Ухвала
від 10.03.2017 по справі 464/1594/17
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 464/1594/17

пр.№ 1-кс/464/446/17

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей і документів

10 березня 2017 року м.Львів

Слідчий суддя Сихівського районного суду м.Львова Бойко О.М., з участю слідчого Васильчик Н.І. розглянувши клопотання старшого слідчого Сихівського ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_1 про надання тимчасового доступу до речей і документів за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016140070004013 від 03.12.2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.358 КК України,-

в с т а н о в и в :

слідчий Васильчик Н.І. звернулась із клопотанням про надання дозволу тимчасового доступу до оригіналів документів та речей за матеріалами у кримінальному провадженні з ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.358 КК України, а саме до списки власників квартир та нежитлових приміщень будинку №15 та 15 б по вул. Тернопільській в м. Львові, протокол установчих зборів ОСББ На Тернопільській 15 , списки членів ОСББ На Тернопільській 15 , статут ОСББ На Тернопільській 15 , оригінал рішення загальних зборів ОСББ На Тернопільскій 15 з приводу відчуження допоміжних приміщень (горищ, підвальних приміщень) в будинку №15 та №15б по вул. Тернопільській в м.Львові, з можливістю ознайомлення з ними та отриманням їх копій, яка зберігається в ОСББ На Тернопільській 15 , (ідентифікаційний код юридичної особи 37776167), що знаходиться за адресою м. Львів, вул. Тернопільська 15 б

В обгрунтування клопотання покликається на те, що нею здійснюється досудове розслідування кримінального провадження № 12016140070004013 від 03.12.2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.358 КК України за азявою ОСОБА_2Б,, який представляє інтереси ОСОБА_3 про те, що голова ОСББ На Тернопільській 15 розпоряджається спільними приміщеннями співвласників всупереч тому, що такі є спільними приміщеннями багатоквартирного будинку й розпорядження такими повинно здійснюватися за згодою власників житлового будинку. Так, допоміжні приміщення горища були переобладнані у житлові приміщення квартир та передані у власність громадян на підставі підроблених документів. Аналогічна ситуація з підвальним приміщенням за даною адресою. В Законі України Про ОСББ вказано, що сходові клітини, вестибюлі, перехідні шлюзи, позаквартирні коридори, колясочні, кладові, сміттєкамери, горища, підвали, шахти і машинні відділення ліфтів, вентиляційні камери відносяться до складу допоміжних приміщень багатоквартирного будинку. Згідно з п.2 ст.10 Закону України Про приватизацію державного житлового фонду власники багатоквартирних будинків є співвласниками допоміжних приміщень будинку, технічного обладнання, елементів зовнішнього благоустрою і зобов'язані брати участь у загальних витратах, пов'язаних з утриманням будинку і прибудинкової території відповідно до своєї частки у майні будинку. Дати згоду на відчуження майна, що знаходиться у спільній частковій власності, повинні всі співвласники. Згода на відчуження майна підтверджується: рішенням загальних зборів ОСББ, власниками квартир-громадянами, які не входять до ОСББ письмовою заявою власника, власником неприватизованих квартир - розпорядчим документом власника (наказ, рішення, розпорядження), підписаним уповноваженою особою та посвідченим печаткою власника. З метою встановлення і дослідження всіх обставин, які мають значення для розслідування даного кримінального правопорушення і підлягають доказуванню просить клопотання задоволити.

На підставі ч.2 ст.163 КПК України клопотання розглянуто без виклику представника ОСББ На Тернопільській 15 , з огляду на доведення слідчим обставин існування загрози зміни чи знищення документів.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши додані до клопотання документи, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Враховуючи те, що в приміщенні ОСББ На Тернопільській 15 (м. Львів, вул. Тернопільська 15 б) знаходяться списки власників квартир та нежитлових приміщень будинку №15 та 15 б по вул. Тернопільській в м. Львові, протокол установчих зборів ОСББ На Тернопільській 15 , списки членів ОСББ На Тернопільській 15 , статут ОСББ На Тернопільській 15 , оригінал рішення загальних зборів ОСББ На Тернопільскій 15 з приводу відчуження допоміжних приміщень (горищ, підвальних приміщень) в будинку №15 та №15б по вул. Тернопільській в м.Львові, а також те, що такі документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, відтак, можуть сприяти розкриттю кримінального правопорушення та мати доказове значення у справі, неможливість іншими способами довести обставини, які можливо довести за допомогою цих документів, приходжу до висновку, що клопотання слідчого підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 131, 132, 159-162, 166, 309 КПК України, -

у х в а л и в :

клопотання задоволити. Надати старшому слідчому Сихівського ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_1 тимчасовий доступ до списків власників квартир та нежитлових приміщень будинку №15 та 15 б по вул. Тернопільській в м. Львові, протокол установчих зборів ОСББ На Тернопільській 15 , списки членів ОСББ На Тернопільській 15 , статут ОСББ На Тернопільській 15 , оригінал рішення загальних зборів ОСББ На Тернопільскій 15 з приводу відчуження допоміжних приміщень (горищ, підвальних приміщень) в будинку №15 та №15б по вул. Тернопільській в м.Львові, з можливістю ознайомлення з ними та отриманням їх копій, яка зберігається в ОСББ На Тернопільській 15 , (ідентифікаційний код юридичної особи 37776167), що знаходиться за адресою м. Львів, вул. Тернопільська 15 б

Строк дії ухвали один місяць.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями чинного КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей.

Ухвала остаточна і оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Бойко О.М.

СудСихівський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення10.03.2017
Оприлюднено21.03.2017
Номер документу65341367
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —464/1594/17

Ухвала від 10.03.2017

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Бойко О. М.

Ухвала від 10.03.2017

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Бойко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні