Ухвала
від 22.02.2017 по справі 405/586/17
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/586/17

1-кс/405/191/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22.02.2017 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда Плохотніченко Л.І., за участю слідчого Кравченка К.О., представника Кіровоградської міської ради ОСОБА_1, розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС СУФР ГУ ДФС у Кіровоградській області ОСОБА_2, у кримінальному провадженні № 32016120010000029, про надання тимчасового доступу до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

слідчий за погодженням з прокурором звернувся до суду з вищевказаним клопотанням, в обґрунтування якого вказав, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Кіровоградській області здійснюється досудове розслідування по кримінальному провадженню щодо службових осіб ПП Агрогермес - Шем (код ЄДРПОУ 38211997), внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32016120010000029 від 29.03.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ПП Агрогермес - Шем (код ЄДРПОУ 38211997, м. Кіровоград, вул. Варшавська, 98А) шляхом відображення в бухгалтерському обліку та в податковій звітності підприємства за вересень-жовтень 2015 року безтоварних фінансово-господарських операцій проведених з суб'єктом підприємництва ТОВ Елізавет.-Зерно (код ЄДРПОУ 38613881) умисно ухилились від сплати податку на додану вартість на загальну суму 6 867 979 грн., що призвело до фактичного ненадходження в бюджет держави грошових коштів у особливо великих розмірах.

Діяльність ПП Агрогермес-Шем , направлена на формування безпідставного податкового кредиту від ризикових СГД, що надало змогу службовим особам ПП Агрогермес-Шем умисно зменшити суму податкового зобов'язання котре надійшло від ряду підприємств-замовників в особливо великому розмірі.

В червні 2016 року підприємство ПП Агрогермес-Шем було перереєстровано на нову адресу м. Кропивницький, вул. Богдана Хмельницького 154 та змінено директора ОСОБА_3 на ОСОБА_4

08.11.2016 року допитано як свідка ОСОБА_4, яка показала, що перереєструвала ПП Агрогермес-Шем на себе на прохання ОСОБА_3, з якою познайомилася в Ковалівському парку м. Кропивницького в червні 2016 року. При здійсненні оформлення документів у відділі реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Кропивницької міської ради була присутня жінка, яка надавала їй реєстраційні документи на підпис.

На даний час по кримінальному провадженню виникла необхідність у проведенні тимчасового доступу до речей та документів, які знаходяться в реєстраційній справі ПП Агрогермес-Шем з метою встановлення повного кола осіб та їх повноважень при здійсненні господарських операцій ПП Агрогермес-Шем та вчиненні реєстраційних дій при перереєстрації підприємства на ОСОБА_5

Відповідно до даних сайту Міністерства юстиції України реєстраційна справа ПП Агрогермес-Шем (код 38211997) на даний час знаходиться у володінні Кіровоградської міської ради, розташованої за адресою м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна 41.

Слідчий стверджує, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що документи реєстраційної справи ПП Агрогермес-Шем ( код 38211997) мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, в зв'язку з чим необхідно отримати тимчасовий доступ до речей і документів та можливість їх вилучити в копіях, що перебувають у володінні відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Кіровоградської міської ради , що знаходиться за адресою: 25000, Кіровоградська область, м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, буд. 41

При розгляді клопотання слідчий підтримав його повністю.

Представник Кіровоградської міської ради не заперечував проти задоволення клопотання.

Заслухавши слідчого та представника Кіровоградської міської ради, вивчивши надані стороною кримінального провадження матеріали, слідчий суддя дійшов до таких висновків.

Статтею 159 КПК України визначено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Слідчим суддею встановлено, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Кіровоградській області здійснюється досудове розслідування по кримінальному провадженню щодо службових осіб ПП Агрогермес - Шем (код ЄДРПОУ 38211997), внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32016120010000029 від 29.03.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ПП Агрогермес - Шем (код ЄДРПОУ 38211997, м. Кіровоград, вул. Варшавська, 98А) шляхом відображення в бухгалтерському обліку та в податковій звітності підприємства за вересень-жовтень 2015 року безтоварних фінансово-господарських операцій проведених з суб'єктом підприємництва ТОВ Елізавет.-Зерно (код ЄДРПОУ 38613881) умисно ухилились від сплати податку на додану вартість на загальну суму 6 867 979 грн., що призвело до фактичного ненадходження в бюджет держави грошових коштів у особливо великих розмірах.

З наданої до матеріалів клопотання детальної інформації про юридичну особу ПП Агрогермес - Шем , код ЄДРПОУ 38211997 та пояснень представника Кіровоградської міської ради вбачається, що матеріали реєстраційної справи вищевказаного підприємства знаходиться у володінні Кіровоградської міської ради.

Разом з цим, слідчий суддя погоджується про необхідність вилучення вказаних в клопотанні документів в оригіналах, оскільки вони необхідні для проведення почеркознавчої експертизи, яка призначена слідчим 17.02.2017 року.

Дослідивши матеріали клопотання, яке погоджене прокурором, слідчий суддя зазначає, що клопотання подане у відповідності до ст. 160 КПК України, речі та документи дійсно перебувають у володінні Кіровоградської міської ради, та мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні. Відомості, що містяться в цих речах можуть використовуватися як докази, та є неможливим іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

На підставі наведеного, та керуючись ст.ст.159-166 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

клопотання старшого слідчого з ОВС СУФР ГУ ДФС у Кіровоградській області ОСОБА_2, у кримінальному провадженні № 32016120010000029, про надання тимчасового доступу до речей і документів - задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Кіровоградській області ОСОБА_2, старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Кіровоградській області ОСОБА_6, старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Кіровоградській області ОСОБА_7, старшому слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Кіровоградській області ОСОБА_8, старшому слідчому з ОВС ГУ ДФС у Кіровоградській області ОСОБА_9, старшому слідчому з ОВС ГУ ДФС у Кіровоградській області ОСОБА_10, старшому слідчому з ОВС ГУ ДФС у Кіровоградській області ОСОБА_11, тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю вилучення речей і документів в оригіналах, а саме реєстраційної справи ПП Агрогермес-Шем ( код 38211997), яка перебуває у володінні Кіровоградської міської ради , що знаходиться за адресою: 25000, Кіровоградська область, м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, буд. 41 за період з дати державної реєстрації по 06.02.2017 року , а саме:

-документи, що подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, реєстрації змін до установчих документів, та примірники оригіналу установчих документів, примірник оригіналів змін до установчих документів та примірник установчих документів у новій редакції;

-документи, що подаються для внесення до Єдиного державного реєстру запису про рішення засновників (учасників) або уповноваженого ними органу щодо державної реєстрації змін до установчих документів, припинення юридичної особи;

-документи, що подаються для внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі;

-копії повідомлень про підтвердження місцезнаходження юридичної особи;

-документи про зміну місцезнаходження реєстраційної справи;

-заяви, запити про доступ до документів з реєстраційної справи;

-документи, відповідно до яких призначено комісію з припинення юридичної особи (комісію з реорганізації, ліквідаційну комісію) або ліквідатора;

-другий примірник повідомлення про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи, надісланого державним реєстратором юридичній особі в установленому законом порядку;

-описи документів, що надаються юридичною особою Державному реєстратору для проведення реєстраційної дії;

-реєстраційні картки: Форма 1 - на проведення державної реєстрації юридичної особи, утвореної шляхом заснування нової юридичної особи; Форма 2 - на проведення державної реєстрації юридичної особи, утвореної шляхом реорганізації діючої (діючих) юридичної особи (юридичних осіб) у результаті злиття, поділу, виділу або перетворення; Форма 3 - на проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи; Форма 4 - реєстраційна картка про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців; Форма 6 - реєстраційна картка про підтвердження відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

-довіреності на осіб, які мають право представляти інтереси та вчиняти реєстраційні дії від імені підприємства;

-заяви про вихід із складу засновників, відступлення належної частки в статутному капіталі на користь інших осіб;

-квитанції про оплату послуг держреєстратора, з поштовими конвертами, описами вкладень поштових відправлень перелічених документів.

Строк дії ухвали до 22.03.2017 року.

Роз'яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Ленінського районного суду

м. Кіровограда Л. І. Плохотніченко

Дата ухвалення рішення22.02.2017
Оприлюднено21.03.2017
Номер документу65330695
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів

Судовий реєстр по справі —405/586/17

Ухвала від 22.02.2017

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

Ухвала від 22.02.2017

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Плохотніченко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні