Ухвала
від 21.02.2017 по справі 761/3650/17
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/3650/17

Провадження № 1-кс/761/2399/2017

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 лютого 2017 року слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Києва Циктіч В.М., за участі секретаря Філь В.В., слідчого Євонова Є.С., розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого у кримінальному провадженні № 420 160 000 000 039 32 63 за фактом вчинення кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 205 КК України, про тимчасовий доступ до документів,

у с т а н о в и в :

До Шевченківського районного суду м. Києва звернувся старший слідчий з ОВС 3-го відділу управління розслідування кримінальних проваджень ГСУ ФР Державної фіскальної служби України Євонов Є.С. з погодженим з прокурором відділу Генеральної прокуратури України Льовкіним В.Л. клопотанням про надання тимчасового доступу до документів, що знаходяться у володінні Відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб підприємців Шевченківської районної у м. Києві державної адміністрації (м. Київ, бул. Тараса Шевченка, б. 26/4).

Відповідно до клопотання ГСУ ФР ДФС України у кримінальному провадженні № 420 160 000 000 039 32 63 за ч. 1 ст. 2058 КК України проводиться досудове розслідування, яким встановлено, що невстановлені особи у 2014 році створили ТОВ Дуіт Про без мети зайняття підприємницькою діяльністю та для прикриття незаконної діяльності.

Постановою слідчого від 01.02.2017 у кримінальному проваджені призначена почеркознавча експертиза, для забезпечення проведення якої необхідні реєстраційні документи ТОВ Дуіт Про , що знаходяться у володінні Відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб підприємців Шевченківської районної у м. Києві державної адміністрації.

Таким чином, з метою проведення почеркознавчої експертизи слідчий просив надати тимчасовий доступ до документації, а саме: реєстраційних карток (Форма 4) з усіма додатками до них, наказів про призначення службових осіб з усіма додатками до них, протоколів загальних зборів учасників з усіма додатками до них, договорів купівлі-продажу частки у статутному капіталі з усіма додатками до них, довіреностей на представлення інтересів ТОВ Дуіт Про у державних органах та установах з усіма додатками до них, статуту ТОВ Дуіт Про , описів документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційних дій, реєстраційних карток (Форма 6) з усіма додатками до них та інших документів реєстраційної справи (заяви, повідомлення, листування тощо), на яких містяться підписи, виконані від імені засновників та службових осіб ТОВ Дуіт Про за період з 13.10.2014 по 01.02.2017, що знаходиться у володінні Відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб підприємців Шевченківської районної у м. Києві державної адміністрації.

У судовому засіданні слідчий просив клопотання задовольнити з наведених у ньому підстав.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України особа, у володінні якої знаходяться речі та документи, в судове засідання не викликалась.

Слідчий суддя, заслухавши слідчого, дослідивши надані матеріали, дійшов висновку про таке.

Відповідно до ч. 1 ст. 131 КПК заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Положеннями ст. 132 КПК передбачено, що заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються на підставі ухвали слідчого судді або суду, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом. Застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий, прокурор не доведе, що потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, прокурора.

Для оцінки потреб досудового розслідування слідчий суддя зобов'язаний врахувати можливість без застосованого заходу забезпечення кримінального провадження отримати речі і документи, які можуть бути використані під час судового розгляду для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Відповідно до ст.159 КПК тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх.

У клопотанні належним чином обґрунтовано, що одержати в інший спосіб тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні Відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб підприємців Шевченківської районної у м. Києві державної адміністрації.

За таких обставин слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з того, що сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що документи, які можуть бути використані як докази, можуть перебувати у володінні вказаного вище відділу Шевченківської районної у м. Києві державної адміністраці, дані документи мають суттєве значення для вста,

0новлення обставин у кримінальному провадженні.

За ч.7 ст.163 КПК слідчий суддя може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи викладене, керуючись ст.110, 163-165, 309, 395 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в :

Клопотання старшого слідчого з ОВС 3-го відділу управління розслідування кримінальних проваджень ГСУ ФР Державної фіскальної служби України Євонова Є.С. задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС 3-го відділу управління розслідування кримінальних проваджень ГСУ ФР Державної фіскальної служби України Євонову Є.С. тимчасовий доступ до документів та можливість вилучення їх оригіналів у Відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб підприємців Шевченківської районної у м. Києві державної адміністрації за адресою - м. Київ, бул. Тараса Шевченка, б. 26/4, а саме: реєстраційних карток (Форма 4) з усіма додатками до них, наказів про призначення службових осіб з усіма додатками до них, протоколів загальних зборів учасників з усіма додатками до них, договорів купівлі-продажу частки у статутному капіталі з усіма додатками до них, довіреностей на представлення інтересів ТОВ Дуіт Про у державних органах та установах з усіма додатками до них, статуту ТОВ Дуіт Про (код 39439179), описів документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційних дій, реєстраційних карток (Форма 6) з усіма додатками до них та інших документів реєстраційної справи (заяви, повідомлення, листування тощо), на яких містяться підписи, виконані від імені засновників та службових осіб ТОВ Дуіт Про за період з 13.10.2014 по 01.02.2017.

Установити строк дії ухвали один місяць з дня її проголошення, тобто по 21 березня 2017 року включно.

Відповідно до ч.1 ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя В.М.Циктіч

Дата ухвалення рішення21.02.2017
Оприлюднено21.03.2017
Номер документу65356625
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів

Судовий реєстр по справі —761/3650/17

Ухвала від 21.02.2017

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Циктіч В. М.

Ухвала від 21.02.2017

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Циктіч В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні