Постанова
від 02.11.2011 по справі 4393/11/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 листопада 2011 р. Справа № 2-а-4393/11/2170

Херсонський окружний адміністративний суд

у складі: головуючого судді: Морської Г.М.,

розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у Новотроїцькому районі Херсонської області до Приватного підприємства "Чкалово - Акварель" про стягнення з відповідача заборгованості по податку з доходів фізичних осіб,

встановив:

Державна податкова інспекція у Новотроїцькому районі Херсонської області (далі - позивач, ДПІ у Новотроїцькому районі) звернулася до суду з адміністративним позовом, у якому просить стягнути з Приватного підприємства "Чкалово - Акварель" (далі - відповідач, ПП ) податкову заборгованість з податку з доходів фізичних осіб у розмірі 4699,68 грн.

У судове засідання сторони не з'явилися.

Представник позивача надав до суду заяву про розгляд справи без його участі.

Відповідач письмових заперечень на адміністративний позов не надав, в судове засідання явку своїх представників не забезпечив, про причини неявки суд не повідомив.

28.09.2011р. на юридичну адресу Приватного підприємства "Чкалово - Акварель": вул. Поштова. 14, с. Чкалове, Новотроїцький район, Херсонська область, Херсонським окружним адміністративним судом були направлені копії ухвали про відкриття провадження у справі та закінчення підготовчого провадження і призначення справи до судового розгляду, поштові відправлення повернулись із відміткою, що адресат за вказаною адресою не знаходиться, що підтверджується підписом працівника зв'язку. Відповідно до змісту ухвал відповідач був повідомлений про місце, дату та час розгляду подання.

Згідно з ч.8 ст.35 КАС України вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру, або за адресою, яка зазначена її представником, і це підтверджується підписом відповідної службової особи.

Відповідно до витягу з ЄДРПОУ від 12.09.2011 року № 3432-13/14 адресою відповідача є: вул. Поштова. 14, с. Чкалове, Новотроїцький район, Херсонська область.

Згідно з ч.11 ст.35 КАС України розписку про одержання повістки (повістку у разі неможливості вручити її адресату чи відмови адресата її одержати) належить негайно повернути до адміністративного суду. У разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

За таких обставин, суд вважає, що відповідач був належно повідомлений про дату, час і місце судового засідання.

Відповідно до ч. 6 ст. 128 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Виходячи з вищевикладеного, суд вважає за можливе розглянути адміністративну справу в порядку письмового провадження.

Позовні вимоги ДПІ у Новотроїцькому районі ґрунтуються на факті несплати відповідачем податкової заборгованості з доходів фізичних осіб у розмірі 4699,68грн.

Суд, вивчивши матеріали справи та дослідивши надані докази, прийшов до наступного.

Згідно зі Свідоцтвом про державну реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності-юридичної особи Приватне підприємство "Чкалово-Акварель" зареєстровано як суб'єкт підприємницької діяльності Новотроїцькою райдержадміністрацією 12.12.2006р.

Відповідно до довідки від 17.08.2010 р. № 58 відповідач перебуває на обліку в ДПІ у Новотроїцькому районі як платник податку з 13.12.2006р. за № 164.

Відповідно п.46.1. ст.46 Податкового кодексу України від 02.12.2010р. № 2755-VI (далі ПК України) податкова декларація, розрахунок - документ, що подається платником податків (у тому числі відокремленим підрозділом у випадках, визначених цим Кодексом) контролюючому органу у строки, встановлені законом, на підставі якого здійснюється нарахування та/або сплата податкового зобов'язання, чи документ, що свідчить про суми доходу, нарахованого (виплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, суми утриманого та/або сплаченого податку.

Підпунктом 168.1.1 п.168.1 ст.168 ПК України визначено, що податковий агент, який нараховує (виплачує, надає) оподатковуваний дохід на користь платника податку, зобов'язаний утримувати податок із суми такого доходу за його рахунок, використовуючи ставку податку, визначену в статті 167 цього Кодексу.

Згідно поданого Приватним підприємством "Чкалово - Акварель" до ДПІ у Новотроїцькому районі податкового розрахунку сум доходу, нарахованого на користь платників податків, і сум утриманого з них податку (форма № 1-ДФ) за 2 квартал 2011р. і особистого рахунку ф. №15, відкритого в ДПІ у Новотроїцькому районі, заборгованість Приватного підприємства "Чкалово - Акварель"по податку з доходів фізичних осіб складає 4699,68 грн.

Як вбачається з довідки про підтвердження заборгованості Приватне підприємство "Чкалово - Акварель" має заборгованість по податку з доходів фізичних осіб у розмірі 4699,68 грн.

Вказаний податковий борг відповідач добровільно не сплатив.

Відповідно до пп.41.1.1. п.41.1 ст.41 Податкового Кодексу України (далі ПК) контролюючим органом є органи державної податкової служби - щодо податків, які справляються до бюджетів та державних цільових фондів, крім зазначених у підпункті 41.1.2 цього пункту, а також стосовно законодавства, контроль за дотриманням якого покладається на органи державної податкової служби (пп.41.1.1. п.41.1 ст.41 ПК).

Згідно п. 41.5. ст. 41 ПК органами стягнення є виключно органи державної податкової служби, які уповноважені здійснювати заходи щодо забезпечення погашення податкового боргу в межах їх повноважень, а також державні виконавці в межах своїх повноважень.

Підпунктом 175 п. 1 ст. 14 Податкового кодексу України визначено, що податковий борг - сума грошового зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), самостійно узгодженого платником податків або узгодженого в порядку оскарження, але не сплаченого у встановлений Податковим кодексом України строк, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов'язання.

Відповідно до статті 67 Конституції України кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Приймаючи до уваги викладені обставини, а також враховуючи, що відповідачем заборгованість не сплачена, позовні вимоги підлягають задоволенню в повному обсязі.

Керуючись ст. ст. 8, 9, 12, 19, 128, 158 –163, 167 КАС України, суд,

постановив:

Позовні вимогиДержавної податкової інспекції у Новотроїцькому районі Херсонської області до Приватного підприємства "Чкалово - Акварель" про стягнення заборгованості по податку з доходів фізичних осібзадовольнити.

Стягнути з Приватного підприємства "Чкалово - Акварель" (інд. 34638731 заборгованість по податку з доходів фізичних осібу розмірі 4699 (чотири тисячі шістсот дев'яносто дев'ять) грн. 68 коп. на користь місцевого бюджету Чкалівської сільської ради на р/р 33212800700266, код платежу 11010100, код ОКПО 24103673, банк УДК м. Херсон, МФО 852010.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в 10-денний строк з дня її проголошення. В разі складення постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлений строк. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя Морська Г.М.

кат. 8.1.5

Дата ухвалення рішення02.11.2011
Оприлюднено21.03.2017
Номер документу65349558
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —4393/11/2170

Постанова від 02.11.2011

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Морська Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні