Ухвала
від 13.02.2017 по справі 757/8234/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/8234/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 лютого 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Писанець В.А. при секретарі Ясеновенко К.О., за участю сторони кримінального провадження - слідчого Ісмаїлова А.А., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві провадження за клопотанням слідчого слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України про тимчасовий доступ до речей та документів, -

В С Т А Н О В И В :

13.02.2017 у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва Писанець В.А. надійшло клопотання сторони кримінального провадження слідчого слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України Ісмаїлова Артура Анатолійовича про надання тимчасового доступу до речей і документів.

Згідно з нормою ч. 1 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України, слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація.

У судовому засіданні слідчий просив задовольнити клопотання, зазначаючи наступне.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Генеральною прокуратурою України здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні №12016000000000193 від 23.06.2016 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

23.06.2016 до ГСУ НП України надійшла заява гр. ОСОБА_2 про вимагання неправомірної вигоди начальником інспекції - Головним державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Київської області ОСОБА_3

У ході досудового розслідування встановлено, що начальник інспекції - Головний державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Київської області ОСОБА_3, за посередництва начальника відділу екологічного контролю за дотриманням природоохоронного законодавства в зоні відчуження ЧАЕС Державної екологічної інспекції у Київській області ОСОБА_4 вимагають від голови Іванківської сільської ради Київської області ОСОБА_2 неправомірну вигоду у великому розмірі (у формі винесення рішення про відведення у власність СП Славутич земельної ділянки, площею 0,5 га, кадастровий номер НОМЕР_1) за не притягнення до відповідальності за порушення вимог екологічного законодавства. Зацікавленими особами від СТ Славутич виступають ОСОБА_5 та ОСОБА_6

В ході досудового розслідування встановлено ряд підприємств, яким було ДЕІ у Київській області було пред'явлено претензію та розрахунок заподіяних збитків з неправильними розрахунками розмірів заподіяних збитків.

18.01.2017 з Державної екологічної інспекції у Київській області отримано відповідь на запит в якому вказано, що за матеріали перевірок суб'єктів господарської діяльності, які проводились ДЕІ у Київській області до правоохоронних органів направлено матеріали перевірок наступних суб'єктів, а саме: ПАТ Агрокомбінат Калита , ТОВ НВП Ірігаційні системи , СТОВ Урожай , ПАТ Яготинський маслозавод , КП Благоустрій Крюківщини , ТОВ Стейкагро , КП Щасливської сільської ради ЖКК Щасливський .

Виходячи з того, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вище зазначеного факту, зокрема для проведення судової почеркознавчої експертизи, у даному провадженні є потреба у отриманні тимчасового доступу до оригіналів документів, які знаходиться в ТОВ Стейкагро (ЄРДПОУ 36211183), яке знаходиться за адресою: Київська обл., Переяслав-Хмельницький район, село Гланишів, вул. Весняна, будинок 83.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що отримання тимчасового доступу до документів, які перебувають у володінні ТОВ Стейкагро має суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, а тому необхідно отримати тимчасовий доступ до вказаних документів.

У відповідності до положень ч. 1 ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, в якому мають обґрунтувати можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

На підставі викладеного і керуючись ст. 107, 160, 162, 163, 164, 166, 309, 376, 562 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України про тимчасовий доступ до речей та документів - задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю старшому слідчому в ОВС ГСУ Національної поліції України Момотюку Олександру Борисовичу, слідчому слідчої групи ГСУ Національної поліції України Ісмаїлову Артуру Анатолійовичу, слідчому слідчої групи ГСУ Національної поліції Кроленко Юлії Миколаївні, та за їх дорученням оперативним працівникам та зобов'язати службових осіб ТОВ Стейкагро (ЄРДПОУ 36211183), яке знаходиться за адресою: Київська обл., Переяслав-Хмельницький район, село Гланишів, вул. Весняна, будинок 83, надати оригінали документів, щодо перевірок за 2015 рік, які проводилась інспекторами Державної екологічної інспекції у Київській області, а саме: повідомлень про проведення перевірок, направлень на проведення перевірок, актів перевірок, приписів, претензій про відшкодування збитків, розрахунків розмірів заподіяних збитків, заперечень на претензії, протоколів та постанов про адміністративні правопорушення, документів про сплату збитків за претензіями та адміністративними протоколи, вхідну, вихідну кореспонденцію щодо листування між ТОВ Стейкагро та ДЕІ у Київській області, документів щодо проведених ТОВ Стейкагро правоохоронними органами на предмет дотримання природоохоронного законодавства (відомості про відкриття кримінальних проваджень, процесуальні документи щодо витребування (вилучення) у ТОВ Стейкагро документів про здійснення фінансово-господарської діяльності, запити правоохоронних органів тощо.).

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Писанець В.А.

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 - в матеріали судового провадження за клопотанням.

Примірник 2 - виданий слідчому СГ ГСУ НП України Ісмаїлову А.А.

Слідчий суддя Писанець В.А.

Дата ухвалення рішення13.02.2017
Оприлюднено20.03.2017
Номер документу65363295
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —757/8234/17-к

Ухвала від 13.02.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Писанець В. А.

Ухвала від 13.02.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Писанець В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні