Постанова
від 05.11.2009 по справі 13/87/30(2-170/06)
ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУ Д УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 листопада 2009 р. № 13/87/30(2-170/06)

Вищий господарський с уд України у складі колегії с уддів:

головуючого, судді

суддів Кота О.В.

Владимиренко С.В.

Шевчук С.Р.

розглянувши касаційну ска ргу ОСОБА_4

на ухвалу Київського апеля ційного господарського суду від 27 липня 2009 року

у справі № 13/87/30

за позовом ОСОБА_1

До Товариства з обмеженою ві дповідальністю "Вотум"

третя особа на стороні поз ивача ОСОБА_2

третя особа на стороні від повідача 1)ОСОБА_3

2)ОСОБА_4

3)ОСОБА_5

третя особа без самостійни х вимог Державний реєстратор реєс траційної палати Чернігівсь кої міської ради

Про визнання зборів учасників та прийнятих на них рішень не дійсними

за участю представників :

позивача: не з'явилися

відповідача: не з'явилися

третя особа на стороні пози вача: не з'явилися

третя особа на стороні відп овідача: не з'явилися

третя особа без самостійни х вимог: не з'явилися

встановив:

Ухвалою Господарськог о суду Чернігівської області від 9 червня 2009 року у справі № 1 3/87/30 (суддя Фетисова І.А.) відклад ено розгляд справи на 22 червня 2009 року; залучено в якості д ругого відповідача по справі ОСОБА_2; залучено в якості третього відповідача ОСОБ А_3; залучено в якості четвер того відповідача ОСОБА_4; залучено в якості п' ятого в ідповідача ОСОБА_5; зобов' язано позивача, відповідачів та державного реєстратора н адати додаткові документи по справі.

Ухвалою Київського апеляц ійного господарського суду в ід 27 липня 2009 року (Гарник Л.Л., Ів аненко Я.Л., Пантелієнко В.О.) ві дмовлено ОСОБА_4 в прийнят ті апеляційної скарги на ухв алу Господарського суду Черн ігівської області від 9 червн я 2009 року у справі № 13/87/30.

ОСОБА_4 звернулася до Вищо го господарського суду Украї ни з касаційною скаргою, в які й просить скасувати ухвалу а пеляційного господарського суду та передати справу № 13/87/30 д о Київського апеляційного го сподарського суду для розгля ду апеляційної скарги, оскіл ьки судом при винесенні оска ржуваного судового акту пору шено норми процесуального пр ава, зокрема ст.ст. 24, 97, 106 ГПК Укра їни та ст.ст. 8, 124 Конституції Ук раїни.

Сторони, згідно з приписами ст. 1114 ГПК України, були належн им чином повідомлені про ден ь, час і місце розгляду касаці йної скарги, однак не скорист алися передбаченим законом п равом на участь у розгляді сп рави касаційною інстанцією.

Перевіривши повноту встан овлення господарськими суда ми обставин справи та правил ьність застосування норм про цесуального права, колегія с уддів дійшла висновку, що кас аційна скарга не підлягає за доволенню, виходячи з наступ ного.

Частина 1 статті 106 Господар ського процесуального кодек су України встановлює, що ухв али місцевого господарськог о суду можуть бути оскаржені в апеляційному порядку у вип адках, передбачених цим Коде ксом, та Законом України "Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом".

Водночас, Господарським пр оцесуальним кодексом Україн и не передбачено можливості оскарження в апеляційному по рядку ухвал про відкладення розгляду справи.

За таких обставин, колегія с уддів вважає що апеляційним господарським судом було пра вомірно відмовлено у прийнят ті апеляційної скарги на ухв алу місцевого суду про відкл адення розгляду справи.

Інші посилання скаржника в обґрунтування касаційної ск арги висновків господарсько го суду не спростовують, а том у підстав для зміни чи скасув ання законного та обґрунтова ного судового акту колегія с уддів не вбачає.

Матеріали справи свідчать про те, що господарським судо м в порядку ст. 43 ГПК України вс ебічно, повно і об' єктивно д осліджено матеріали справи в їх сукупності і вірно застос овано норми процесуального п рава.

Відповідно до п. 1 ст. 1119 ГПК Ук раїни касаційна інстанція за результатами розгляду касац ійної скарги має право залиш ити рішення першої інстанції або постанову апеляційної і нстанції без змін, а скаргу бе з задоволення.

Касаційна скарга залишаєт ься без задоволення, коли суд визнає, що рішення місцевого та постанова апеляційного г осподарських судів прийняті з дотриманням вимог матеріа льного та процесуального пра ва.

Твердження скаржника про п орушення і неправильне засто сування господарським судом норм законодавства при прий нятті ухвали не знайшли свог о підтвердження, в зв' язку з чим підстав для зміни чи скас ування законного та обґрунто ваного судового акту колегія суддів не вбачає.

Керуючись ст.ст. 1115, 1117, 1119 , 11111, 11113 ГП К України, Вищий господарськ ий суд України

ПОСТАНОВИВ:

Ухвалу Київського апеляц ійного господарського суду в ід 27 липня 2009 року у справі № 13/87/30 залишити без змін, а касаційн у скаргу ОСОБА_4 - без зад оволення.

Головуючий суддя О. Кот

судді: С. В ладимиренко

С. Шевчук

СудВищий господарський суд України
Дата ухвалення рішення05.11.2009
Оприлюднено04.12.2009
Номер документу6530745
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —13/87/30(2-170/06)

Постанова від 05.11.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Кот O.B.

Ухвала від 19.10.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Кот O.B.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні