Ухвала
від 14.03.2017 по справі 902/1168/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ


У Х В А Л А

про припинення провадження у справі про банкрутство

14 березня 2017 р. . Справа № 902/1168/14

Господарський суд Вінницької області в складі головуючого судді Тісецького С.С., при секретарі судового засідання Поцалюк Н.В., розглянувши в приміщенні суду справу

за заявою: приватного підприємства "Приват-Петрол", 21050, вул. Лебединського, 7, м.Вінниця

про банкрутство

представники:

арбітражний керуючий ОСОБА_1

ПАТ "Банк Форум": ОСОБА_2, за довіреністю

В С Т А Н О В И В :

В провадженні господарського суду Вінницької області перебуває справа №902/1168/14 про банкрутство ПП "Приват-Петрол".

Ухвалою суду від 12.08.2014 року заяву боржника - ПП "Приват-Петрол" про порушення провадження у справі про банкрутство прийнято до розгляду, призначено підготовче засідання.

Ухвалою від 08.09.2014 року порушено провадження у справі № 902/1168/14 про банкрутство Приватного підприємства "Приват-Петрол".

Постановою суду від 08.09.2014 року визнано боржника - приватне підприємство "Приват-Петрол" банкрутом; відкрито ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців; ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого ОСОБА_1.

11.09.2014 року на веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі "Інтернет" здійснено офіційне оприлюднення відомостей про визнання боржника - приватного підприємства "Приват-Петрол" у справі № 902/1168/14 банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Ухвалою суду від 20.11.2014 року визнано публічне акціонерне товариство "Банк Форум" кредитором у справі з сумою вимог у розмірі 237,27 грн. (шоста черга задоволення).

В подальшому, ухвалою суду від 10.01.2017 року розгляд справи відкладено на 14.03.2017 року; продовжено строк ліквідаційної процедури банкрута та повноважень ліквідатора до 14.03.2017 року.

14.03.2017 року до суду від арбітражного керуючого надійшов лист б/н та без дати (вх.№ 06-52/2242/17 від 14.03.2017 року) до якого додано остаточний звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс приватного підприємства "Приват-Петрол" станом на 14.03.2017 року.

В судове засідання 14.03.2017 року з'явились арбітражний керуючий (ліквідатор) та представник кредитора.

Арбітражний керуючий підтримав затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу ПП "ОСОБА_2 - Буд" та припинення провадження у справі.

Представник кредитора не заперечив щодо затвердження звіту, ліквідаційного балансу банкрута та припинення провадження у справі.

Суд, розглянувши наданий звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, дослідивши письмові докази надані на підтвердження викладених у звіті обставин, проаналізувавши норми діючого законодавства України, встановив слідуюче.

За змістом звіту ліквідатора та доданих до нього документів вбачається наступне.

Станом на день подання остаточного звіту, на адресу ліквідатора та суду інші кредитори, крім ПАТ "Банк Форум", із відповідними заявами не звертались.

Відсутність заставних кредиторів встановлена згідно із Інформаційною довідкою з Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна № 54008047 від 25.02.2016 року, про відсутність відомостей у реєстрі та Інформаційною довідкою Державного реєстру іпотек № 54008047 від 25.02.2016 року, про відсутність відомостей у реєстрі.

На виконання постанови господарського суду Вінницької області від 08.09.2014 року ліквідатором були вжиті усі необхідні заходи, згідно чинного законодавства, по встановленню майнових активів підприємства-банкрута.

Зокрема, арбітражним керуючим були направлені відповідні запити до МРЕВ УДАІ УМВС у Вінницькій області, Державної інспекції сільського господарства у Вінницькій області Головного Управління Держземагентства у Вінницькій області, Держкомзему України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку України, Державної служби України з безпеки на транспорті, Державної авіаційної служби України, Державної служби України з питань праці, Держгірпромнагляду, Державного космічного агентства України, Головного сервісного центру МВС України, Реєстраційної служби Вінницького міського управління юстиції Вінницької області та інших установ, про наявність майнових активів/ліцензій/дозволів/механізмів/тощо зареєстрованих за ПП "Приват-Петрол".

Станом на день складання звіту, наявність майнових активів підприємства-банкрута не встановлено, що підтверджується довідками відповідних установ.

По результатам проведеної роботи, станом на 14.03.2017 року, встановлено відсутність майнових активів, які належать банкруту, що підтверджується відповідними довідками:

- Інформаційною довідкою № 54008047 від 25.02.2016 року з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження нерухомого майна

- Державної Інспекції сільського господарства у Вінницької області №10-02/160/15 від 22.01.2015 року, про відсутність зареєстрованої сільськогосподарської техніки за боржником;

- Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, вих. № 33- 28-0.2253/2-16 від 11.02.2016 року, про надання інформації;

- Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, вих. № 10/03/3914 від 22.02.2016 р. щодо надання інформації;

- Державної служби України з безпеки на транспорті № 2201/20/15-16 від 12.04.2016 року щодо надання інформації;

- Головного управління Держземагентства у Вінницькій області (довідки районних управлінь) про відсутність відомостей щодо реєстрації земельних ділянок;

- Довідками Територіальних управлінь Держпраці України у Сумській, Миколаївській, Чернівецькій, Харківській, Кіровоградській, Київській, Донецькій, Черкаській, Вінницькій, Луганській областях;

- Довідкою Департаменту льотної придатності Державної авіаційної служби України № 13.2.19-5729 від 10.06.2016 року, про відсутність відомостей про реєстрацію у Державному реєстрі цивільних повітряних суден України;

- Головного сервісного центру МВС України № 31/27-1407 від 23.05.2016 року, про залишення без задоволення запиту ліквідатора;

- Вінницького Центру НППЗ ВАЗ УДАІ УМВС України у Вінницькій області №627 від 23.01.2015 року, про те, що за банкрутом транспортні засоби не зареєстровані;

Окрім зазначеного, з метою належного проведення процедури ліквідації, арбітражним керуючим були направлені запити (реєстри поштових відправлень №№02-03/135/02-07Р, 02-03/144/02Р) до Головного сервісного центру МВС України, Державної служби України з питань праці, Державної авіаційної служби України, зокрема, з метою встановлення:

- відомостей про наявність (відсутність) транспортних засобів, зареєстрованих за підприємством-боржником;

- відомостей про наявність (відсутність) повітряних суден та літальних апаратів, зареєстрованих за підприємством-боржником;

- відомостей про наявність (відсутність) зареєстрованих (виданих) за боржником: великовантажних та технологічних транспортних засобів; підіймальних споруд (вантажопідіймальних кранів та машин, ліфтів, ескалаторів, канатних доріг, підйомників, фунікулерів тощо), парових та водогрійних котлів, посудин, що працюють під тиском, трубопроводів пари та гарячої води, атракціонів, об'єктів нафтогазового комплексу та інших об'єктів; ліцензій на виробництво вибухових матеріалів промислового призначення; дозволи на право проведення вибухових робіт і виготовлення засобів їх механізації; свідоцтва на придбання і зберігання вибухових матеріалів промислового призначення; дозволи на початок виконання робіт підвищеної небезпеки та початок експлуатації (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

На виконання вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" зокрема стосовно необхідності проведення інвентаризації майна боржника, ліквідатором неодноразово направлялись листи керівнику приватного підприємства "Приват-Петрол" з вимогами надати документи фінансово-господарської діяльності боржника (належно завірені копії), а саме: Баланс (форма №1); Звіт про фінансові результати (форма №2); Звіт про фінансово-майновий стан (форма №3); Інвентаризаційні відомості майнових активів, які знаходяться на балансі підприємства; Документи, що відображають дебіторську та кредиторську заборгованість, яка знаходиться на балансі підприємства, з даними по кожній організації; Договори купівлі-продажу майна, яке знаходиться (знаходилось) на балансі підприємства; Документи, які стосуються раніше виявлених зловживань або крадіжок, псування т/матеріальних цінностей.

Станом на день підготовки звіту, керівником боржника запитувані документи та відомості ліквідатору не надавались.

Відомості про наявність/відсутність заборгованості із виплати заробітної плати перед працівниками банкрута - відсутні.

Ліквідатор також звертався до Вінницької ОДПІ ГУ Міндоходів у Вінницькій області із запитом про перелік р/рахунків банкрута відкритих в банківських установах згідно відповідних облікових баз даних, задля звернення із відповідними повідомленнями та заявами до банківських установ із інформацією про визнання підприємства банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Згідно відповіді Вінницької ОДПІ ГУ Міндоходів у Вінницькій області №23316/10/18-185, згідно облікових баз даних, за банкрутом рахуються відкриті рахунки у банківських установах. Ліквідатором були вжиті заходи на виконання ч.7 ст.41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", спрямовані на повідомлення банківських установ про здійснення ліквідаційної процедури та на закриття рахунків, що не використовуються при проведенні процедури.

Окрім того, ліквідатором неодноразово направлялись листи за юридичною адресою ПП "Приват-Петрол" про обов'язок передати ліквідатору печатки, штампи, бухгалтерську та іншу документацію, документи довготривалого зберігання (трудовий архів), матеріальні цінності, які належать банкруту.

Однак, не зважаючи на неодноразові звернення, станом на день подання звіту, штампи, бухгалтерська та інша документація, документи довготривалого зберігання (трудовий архів), матеріальні цінності, які належать банкруту - ліквідатору не передавались.

З цього приводу, ліквідатор звернувся із заявою до Вінницького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області про встановлення місцезнаходження печаток та штампів, установчих документів, бухгалтерської та іншої документації, документів довготривалого зберігання (трудового архіву) ПП "Приват-Петрол".

Окрім того, ліквідатором було направлено заяву № 02-07/210 від 04.10.2016 5 до Прокуратури Вінницької області про вжиття заходів, в межах компетенції по встановленню місцезнаходження печаток та штампів, установчих документів, бухгалтерської та іншої документації, документів довготривалого зберігання (трудового архіву) ПП "Приват-Петрол".

Згідно відповіді Прокуратури Вінницької області № 19р від 13.10.2016 р., заява ліквідатора спрямована до Вінницької місцевої прокуратури для організації розгляду та прийняття рішення в межах компетенції. Згідно листа Вінницької місцевої прокуратури № 103-294-16, заява ліквідатора спрямована до Вінницького відділу поліції для організації розгляду та прийняття рішення в межах компетенції.

Відтак, станом на 14.03.2017 року місцезнаходження штампів, установчих документів, бухгалтерської та іншої документації, документів довготривалого зберігання (трудового архіву) що належать банкруту - ПП "Приват-Петрол" - не встановлено.

Постановою господарського суду Вінницької області від 08.09.2014 року, серед іншого, встановлено грошову винагороду арбітражному керуючому ОСОБА_1 в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання повноважень ліквідатора.

За період виконання повноважень ліквідатора з 08.09.2014 року по 14.03.2017 року нарахована грошова винагорода арбітражного керуючого, за виконання повноважень ліквідатора у справі, становить - 89 820,72 грн., з яких виплачено - 0,00 грн.

В зв'язку з недостатністю у банкрута майна та грошових коштів, вимоги кредиторів та вимоги щодо оплати грошової винагороди арбітражного керуючого - залишені без задоволення.

Відтак, ліквідатором вчинено усі необхідні та передбачені Законом дії та заходи спрямовані на належне проведення та завершення процедури ліквідації банкрута.

Обставини викладені у звіті підтверджуються доданими доказами.

В силу ч. 2 ст. 4-3 ГПК України, сторони та інші особи, які беруть участь у справі, обґрунтовують свої вимоги і заперечення поданими суду доказами.

Згідно ч.1 ст. 32 ГПК України, доказами у справі є будь-які фактичні дані, на підставі яких господарський суд у визначеному законом порядку встановлює наявність чи відсутність обставин, на яких ґрунтуються вимоги і заперечення сторін, а також інші обставини, які мають значення для правильного вирішення господарського спору.

За змістом статті 33 ГПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень. Докази подаються сторонами та іншими учасниками судового процесу.

Відповідно до ст.ст. 34, 43 ГПК України, господарський суд приймає тільки ті докази, які мають значення для справи. Обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування. Господарський суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом. Ніякі докази не мають для господарського суду заздалегідь встановленої сили. Визнання однією стороною фактичних даних і обставин, якими інша сторона обґрунтовує свої вимоги або заперечення, для господарського суду не є обов'язковим.

Відповідно до ч. 3 ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до складу ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

Згідно абз. 3 ч. 3 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу.

Оскільки звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс є підсумковими документами, які підтверджують належне проведення ліквідатором всіх заходів ліквідаційної процедури, повне вчинення ним дій по виявленню активів боржника, за результатом розгляду яких суд приймає рішення про можливість відновлення платоспроможності боржника або встановлює неможливість задоволення вимог конкретних кредиторів та приймає рішення про його ліквідацію і припинення провадження у справі, суд приходить до висновку, що ліквідатором вжито всіх заходів згідно чинного законодавства по виявленню майнових активів підприємства-банкрута, необхідних для затвердження ліквідаційного балансу та звіту ліквідатора по даній справі.

При цьому, в зв'язку з відсутністю майна у боржника, залишились не задоволеними вимоги єдиного кредитора - ПАТ "Банк Форум" у сумі 237,27 грн.

Відповідно до ч. 5 ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

В силу п. 6 ч. 1 ст. 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджений звіт ліквідатора в порядку, передбаченому Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Відповідно до ч. 4 ст. 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у випадках, передбачених пунктами 4 - 7 частини першої цієї статті, господарський суд в ухвалі про припинення провадження у справі зазначає, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Згідно ч. 7 ст. 19 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", дія мораторію припиняється з дня припинення провадження у справі про банкрутство .

З огляду на встановлені обставини та наведені приписи законодавства, звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута підлягають затвердженню, а банкрут - приватне підприємство "Приват-Петрол" ліквідації, що є наслідком припинення провадження у справі.

В силу ч. 4 ст. 8 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ухвали та постанова про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, прийняті господарським судом у справі про банкрутство, набирають законної сили з моменту їх прийняття, якщо інше не передбачено цим Законом.

Керуючись ст.ст. 19 (ч. 7), 46, 83 (п. 6 ч. 1, ч. 4), 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 4, 4-1, 4-5, 32-34, 43, 86, 115 Господарського процесуального кодексу України суд, -

У Х В А Л И В :

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута - приватного підприємства "Приват-Петрол" (код ЄДРПОУ 34588160; вул. Лебединського, 7, м.Вінниця, 21050) у справі № 902/1168/14.

2. Приватне підприємство "Приват-Петрол" (код ЄДРПОУ 34588160; вул.Лебединського, 7, м. Вінниця, 21050) як юридичну особу ліквідувати.

3. Встановити, вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

4. Припинити повноваження ліквідатора приватного підприємства "Приват-Петрол" ОСОБА_1 по справі № 902/1168/14.

5. Припинити дію мораторію введеного ухвалою господарського суду Вінницької області від 08.09.2014 року у справі № 902/1168/14.

6. Припинити провадження у справі № 902/1168/14 про банкрутство.

7. Ухвалу направити згідно переліку рекомендованим листом.

Суддя Тісецький С.С.

Віддрук. 7 прим.:

1 - до справи;

2 - ПП "Приват-Петрол" - 21050, м. Вінниця, вул. Лебединського, 7;

3 - Арбітражний керуючий ОСОБА_1 - 21050, м. Вінниця, вул. Козицького, 38/304;

4 - ПАТ "Банк Форум" - 02100, м. Київ, бульвар Верховної Ради, 7.

5 - Департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради (21050, м. Вінниця, вул.Соборна, 59);

6 - ГУ статистики у Вінницькій області (21100, м.Вінниця, Хмельницьке шосе, 15);

7 - Головному територіальному управлінню юстиції у Вінницькій області (21036, м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, 7)

Дата ухвалення рішення14.03.2017
Оприлюднено22.03.2017
Номер документу65381208
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —902/1168/14

Ухвала від 14.03.2017

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 10.01.2017

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 01.11.2016

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 30.08.2016

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 29.06.2016

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 02.06.2016

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 02.12.2015

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 11.11.2014

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 09.10.2014

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 26.08.2014

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні