Ухвала
від 15.03.2017 по справі 229/618/17
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер провадження 1-кс/229/144/2017

ЄУН 229/618/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 березня 2017 р.

Слідчий суддя - суддя Дружківського міського суду Донецької області Молібога Г.В., за участі секретаря Білик О.А. , прокурора Здоренко В.В., розглянувши у судовому засіданні клопотання про тимчасовий доступ до документів за кримінальним провадженням № 42017051390000019 від 09.02.2017 р.

ВСТАНОВИВ:

До Дружківського міського суду Донецької області надійшло клопотання слідчого СВ Дружківського ВП Краматорського ВП ГУНП в Донецькій області Соколова В.В. про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів.

Представник КП Управління капітального будівництва до судового засідання не з'явився.

Прокурор у судовому засіданні пояснила, що підтримує клопотання.

Згідно заявленого клопотання слідчим відділом Дружківського ВП Краматорського ВП ГУНП в Донецькій області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження № 42017051390000019 від 09.02.2017 року, за кримінальним правопорушенням, передбаченим ч. 3 ст. 191 КК України, про те, що в ході опрацювання інформації у електронній системі публічних закупівель ProZorro щодо проведення закупівель на території м. Дружківки встановлено факт укладення договору між КП Управління капітального будівництва Дружківської міської ради та ТОВ Будівельна компанія Крамміськбуд на виконання робіт по реконструкції будівлі їдальні під центр надання адміністративних послуг по вул. Машинобудівників, 64, м. Дружківка. Вивченням кошторисної документації по даному договору встановлено факт розкрадання бюджетних грошових коштів у великих розмірах посадовими особами КП Управління капітального будівництва Дружківської міської ради та ТОВ Будівельна компанія Крамміськбуд .

Під час досудового розслідування виникла необхідність в тимчасовому доступі до документів, що засвідчують підставу виділення бюджетних коштів на розробку проектно-кошторисної документації з реконструкції будівлі їдальні під центр надання адміністративних послуг по вул. Машинобудівників, 64, м. Дружківка Донецької області та одержання позитивного висновку з цього питання органу Держекспертизи; тендерна документація; договорів з розробки проектно-кошторисної документації, з додатками; висновки по ним органу Держекспертизи; договорів-підряду на виконання робіт, з додатками; договорів з технічного нагляду, з додатками; акти на закриття прихованих робіт, з додатками; акти приймання-передавання виконаних будівельних робіт, з додатками; рахунки на сплату за виконані роботи та платіжні доручення за ними; листування між сторонами з питання розробки, оплати документації та інші документи, що свідчать про взаємовідносини з питання виконання умов вищезазначених договорів, з реконструкції будівлі їдальні під центр надання адміністративних послуг по вул. Машинобудівників, 64, м. Дружківка Донецької області, укладених між ТОВ Будівельна компанія Крамміськбуд код 30947505 та КП Управління капітального будівництва Дружківської міської ради, ЄРДПОУ 35626526; документів що містять, станом на 2016 р., вільні зразки підпису, почерку начальника КП Управління капітального будівництва Дружківської міської ради, ЄРДПОУ 35626526 - ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1

Вказані документи знаходяться у володінні КП Управління капітального будівництва Дружківської міської ради, ЄРДПОУ 35626526, юридична адреса: м. Дружківка Донецької області, вул. Соборна, буд.15А, та не містять відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Для повного, об'єктивного, всебічного розслідування кримінального провадження необхідно отримати можливість ознайомитися з вказаними документами, оглянути та вилучити їх на час проведення досудового розслідування даного кримінального провадження необхідних судових експертиз, щоб довести обставини, які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, при неможливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів: чи було вчинено службовими особами ТОВ Будівельна компанія Крамміськбуд код 30947505, та службовими особами КП Управління капітального будівництва Дружківської міської ради, ЄРДПОУ 35626526, привласнення, розтрата бюджетних коштів при виконанні робіт з реконструкції будівлі їдальні під центр надання адміністративних послуг по вул. Машинобудівників, 64, м. Дружківка Донецької області.

Вислухавши думку учасників судового засідання, вивчивши матеріали кримінального провадження, слідчий суддя приходить до таких висновків.

Клопотання слідчого СВ Дружківського ВП в Донецькій області відповідає вимогам ст. 160 КПК України.

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) Перебувають або можуть перебувати у володінні у відповідної фізичної особи або юридичної особи;

2) Самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання , мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) Не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч.7.ст.163 КПК України, слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Тимчасовий доступ до документів є заходом забезпечення кримінального провадження, передбачений ст.. 131 ч.2 п.5 КПК України, органом досудового слідства доведено необхідність застосування цього заходу, що передбачено ст.. 132 КПК України. Вказані обставини є достатніми підставами, передбаченими ст. 163 КПК України, для постановлення ухвали про надання тимчасованого доступу до документів.

Таким чином, клопотання органу досудового слідства є обґрунтованим, заснованим на законі, доводи слідчого знайшли своє підтвердження в ході судового засідання, в зв'язку з чим клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 131-132, 159, 163-164 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ Дружківського ВП Краматорського ВП ГУНП в Донецькій області Соколова В.В. - задовольнити.

1.Надати по кримінальному провадженню № 42017051390000019 від 09.02.2016 р. тимчасовий доступ до документів, що засвідчують підставу виділення бюджетних коштів на розробку проектно-кошторисної документації з реконструкції будівлі їдальні під центр надання адміністративних послуг по вул. Машинобудівників, 64, м. Дружківка Донецької області та одержання позитивного висновку з цього питання органу Держекспертизи; тендерна документація; договорів з розробки проектно-кошторисної документації, з додатками; висновки по ним органу Держекспертизи; договорів-підряду на виконання робіт, з додатками; договорів з технічного нагляду, з додатками; акти на закриття прихованих робіт, з додатками; акти приймання-передавання виконаних будівельних робіт, з додатками; рахунки на сплату за виконані роботи та платіжні доручення за ними; листування між сторонами з питання розробки, оплати документації та інші документи, що свідчать про взаємовідносини з питання виконання умов вищезазначених договорів, з реконструкції будівлі їдальні під центр надання адміністративних послуг по вул. Машинобудівників, 64, м. Дружківка Донецької області, укладених між ТОВ Будівельна компанія Крамміськбуд код 30947505 та КП Управління капітального будівництва Дружківської міської ради, ЄРДПОУ 35626526; документів що містять, станом на 2016 р., вільні зразки підпису, почерку начальника КП Управління капітального будівництва Дружківської міської ради, ЄРДПОУ 35626526 - ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, які знаходяться у володінні КП Управління капітального будівництва Дружківської міської ради, ЄРДПОУ 35626526, юридична адреса: м. Дружківка Донецької області, вул. Соборна, буд.15А, та не містять відомості, які можуть становити банківську таємницю.

2.Проведення зазначеної слідчої дії доручити слідчому Дружківського ВП Краматорського ВП ГУНП в Донецькій області майору поліції Соколову Володимиру Віталійовичу, або іншій особі за дорученням слідчого.

Наслідки невиконання ухвали передбачені ст. 166 КПК України.

Строк дії ухвали один місяць з моменту її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Молібога Г.В.

Дата ухвалення рішення15.03.2017
Оприлюднено23.03.2017
Номер документу65368234
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів за кримінальним провадженням № 42017051390000019 від 09.02.2017 р

Судовий реєстр по справі —229/618/17

Ухвала від 15.03.2017

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Молібога Г. В.

Ухвала від 15.03.2017

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Молібога Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні