Для відновлення тексту судового наказу Дебальцевського міського суду Донецької області від 05 грудня 2011 року по справі № 2-н-1296/11 також використано електронну копію судового наказу від 05 грудня 2011 року, яка підписана електронним цифровим підписом судді та внесена до Єдиного державного реєстру судових рішень (а.с. 22).

Відповідно до положень ч.ч.1-2 ст.3 Закону України від 22 грудня 2005 року № 3262-IV Про доступ до судових рішень для доступу до судових рішень судів загальної юрисдикції Державна судова адміністрація України забезпечує ведення Єдиного державного реєстру судових рішень - автоматизованої системи збирання, зберігання, захисту, обліку, пошуку та надання електронних копій судових рішень.

Процедуру формування та ведення Єдиного державного реєстру судових рішень визначає Порядок ведення Єдиного державного реєстру судових рішень, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 25 травня 2006 року № 740 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2009 року № 1007 ).

Згідно з абз.4 п.3 Порядку електронна копія судового рішення - складений в суді у вигляді електронних даних ідентичний судовому рішенню за документарною інформацією та реквізитами електронний документ, засвідчений електронним цифровим підписом особи, що підписала зазначене рішення, який може бути перетворений електронними засобами у візуальну форму. П.п.12-13 Порядку передбачено, що суди надсилають адміністраторові Реєстру копії всіх судових рішень виключно в електронній формі з використанням електронного цифрового підпису, що передує видачі копії судового рішення. Електронні копії судових рішень надсилаються відповідальною особою апарату суду не пізніше дня, що настає після ухвалення (постановлення) судового рішення.

З урахуванням викладеного, суд вважає за можливе задовольнити заяву частково та встановити точний і повний зміст судового наказу Дебальцевського міського суду Донецької області від 05 грудня 2011 року по справі № 2-н-1296/11, провадження № 2-н/511/6732/11 - документа, який видається безпосередньо заявнику для пред'явлення його до виконавчої служби і наступного виконання, та відновити втрачене судове провадження в цивільній справі.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 402-409 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В:

Заяву Публічного акціонерного товариства Центренерго в особі відокремленого підрозділу Вуглегірська ТЕС ПАТ Центренерго , про відновлення втраченого наказного судового провадження в цивільній справі № 2-н-1296/11 , розглянутій 05 грудня 2011 року Дебальцевським міським судом Донецької області, - задовольнити частково.

Відновити втрачене судове провадження в цивільній справі № 2-н-1296/11, яка розглядалась Дебальцевським міським судом Донецької області , за заявою Публічного акціонерного товариства Центренерго в особі структурного підрозділу Вуглегірська ТЕС ПАТ Центренерго про видачу судового наказу про солідарне стягнення з ОСОБА_1, ОСОБА_2 заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг в сумі 2 122 грн. 30 коп. та суми сплаченого судового збору в сумі 47 грн. 05 коп., з кожного на користь Вуглегірської ТЕС ПАТ Центренерго - в частині змісту судового наказу від 05 грудня 2011 року.

Вважати встановленим зміст відновленого судового наказу Дебальцевського міського суду Донецької області від 05 грудня 2011 року по справі № 2-н-1296/11 (повний текст) в наступній редакції:

Справа № 2-н-1296/11

СУДОВИЙ НАКАЗ

05 грудня 2011 року Місто Дебальцеве Донецької області

Суддя Дебальцевського міського суду Донецької області Афанасьєва Ю.О.

розглянувши заяву публічного акціонерного товариства «Центренерго»в особі структурного підрозділу Вуглегірська ТЕС ПАТ «Центренерго»

указати ім»я (найменування заявника)

про стягнення заборгованості по комунальним послугам

указати вимоги заявника

відповідно до ст.ст.651 ЦК України, ст.. 64, 65-1, 66-68, 150, 156 ЖК України, ст.95-105 ЦПК України

посилання на закон, на підставі якого підлягають задоволенню вимоги

НАКАЗУЮ:

1. Стягнути солідарно з ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, ур. с. Відродження Артемівського р-ну; ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, ур. м. Світлодарськ Донецької обл..

Повне ім»я (найменування) боржника

84700 Донецька обл. м. Світлодарськ, 9-48

Місце проживання або місцезнаходження боржника

розрахунковий рахунок боржника (юридичної особи) в установі банку, з якого потрібно стягнути кошти

ІПН -

за наявності -ідентифікаційний код суб»єкта господарської діяльності (для юридичних осіб), індивідуальний індефікаційни й номер (для фізичних осіб-платників податків)

на користь публічного акціонерного товариства «Центренерго»в особі Вуглегірської ТЕС

повне ім»я (найменування) стягувача

м. Світлодарськ

місце проживання або місцезнаходження стягувача

р\р 26003307872 в АТ «Ощадбанк»м.Києва, МФО 300465, код ЄДРПОУ 22927045

розрахунковий рахунок стягувача (юридичної особи) в установі банку, на який потрібно стягнути кошти

за наявності- ідентифікаційний код суб»єкта господарської діяльності (для юридичних осіб), індивідуальний індефікаційни й номер (для фізичних осіб-платників податків)

заборгованість по комунальним послугам в сумі 2122 (дві тисячі сто двадцять дві) грн. 04 коп. указати, що саме, суму в гривнях і прописом

2.Стягнути з кожного боржника на користь позивача судовий збір в розмірі 47 грн. 05 коп.

3. Судовий наказ після набрання ним законної сили видати стягувачу.

Суддя


Афанасьєва Ю.О.

Місце печатки суду

Згідно ч.1 ст.105 ЦПК України Боржник має право протягом десяти днів з дня отримання копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право захищати права, свободи та інтереси інших осіб. Згідно ч.2 ст.105 ЦПК України заява про скасування судового наказу подається в суд у письмовій формі.

Згідно ч.1 ст.105 ЦПК України Боржник має право протягом десяти днів з дня отримання копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право захищати права, свободи та інтереси інших осіб. Згідно ч.2 ст.105 ЦПК України заява про скасування судового наказу подається в суд у письмовій формі.

Рішення у справі № 2-н-1296/11 може бути оскаржено лише в частині дій суду щодо відновлення втраченого провадження в апеляційному порядку до Апеляційного суду Донецької області через Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом десяти днів з дня його проголошення, а у разі відсутності сторони - протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Суддя

СудКостянтинівський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення15.03.2017
Оприлюднено15.03.2017
Номер документу65297941
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-н-1296/11

Ухвала від 19.10.2011

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Заруцька Г. М.

Судовий наказ від 17.06.2011

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Стахова Н. В.

Ухвала від 22.09.2011

Цивільне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Ступін І. М.

Рішення від 15.03.2017

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартишева Т. О.

Ухвала від 06.03.2017

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Мартишева Т. О.

Судовий наказ від 08.04.2011

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Черніцька І. М.

Ухвала від 29.09.2011

Цивільне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Судовий наказ від 22.06.2011

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Спінчевська Н. А.

Ухвала від 05.06.2011

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Спінчевська Н. А.

Ухвала від 14.09.2011

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Мавроді Р. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні