Ухвала
від 09.03.2017 по справі 758/3179/17
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/3179/17

У Х В А Л А

09 березня 2017 року суддя Подільського районного суду м.Києва Неганова Н.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1, яка діє в інтересах неповнолітнього ОСОБА_2, до публічного акціонерного товариства Дельта Банк , ОСОБА_3, треті особи - служба у справах дітей Подільської районної в м. Києві державної адміністрації, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Первушина Наталія Юріївна про визнання недійсним договору іпотеки,

В С Т А Н О В И Л А :

Позивачка звернулася до суду з вищевказаним позовом. До позову позивачка додала клопотання про звільнення від сплати судового збору, в якому вона зазначила, що є одинокою матір'ю, не працює, отримує кошти на дитину, перебуває в скрутному матеріальному становищі і не може сплатити судовий збір, а тому просить звільнити її від сплати судового збору.

Положеннями ст. 119 ЦПК України передбачено, що позовна заява повинна містити: 1) найменування суду, до якого подається заява; 2) ім'я (найменування) позивача і відповідача, а також ім'я представника позивача, якщо позовна заява подається представником, їх місце проживання (перебування) або місцезнаходження, поштовий індекс, номери засобів зв'язку, якщо такі відомі; 3) зміст позовних вимог; 4) ціну позову щодо вимог майнового характеру; 5) виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; 6) зазначення доказів, що підтверджують кожну обставину, наявність підстав для звільнення від доказування; 7) перелік документів, що додаються до заяви. Позовна заява підписується позивачем або його представником із зазначенням дати її подання. До позовної заяви додається документ, що підтверджує сплату судового збору. Якщо позовна заява подається представником позивача, до позовної заяви додається довіреність чи інший документ, що підтверджує його повноваження.

Згідно з ч. 1 ст. 120 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

Відповідно до ч.3 ст.6 Закону України Про судовий збір у разі коли в позовній заяві об'єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

В порушення вимог ст.ст. 119, 120 ЦПК України позивачка не надала дві копії позову для третіх осіб; не надала копії документів, що долучені до позову, для відповідачів і третіх осіб; не сплатила судовий збір у встановленому законом розмірі 2 560 гривень; не конкретно виклала позовну вимогу в пункті 3 (не зазначила коли і ким була накладена заборона, яку просить скасувати); в пункті 4 виклала позовну вимогу до особи, яка не є відповідачем за позовом; не зазначила докази, що підтверджують кожну обставину, якою обґрунтовує свої вимоги, зокрема, щодо зменшення або обмеження прав дитини. Крім того, долучені до позову копії документів не завірені у встановленому законом порядку (можуть бути завірені в суді при наданні позивачкою оригіналів документів).

За таких обставин вважаю за необхідне надати позивачці строк для виправлення недоліків позовної заяви.

Щодо звільнення від сплати судового збору, то вважаю, що підстав для цього немає, оскільки позивачка не надала доказів на підтвердження свого тяжкого матеріального стану. Так, позивачка вказала в заяві, що отримує допомогу на дитину, але не зазначила розмір допомоги і не надала доказів на підтвердження цих обставин. Також ОСОБА_1 не надала доказів того, що вона не працює і не має доходу. Надана позивачкою довідка ДПІ у Подільському районі від 15.02.2017 року свідчить лише про те, що її діяльність, як фізичної особи-підприємця, припинено 28.12.2016 року, і не підтверджує факт відсутності роботи.

На підставі наведеного, ст.ст. 82, 121 ЦПК України,

У Х В А Л И Л А :

Позовну заяву ОСОБА_1, яка діє в інтересах неповнолітнього ОСОБА_2, до публічного акціонерного товариства Дельта Банк , ОСОБА_3, треті особи - служба у справах дітей Подільської районної в м. Києві державної адміністрації, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Первушина Наталія Юріївна про визнання недійсним договору іпотеки залишити без руху.

Надати позивачці строк для усунення недоліків позову - чотири дні з дня отримання копії ухвали.

Недоліки усунути шляхом подання позовної заяви в новій редакції у кількості екземплярів відповідно до числа відповідачів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяН. В. Неганова

СудПодільський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення09.03.2017
Оприлюднено16.03.2017
Номер документу65300136
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —758/3179/17

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Захарчук С. С.

Ухвала від 05.10.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Захарчук С. С.

Ухвала від 28.11.2019

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Захарчук С. С.

Ухвала від 11.04.2017

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Неганова Н. В.

Ухвала від 09.03.2017

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Неганова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні