Ухвала
від 16.03.2017 по справі 712/3102/17
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Провадження №1- кс/712/1486/17

Справа № 712/3102/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про тимчасовий доступ до речей та документів

16 березня 2017 року Слідчий суддя Соснівського районного суду Черкаської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянув в відкритому судовому засіданні в залі суду м. Черкаси винесене в кримінальному провадженні №32017250000000002 від 10.01.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України, прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління прокуратури Черкаської області ОСОБА_3 , клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів,

В С Т А Н О В И В:

Прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління прокуратури Черкаської області ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Клопотання мотивує тим, що Слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Черкаській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32017250000000002 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

Встановлено, що службові особи підприємства вигодонабувача, будучи відповідальними за правильність нарахування та своєчасність сплати податків та обов`язкових платежів до державного бюджету, упродовж січня жовтня 2016 року, шляхом безпідставного відображення в бухгалтерському обліку та податковій звітності товариства операцій з придбання хімічних добрив та послуг по їх фасуванню і перевезенню у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що має ознаки фіктивності, ухилилися від сплати податку на додану вартість у загальній сумі 4 810 тис. грн., що є в особливо великих розмірах.

В свою чергу встановлено, що з метою створення умов при яких схема формування фіктивного податкового кредиту мала б складну форму, додатково створено суб`єкт господарювання із ознаками фіктивності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), яким сформовано податковий кредит вигодонабувачу та акумульовано кошти від проведених псевдооперацій.

Згідно інформаційної картки з баз даних ДФС України встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 , як юридична особа зареєстровано органом: ІНФОРМАЦІЯ_3 ( АДРЕСА_2 ).

На даний час, з метою швидкого, повного та неупередженого дослідження всіх обставин вчинення кримінального правопорушення, виникла необхідність долучити до матеріалів кримінального провадження реєстраційну справу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », а саме: заяв, реєстраційних карток, статутів, документів про внесення змін, які подаються до державного реєстратора, документів, що пов`язані з місцезнаходження підприємства, протоколів загальних зборів учасників товариства, анкет щодо засновників та службових осіб, установчого договору, доручень на представництво інтересів, довіреностей на представлення інтересів, довіреностей на переуступку корпоративних прав, договорів купівлі-продажу корпоративних прав, наказів щодо призначення посадових осіб, протоколів загальних зборів учасників товариства та інших документів.

Вилучення реєстраційної справи надасть можливість використати, як докази відомості, що там містяться, з метою подальшого ініціювання та проведення документальних перевірок фінансово-господарської діяльності підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », а також проведення судово-почеркознавчої та судово-економічної експертиз.

В судовому засіданні прокурор клопотання повністю підтримала та просила суд його задовольнити.

Згідно ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ст.160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися дослідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів.

Згідно до вимог ч. 2ст. 163 КПК Україниякщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої воно знаходяться.

Таким чином, розгляд клопотання проводиться без виклику особи, у володінні якої знаходяться вищезазначені документи, а саме, представника ІНФОРМАЦІЯ_4 , оскільки стороною кримінального провадження доведено наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення вказаних в клопотанні документів, зацікавленими особами.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, заслухавши думку прокурора, яка підтримала клопотання, суд приходить до висновку, що клопотання підлягає до часткового задоволення.

Керуючись ст. ст. 36, 131, 132, 159-166, 369-372, 376 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління прокуратури Черкаської області ОСОБА_3 задовольнити частково.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів з можливістю ознайомлення та отримання належним чином завірених копій документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 ( АДРЕСА_2 ), а саме: заяв, реєстраційних карток, статутів, документів про внесення змін, які подаються до державного реєстратора, документів, що пов`язані з місцезнаходження підприємства, протоколів загальних зборів учасників товариства, анкет щодо засновників та службових осіб, установчого договору, доручень на представництво інтересів, довіреностей на представлення інтересів, довіреностей на переуступку корпоративних прав, договорів купівлі-продажу корпоративних прав, наказів щодо призначення посадових осіб, протоколів загальних зборів учасників товариства.

Організацію виконання даної ухвали покласти на прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління прокуратури Черкаської області молодшого радника юстиції ОСОБА_3 та/або на іншу особу за її дорученням.

Строк виконання даної ухвали 30 діб з моменту її проголошення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1 .

Копію цієї ухвали мені вручено: «____»


2017 року о ____ год. __ хв.

Дата ухвалення рішення16.03.2017
Оприлюднено06.03.2023

Судовий реєстр по справі —712/3102/17

Ухвала від 16.03.2017

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (С.А.) С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні