Ухвала
від 15.03.2017 по справі 607/14339/16-к
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

15.03.2017 Справа №607/14339/16-к

Провадження № 1-кс/607/1927/2017

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участі старшого слідчого з ОВС першого відділу РКП слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Тернопільській області старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу РКП слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Тернопільській області старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 , погодженого прокурором відділу прокуратури Тернопільської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів, що містять охоронювану законом таємницю, -

В С Т А Н О В И В :

До слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області надійшло клопотання про надання тимчасового доступу до речей та документів, в рамках кримінального провадження №32016210000000053 від 14.12.2016 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.366, ч.1 ст.205 КК України, звернувся старший слідчий з ОВС першого відділу РКП слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Тернопільській області старший лейтенант податкової міліції ОСОБА_3 , за погодженням прокурора відділу прокуратури Тернопільської області ОСОБА_4 .

В судовому засіданні старший слідчий з ОВС першого відділу РКП слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Тернопільській області старший лейтенант податкової міліції ОСОБА_3 клопотання підтримав з підстав, викладених у ньому, та просив його задовольнити.

Заслухавши доводи слідчого, вивчивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Тернопільській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32016210000000053 від 14.12.2016, за фактами придбання невстановленими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з метою прикриття незаконної діяльності або здійснення видів діяльності, щодо яких є заборона за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.205 КК України та внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів службовими особами вказаного товариства за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України.

Матеріалами досудового розслідування встановлено, що засновник, директор та головний бухгалтер ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_5 не має жодного відношення до діяльності вказаного товариства. Так підприємство перереєстроване на нього в червні 2016 року за грошову винагороду в розмірі 500 грн., установчих документів та печатку товариства ОСОБА_5 не отримував, представляти його інтереси від свого імені нікому не доручав. Жодних фінансово-господарських операцій від імені ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_5 не здійснював, податкової звітності не подавав.

Проведеним аналізом інформаційних ресурсів ІНФОРМАЦІЯ_2 встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » зареєстроване 10.01.2011 та до листопада 2016 року перебувало на податковому обліку в ІНФОРМАЦІЯ_3 . На даний час товариство зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 та перебуває на обліку в ІНФОРМАЦІЯ_4 . Наймані працівники відсутні.

З моменту реєстрації (2011 рік) до листопада 2016 року ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » зовнішньоекономічні операції не здійснювало, однак протягом листопада-грудня 2016 року провело митне оформлення через ІНФОРМАЦІЯ_5 , кукурудзи, насіння соняшнику, вівса, проса, соєвих бобів; через ІНФОРМАЦІЯ_6 кукурудзи та пшениці; через ІНФОРМАЦІЯ_7 квасолі, а всього товарів на загальну суму 1956451,77 доларів США. З 01.01.2017 по 13.01.2017 товариство здійснило митне оформлення пшениці та кукурудзи через ІНФОРМАЦІЯ_5 на загальну суму 827508,51 доларів США.

Таким чином, є підстави вважати, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » перереєстроване на підставну особу - ОСОБА_5 для здійснення незаконних експортних операцій з вивезення за межі території України сільськогосподарської продукції, з метою прикриття злочинної діяльності з ухилення від сплати податків та виводу коштів закордон (неповернення виручки в іноземній валюті).

Крім цього, 13.12.2016 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » подано до ІНФОРМАЦІЯ_8 підроблені експортні декларації №403040001/2016/011534, №403040001/2016/011553 та №403040001/2016/011558 на товар «Квасоля біла (Phaseolus Vulgaris), лущена, не подроблена, не оброблена, призначена для продовольчих цілей» в загальній кількості 67,180 тонн.

Матеріалами досудового розслідування встановлено, що вказану квасолю ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » придбало у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , а його транспортування здійснював, у тому числі, ФОП ОСОБА_6 ( ІНФОРМАЦІЯ_10 , користується номером оператора мобільного зв`язку НОМЕР_3 ), який безпосередньо спілкувалися з представниками ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з питань погодження маршруту руху та форми і способу оплати за надані послуги транспортних перевезень. Перевезення вантажу здійснював, у тому числі, водій ОСОБА_7 ( ІНФОРМАЦІЯ_11 , користується номером оператора мобільного зв`язку НОМЕР_4 ), який також спілкувалися з представником вказаного товариства, безпосередньо був присутній під час прийому та завантаження товару та здійснював його транспортування по всьому маршруту руху.

Також, в ході досудового розслідування встановлено, що підготовку вказаних експортних декларацій для ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » здійснював ФОП ОСОБА_8 ( ІНФОРМАЦІЯ_12 , користується номером мобільного оператора НОМЕР_5 ), який безпосередньо спілкувався з представником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Михайлом по номеру мобільного оператора НОМЕР_6 з приводу митного оформлення вказаного вантажу та отримував від нього необхідні для цього документи.

Відповідно до наявних в матеріалах кримінального провадження інформації, директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » ОСОБА_9 також користується номером оператора мобільного зв`язку НОМЕР_7 .

Інформація, яка міститься в роздруківках телефонних з`єднань по вказаних мобільних номерах телефонів, містить відомості щодо місцезнаходження та ідентифікації осіб, що причетні до незаконної діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », тобто є джерелом доказів в кримінальному провадженні. Дана інформація перебуває у володінні та зберігається лише на ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 , АДРЕСА_2 ). Тобто довести вищевказані обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, іншим способом не представляється можливим.

Дані відомості необхідні для ідентифікації та встановлення місцезнаходження особи (осіб), які мають відношення до злочинної діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та сприяють в приховуванні відповідних підтверджуючих документів, а тому виклик в судове засідання службових осіб ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_14 », може призвести до передчасного розголошення обставин, які безпосередньо стосуються суті кримінального провадження та процесуальних дій, які заплановано провести з метою збирання доказів, у зв`язку з чим, існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів. Окрім цього інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв`язок абонента, надання телекомунікаційних послуг, їх тривалості, маршрутів передавання, тощо, містить охоронювану законом таємницю, тимчасовий доступ до яких та розпорядження про вилучення, здійснюється лише на підставі ухвали слідчого судді, суду, відповідно до вимог ст.ст. 159, 162 КПК України.

Відповідно до п.п. 1, 2 ч.5, ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

З врахуванням вищевикладеного, а саме того, що вказана інформація відноситься до охоронюваної законом таємниці і може бути використана як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження та має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а іншим способом одержати ці дані неможливо, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 159, 163, 164, 309 КПК України, слідчий суддя

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу РКП слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Тернопільській області старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 , за погодженням прокурора відділу прокуратури Тернопільської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС 1-го відділу РКП слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Тернопільській області старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_3 , або за його дорученням завідуючому сектору ВКПуМС оперативного управління ГУ ДФС у Тернопільській області капітану податкової міліції ОСОБА_10 , заступнику начальника відділу ОСА ПДВ оперативного управління ГУ ДФС у Тернопільській області ОСОБА_11 та завідуючому сектору організації оперативно-розшукової діяльності оперативного управління ГУ ДФС у Тернопільській області підполковнику податкової міліції ОСОБА_12 тимчасовий тимчасовий доступ та можливість вилучення інформації, яка знаходиться у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 , АДРЕСА_2 ), а саме:

- інформації по мобільних терміналах НОМЕР_9 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 , НОМЕР_7 шляхом надання роздруківок вхідних та вихідних телефонних з`єднань ТА+ТВ абонента, у тому числі на електронних носіях, з повідомленням виду, дати, часу, тривалості з`єднання, номера абонента, IMEI абонентів, із зазначенням адрес базових станцій, азимутів прийому та використання мобільних терміналів, за період 01.06.2016 по 09.02.2017;

- інформації про належність номера мобільного телефону НОМЕР_6 у формі довідки із зазначенням ПІБ фізичної особи або назву та код ЄДР підприємства, за яким зареєстровано вказаний номер.

Строк дії ухвали встановити протягом місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням Кримінального процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення вказаних речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.03.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу65376843
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —607/14339/16-к

Ухвала від 29.12.2016

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Базан Л. Т.

Ухвала від 06.03.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Базан Л. Т.

Ухвала від 23.03.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Мостецька А. А.

Ухвала від 28.02.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Мостецька А. А.

Ухвала від 15.03.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Мостецька А. А.

Ухвала від 15.03.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Мостецька А. А.

Ухвала від 26.01.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Базан Л. Т.

Ухвала від 23.01.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Базан Л. Т.

Ухвала від 23.01.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Базан Л. Т.

Ухвала від 20.02.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Мостецька А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні