Ухвала
від 14.03.2017 по справі б38/26/15/183/06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

14.03.2017 Справа № Б38/26/15/183/06

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Владимиренко і.В. розглянувши справу

Кредитори:

1.Комунальне підприємство "Жовтоводськтепломережа", м. Жовті Води

2.Дніпропетровське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, м. Дніпропетровськ

3.Відкрите акціонерне товариство "Енергопостачальна компанія Дніпрообленерго" П'ятихатський район електричних мереж, м. П'ятихатки

4.Комунальне підприємство "Жовтоводські електричні мережі" Дніпропетровської обласної ради, м. Жовті Води

5.Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань в м. Жовті Води

6.Жовтоводський міський центр зайнятості, м. Жовті Води

7.Комунальне підприємство "Жовтоводський водоканал" Дніпропетровської обласної ради, м. Жовті Води

8.Товариство з обмеженою відповідальністю "БІС-електронік", м. Київ

9.Товариство з обмеженою відповідальністю "Дніпро-Сервіс-Реєстр", м. Дніпропетровськ

10.Відкрите акціонерне товариство "Дніпровський машинобудівний завод", м. Дніпропетровськ

11.Первинна профспілкова організація Відкритого акціонерного товариства "Південний радіозавод", м. Жовті Води

12.Дніпродзержинська об'єднана Державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Дніпропетровській області

13.Закрите акціонерне товариство "Вінницький проектний інститут", м. Вінниця

14.Жовтоводське виробниче житлово-ремонтно-експлуатаційне об'єднання, м. Жовті Води

15.Відкрите акціонерне товариство "Кіровоградобленерго", м. Кіровоград, в особі Петрівського району електричних мереж, смт. Петрове Кіровоградської області

16. П'ятихатське об'єднане управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області

Боржник: Відкрите акціонерне товариство "Південний радіозавод", м. Жовті Води, Дніпропетровської області (ЄДРПОУ 14313949)

про визнання банкрутом

Відомості про представників сторін та учасників судового процесу:

від Жовтоводського МЦЗ: Відерникова Н.В., дов. № 150 від 02.03.17р.

від П`ятихатського ОУ ПФУ: Рубцова В.В., дов. № 108/12/46 від 05.01.17р.

від кредиторів 1-5, 8-15: не з'явилися

від боржника: представник ліквідатор Шевчук Г.С., дов. № б/н від 13.03.17р.

від Жовтоводської міської ради: Башут В.П., дов. № 2/4-899-01-13 від 26.04.16р.

від КП "Жовтоводський водоканал": Марченко Р.М., дов. № 6150 від 20.12.16р., Стецюра Т.М., дов. № 6113 від 19.12.16р.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 31.01.17р. заяву КП "Жовтоводський водоканал" Дніпропетровської обласної ради № 127 від 12.01.17р. задоволено частково. Зобов'язано ліквідатора ВАТ Південний радіозавод арбітражного керуючого Дерябкіна О.Е. передати все майно ВАТ Південний радіозавод , яке не увійшло до складу ліквідаційної маси та є об'єктами комунальної інфраструктури з передачею до комунальної власності відповідних територіальних громад, в тому числі резервуар питної води об'ємом 6000 м 3 ; колектор дренажної води; залізобетонну огорожу санітарної зони суворого режиму водопровідних очисних споруд, розташовані за адресою: 5 км автодороги Жовті Води - Кривий Ріг. Клопотання ліквідатора № б/н від 30.01.17р. про продовження строку ліквідаційної процедури ВАТ "Південний радіозавод" та повноваження ліквідатора ВАТ "Південний радіозавод" Дерябкіна О.Е. на 2 місяці задоволено. Продовжено строк ліквідаційної процедури ВАТ "Південний радіозавод" та повноваження ліквідатора ВАТ "Південний радіозавод" Дерябкіна О.Е. на 2 місяці. Відкладено засідання суду на 14.03.17р. о 11:00 год. Зобов'язано ліквідатора - надати суду звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, реєстр вимог кредиторів, всі документи, що підтверджують проведення ліквідаційної процедури, повідомити всіх виявлених кредиторів про час і місце судового засідання, докази повідомлення надати суду.

13.03.17р. до господарського суду від КП "Жовтоводськтепломережа" надійшла заява про проведення судового засідання без участі представника КП "Жовтоводськтепломережа". Судом заява прийнята до відома.

14.03.17р. до господарського суду від ліквідатора надійшов звіт про хід проведення ліквідаційної процедури ВАТ "Південний радіозавод". Судом звіт прийнятий до відома.

14.03.17р. до господарського суду від ліквідатора надійшло клопотання № б/н від 13.03.17р. про продовження строку ліквідаційної процедури ВАТ "Південний радіозавод" та повноваження ліквідатора ВАТ "Південний радіозавод" Дерябкіна О.Е. на 2 місяці. Судом клопотання № б/н від 30.01.17р. прийнято до розгляду.

14.03.17р. до господарського суду від представника Жовтоводської міської ради надійшло клопотання № 2/4-670-01-13 від 13.03.17р. про стягнення в доход Державного бюджету України з арбітражного керуючого - ліквідатора ВАТ Південний радіозавод Дерябкіна О.Е. штраф у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 грн.) за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на ліквідатора ВАТ Південний радіозавод (ухвала господарського суду Дніпропетровської області від 31.01.2017 р. справа № Б 38/26/15/183-06). Судом клопотання прийнято до розгляду.

У судове засідання 14.03.17р. з'явились не всі учасники у справі про банкрутство, про час і місце судового засідання повідомленні своєчасно та належним чином. Причини неявки суду невідомі.

Розглянувши у судовому засіданні 14.03.17р. наявні у матеріалах справи документи, клопотання ліквідатора № б/н від 13.03.17р. про продовження строку ліквідаційної процедури ВАТ "Південний радіозавод" та повноваження ліквідатора ВАТ "Південний радіозавод" Дерябкіна О.Е. на 2 місяці, заслухавши присутніх учасників провадження у справі, господарський суд встановив.

Присутні в судовому засіданні представник КП "Жовтоводський водоканал" Дніпропетровської обласної ради та представник Жовтоводської міської ради, що ліквідатором на даний час не виконані вимоги ухвали суду від 31.01.17р., а саме не передано все майно ВАТ Південний радіозавод , яке не увійшло до складу ліквідаційної маси та є об'єктами комунальної інфраструктури з передачею до комунальної власності відповідних територіальних громад.

Присутній в судовому засіданні представник ліквідатора пояснив наступне, що ліквідатором було встановлено наявність дебіторської заборгованості. На даний час ліквідатором вживаються заходи щодо стягнення дебіторської заборгованості від вищезазначених осіб.

Окрім того, ліквідатором встановлено наявність у власності ВАТ Південний радіозавод корпоративних прав, а саме: ВАТ Південний радіозавод є засновником ЗАТ ЗЕЛ (Код ЄДРПОУ 30228406), розмір внеску до статутного фонду складає 100 000,00 грн., що становить 50% від загального розміру статутного фонду. Представники кредиторів доручили ліквідатору з'ясувати всі обставини щодо того, чи приймалось рішення ВАТ Південний радіозавод про вихід зі складу учасників та чи направлялись будь-які документи на адресу державного реєстратора.

Також, встановлено, що частина нереалізованого майна має спірний статус, оскільки ялинки, дорога та тротуар по вул. Кропоткіна, секції паркану та резервуар, які знаходяться на території КП Жовтоводського водоканалу з одного боку є об'єктами інфраструктури та повинні бути передані місцевій громаді, а з іншого - згідно отриманих відповідей, відповідні органи відмовляються приймати вищевказане майно. Враховуючи викладене представники кредиторів одноголосно вирішили зобов'язати ліквідатора направити відповідні листи до виконкому міської ради з метою вирішення питання приймання на баланс відповідних об'єктів. Ліквідатор повідомив, що будівля заводоуправління, яка готується до реалізації не може бути повністю продана, оскільки в ній зберігається трудовий архів підприємства, який не може бути переданий, оскільки у архіву відсутні приміщення для зберігання цих документів. З цього приводу ліквідатор звернувся до виконкому Жовтоводської міської ради із заявою щодо прискорення пошуку приміщення з метою недопущення затягування ліквідаційної процедури ВАТ Південний радіозавод .

У зв'язку зі зверненням арбітражного керуючого - ліквідатора ВАТ Південний радіозавод , Дніпропетровською обласною радою ухвалено рішення від 29.07.2016 про прийняття до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Дніпропетровської області об'єктів інженерної інфраструктури, закріплених на балансі ВАТ Південний радіозавод , зокрема, резервуару питної води об'ємом 6000м.куб., колектору дренажної води, залізобетонної огорожі санітарної зони суворого режиму водопровідних очисних споруд.

На виконання рішення Дніпропетровської обласної ради, для встановлення фактичної наявності майна підприємства-банкрута, 29.08.2016 ліквідатор звернувся до КП Жовтоводський водоканал ДОР з проханням провести за участю ліквідатора ВАТ Південний радіозавод комісійне обстеження наявних об'єктів інженерної інфраструктури, розташованих на 5 км автодороги Жовті Води, що підлягають передач.

В листопаді 2016 року за участю КП Жовтоводський водоканал ДОР проведено комісійне обстеження об'єктів, що підлягають передачі на баланс комунального підприємства водопостачання. У зв'язку з цим, розпорядником майна направлено листа КП Жовтоводський водоканал ДОР щодо передачі означених об'єктіві, але на даний час КП "Жовтоводський водоканал" Дніпропетровської обласної ради не виконав рішення Дніпропетровської обласної ради від 29.07.2016 про прийняття до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Дніпропетровської області об'єктів інженерної інфраструктури, закріплених на балансі ВАТ Південний радіозавод .

Станом на сьогоднішній день ліквідатором розглядається питання щодо продажу/передачі залишків ліквідаційної маси, зокрема, ялинок, які знаходяться на балансі підприємства банкрута.

Відповідно до ч. 1 ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" усі види майнових активів (майно та майнові права) банкрута, які належать йому на праві власності або господарського відання на дату відкриття ліквідаційної процедури та виявлені в ході ліквідаційної процедури, включаються до складу ліквідаційної маси, за винятком об'єктів житлового фонду, в тому числі гуртожитків, дитячих дошкільних закладів та об'єктів комунальної інфраструктури, що належать юридичній особі - банкруту, які передаються в порядку, встановленому законодавством, до комунальної власності відповідних територіальних громад без додаткових умов і фінансуються в установленому порядку.

Отже, враховуючи те, що на даний час ліквідатором, КП "Жовтоводський водоканал" Дніпропетровської обласної ради та Жовтоводською міською радою не виконані вимоги Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а саме не передано та не прийнято майно до комунальної власності відповідних територіальних громад, господарський суд вирішив, зобов'язати ліквідатора ВАТ Південний радіозавод арбітражного керуючого Дерябкіна О.Е. в строк до 03.04.2017р. передати все майно ВАТ Південний радіозавод , яке не увійшло до складу ліквідаційної маси та є об'єктами комунальної інфраструктури з передачею до комунальної власності відповідних територіальних громад, в тому числі резервуар питної води об'ємом 6000 м 3 ; колектор дренажної води; залізобетонну огорожу санітарної зони суворого режиму водопровідних очисних споруд, розташовані за адресою: 5 км автодороги Жовті Води - Кривий Ріг, а КП "Жовтоводський водоканал" Дніпропетровської обласної ради та Жовтоводську міську раду в строк до 03.04.2017р. прийняти все майно ВАТ Південний радіозавод , яке не увійшло до складу ліквідаційної маси та є об'єктами комунальної інфраструктури з передачею до комунальної власності відповідних територіальних громад, в тому числі резервуар питної води об'ємом 6000 м 3 ; колектор дренажної води; залізобетонну огорожу санітарної зони суворого режиму водопровідних очисних споруд, розташовані за адресою: 5 км автодороги Жовті Води - Кривий Ріг.

Розглянувши також у судовому засіданні 14.03.17р. клопотання ліквідатора № б/н від 13.03.17р. про продовження строку ліквідаційної процедури ВАТ "Південний радіозавод" та повноваження ліквідатора ВАТ "Південний радіозавод" Дерябкіна О.Е. на 2 місяці, судом встановлено наступне.

У своєму клопотанні ліквідатор зазначив, що на даний час реалізовано не все майно, що увійшло до ліквідаційної маси та також не передано майна боржника, яке не увійшло до ліквідаційної маси боржника.

Відповідно до абз. 4 ст. 53 ГПК України призначені господарським судом строки можуть бути ним продовжені за заявою сторони, прокурора чи з своєї ініціативи.

Присутні в судовому засіданні учасники провадження у справі про банкрутство не заперечували проти продовження строку ліквідаційної процедури ВАТ "Південний радіозавод".

Виходячи з вищевикладеного, господарський суд вирішив клопотання ліквідатора № б/н від 13.03.17р. про продовження строку ліквідаційної процедури ВАТ "Південний радіозавод" та повноваження ліквідатора ВАТ "Південний радіозавод" Дерябкіна О.Е. на 2 місяці задовольнити частково, продовжити строк ліквідаційної процедури ВАТ "Південний радіозавод" та повноваження ліквідатора ВАТ "Південний радіозавод" Дерябкіна О.Е. на 1 місяць та відкласти судове засідання з розгляду клопотання представника Жовтоводської міської ради № 2/4-670-01-13 від 13.03.17р. про стягнення в доход Державного бюджету України з арбітражного керуючого - ліквідатора ВАТ Південний радіозавод Дерябкіна О.Е. штраф у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 грн.) за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на ліквідатора ВАТ Південний радіозавод (ухвала господарського суду Дніпропетровської області від 31.01.2017 р. справа № Б 38/26/15/183-06) на 04.04.17р. о 11:45 для надання ліквідатором заперечення на заявлене клопотання.

Також господарський суд вирішив зобов'язати ліквідатора - надати суду звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, реєстр вимог кредиторів, всі документи, що підтверджують проведення ліквідаційної процедури, повідомити всіх виявлених кредиторів про час і місце судового засідання, докази повідомлення надати суду.

Керуючись ст. ст. 5, 30, 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. ст. 53, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Зобов'язати ліквідатора ВАТ Південний радіозавод арбітражного керуючого Дерябкіна О.Е. в строк до 03.04.2017р. передати все майно ВАТ Південний радіозавод , яке не увійшло до складу ліквідаційної маси та є об'єктами комунальної інфраструктури з передачею до комунальної власності відповідних територіальних громад, в тому числі резервуар питної води об'ємом 6000 м 3 ; колектор дренажної води; залізобетонну огорожу санітарної зони суворого режиму водопровідних очисних споруд, розташовані за адресою: 5 км автодороги Жовті Води - Кривий Ріг, а КП "Жовтоводський водоканал" Дніпропетровської обласної ради та Жовтоводську міську раду в строк до 03.04.2017р. прийняти все майно ВАТ Південний радіозавод , яке не увійшло до складу ліквідаційної маси та є об'єктами комунальної інфраструктури з передачею до комунальної власності відповідних територіальних громад, в тому числі резервуар питної води об'ємом 6000 м 3 ; колектор дренажної води; залізобетонну огорожу санітарної зони суворого режиму водопровідних очисних споруд, розташовані за адресою: 5 км автодороги Жовті Води - Кривий Ріг.

Клопотання ліквідатора № б/н від 13.03.17р. про продовження строку ліквідаційної процедури ВАТ "Південний радіозавод" та повноваження ліквідатора ВАТ "Південний радіозавод" Дерябкіна О.Е. на 2 місяці задовольнити частково.

Продовжити строк ліквідаційної процедури ВАТ "Південний радіозавод" та повноваження ліквідатора ВАТ "Південний радіозавод" Дерябкіна О.Е. на 1 місяць.

Відкласти судове засідання з розгляду клопотання представника Жовтоводської міської ради № 2/4-670-01-13 від 13.03.17р. про стягнення в доход Державного бюджету України з арбітражного керуючого - ліквідатора ВАТ Південний радіозавод Дерябкіна О.Е. штраф у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 грн.) за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на ліквідатора ВАТ Південний радіозавод (ухвала господарського суду Дніпропетровської області від 31.01.2017 р. справа № Б 38/26/15/183-06) на 04.04.17р. о 11:45 , яке відбудеться в приміщенні господарського суду Дніпропетровської області зал судового засідання № 2-201.

Зобов'язати ліквідатора - надати суду звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, реєстр вимог кредиторів, всі документи, що підтверджують проведення ліквідаційної процедури, повідомити всіх виявлених кредиторів про час і місце судового засідання, докази повідомлення надати суду, заперечення на клопотання представника Жовтоводської міської ради, докази передачі майна до комунальної власності.

Явку в судове засідання учасників провадження у справі про банкрутство визнати обов'язковою.

Копію ухвали направити кредиторам, ліквідатору.

Довести до відома учасників справи про банкрутство, що відповідно до п. 5 ч. 1 ст.83 Господарського процесуального кодексу України за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом, з винної сторони стягується штраф в доход Державного бюджету України; за умисне невиконання рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню наступає кримінальна відповідальність за ст. 382 Кримінального кодексу України.

Суддя І.В.Владимиренко

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення14.03.2017
Оприлюднено22.03.2017
Номер документу65381274
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б38/26/15/183/06

Ухвала від 04.10.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 15.08.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 16.07.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 28.05.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 17.04.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 01.03.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 30.01.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 03.01.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 21.11.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні