Ухвала
від 16.03.2017 по справі 127/4399/17
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/4399/17

Провадження №1-кс/127/1734/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 березня 2017 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:слідчого судді Вишара І.Ю.,

при секретарі Козловій М.О.,

за участю слідчого Данилюка В.В.,

розглянувши клопотання слідчого СУ ГУ Національної поліції у Вінницькій області старшого лейтенанта поліції Данилюка В.В. про тимчасовий доступ до документів,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СУ ГУ Національної поліції у Вінницькій області старший лейтенант поліції Данилюк В.В. звернулася до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ТОВ Оптімум .

Клопотання мотивовано тим, що Слідчим управлінням ГУ Національної поліції у Вінницькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12016020000000433 від 28.12.2016 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України.

Згідно клопотання, ОСОБА_2 перебуваючи на посаді директора ПП Еліта - Індустріал (код ЄДРПОУ 35110957) до функціональних обов'язків якого, згідно статуту товариства, віднесено здійснення організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків, тобто будучи службовою особою, діючи умисно, переслідуючи корисливий мотив та мету спрямовану на заволодіння чужим майном, достовірно знаючи про відсутність працевлаштованих в ПП Еліта - Індустріал найманих працівників відповідної кваліфікації та професій та відсутність в ПП Еліта - Індустріал виробничої техніки, а отже чітко усвідомлюючи про неможливість виконання ним заявлених робіт в становленні строки, шляхом зловживання своїми службовими повноваженнями, подавши для участі в закупівлях проведених КП Хмільниккомунсервіс щодо будівництва тротуару по вул. Комарова в м. Хмільнику Вінницької області , завідомо неправдиві відомості щодо наявності інженерно - технічних робітників та виробничої техніки, здійснив заволодіння бюджетними коштами у великому розмірі.

Так, відповідно до оголошення про проведення закупівлі замовник КП Хмільниккомунсервіс (код ЄДРПОУ 32505648, юридична адреса: Вінницька область, м. Хмільник, вул. Пушкіна, 107А) здійснювало закупівлю робіт, а саме будівництва тротуару по вул. Комарова в м. Хмільнику, очікувана вартість закупівлі: 1111230, 00 грн. (один мільйон сто одинадцять тисяч двісті тридцять гривень) з урахуванням ПДВ.

У вересні - жовтні 2016 року ПП Еліта - Індустріал , в особі його директора ОСОБА_2 який розпочав реалізацію вищевказаного злочинного умислу, прийняло участь та стало переможцем у процедурі закупівель, проведеній КП Хмільниккомунсервіс щодо робіт, а саме будівництва тротуару по вул. Комарова в м. Хмільнику.

Згідно відповіді з Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області від 22.11.2016 №2731/06-31/05 та відповіді з Головного управління ДФС у Вінницькій області від 21.11.2016 №2477/09/02-32-08-00-10 встановлено, що ПП Еліта - Індустріал в 2016 році єдиний соціальний внесок на загальнообов'язкове державне страхування не сплачував та звітність, в тому числі податкову, не подавав. Однак, ОСОБА_2, достовірно знаючи про відсутність працевлаштованих в ПП Еліта - Індустріал найманих працівників відповідної кваліфікації та професій усвідомлюючи протиправний характер своїх дій та переслідуючи корисливу мету спрямовану за заволодіння бюджетних коштів у великих розмірах, зловживаючи своїми службовими повноваженнями, подав для участі в закупівлях проведених КП Хмільниккомунсервіс щодо будівництва тротуару по вул. Комарова в м. Хмільнику Вінницької області завідомо підроблений документ, а саме інформаційну довідку і якій вказав, неправдиві відомості про працевлаштування в ПП Еліта - Індустріал головного інженера ОСОБА_3, виконроба ОСОБА_4, інженера з охорони праці та техніки безпеки ОСОБА_5.

Крім того відповідно до відповіді з Управління інформаційної підтримки та координації поліції 102 Головного управління Національної поліції у Вінницькій області від 01.12.2016 №1736/27/01-2016, відповіді з Регіонального сервісного центру у Вінницькій області від 28.11.2016 від 31/2/11158, відповіді з Державної інспекції сільського господарства у Вінницькій області від 07.12.2016 №10-02/1981/16, встановлено, що станом на 2016 рік транспортні засоби та будівельна техніка у власності та користуванні ПП Еліта - Індустріал відсутня.

Однак, незважаючи на це, ОСОБА_2, продовжуючи всій злочинний умисел, достовірно знаючи про відсутність станом на 2016 рік у власності ПП Еліта - Індустріал , транспортних засобів та будівельної техніки, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій та переслідуючи корисливу мету спрямовану за заволодіння бюджетних коштів у великих розмірах, зловживаючи своїми службовими повноваженнями, подав для участі в закупівлях проведених КП Хмільниккомунсервіс щодо будівництва тротуару по вул. Комарова в м. Хмільнику Вінницької області завідомо підроблений документ, а саме інформаційну довідку і якій вказав, неправдиві відомості щодо наявності у власності ПП Еліта - Індустріал асфальтоукладчика, грейдера, три автомобілі марки КАМАЗ , каток 8 тон, каток 10 тон.

На підставі вищевказаних підроблених документів, враховуючи найнижчу заявлену ПП Еліта - Індустріал ціну в розмірі 948987.00 грн. КП Хмільниккомунсервіс прийнято рішення №8 від 03 жовтня 2016 року, яким визначено ПП Еліта - Індустріал переможцем по закупівлі Будівництва тротуару по вул. Комарова в м. Хмільнику .

В подальшому, ОСОБА_2, будучи службовою особою, діючи умисно, керуючись корисливим мотивом та переслідуючи корисливу мету спрямовану на заволодіння чужим майном, усвідомлюючи про неможливість виконання договірних умов у встановленні строки у зв'язку із відсутністю працевлаштованих робітників відповідної кваліфікації та виробничої техніки, уклав від імені ПП Еліта - Індустріал (підрядчик) з КП Хмільниккомунсервіс в особі начальника ОСОБА_6 (замовник) договір підряду від 10 жовтня 2016 року.

Так, відповідно вказаного договору підряду ПП Еліта -Індустріал зобов'язується на свій ризик, власними і залученими силами і засобами, із своїх матеріалів виконаними роботи по об'єкту Будівництво тротуару по вул. Комарова в м. Хмільнику Вінницької області , відповідно до проектно - кошторисної документації у строк до 30 грудня 2016 року, загальна вартість робіт за цим договором складає 948 987,00 (дев'ятсот сорок вісім тисяч дев'ятсот вісімдесят сім гривень 00 копійок) з ПДВ.

Також, досудовим розслідуванням по кримінальному провадженню встановлено, що ОСОБА_2 перебуваючи на посаді директора ПП Еліта - Індустріал (код ЄДРПОУ 35110957) до функціональних обов'язків якого, згідно статуту товариства, віднесено здійснення організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків, тобто будучи службовою особою, діючи умисно, чітко усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, переслідуючи мету отримання ліцензії на право зайняття господарською діяльністю з будівництва об'єктів ІV та V категорії складності, використовуючи комп'ютерну техніку, 23 серпня 2016 року склав завідомо неправдивий офіційний документ, а саме: Відомість про виробничо - технічну базу, склад працівників за професійним та кваліфікаційним рівнем, технологію виробництва, інформаційно - правове забезпечення, наявну систему контролю якості виконання робіт, виконані заявником будівельно - монтажні роботи ПП Еліта - Індустріал , куди вніс неправдиві відомості щодо укомплектованості ПП Еліта - Індустріал професіоналами, фахівцями і робітниками необхідних професій та кваліфікації.

Так, відповідно до відповіді з Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області від 22.11.2016 №2731/06-31/05 та відповіді з Головного управління ДФС у Вінницькій області від 21.11.2016 №2477/09/02-32-08-00-10 встановлено, що ПП Еліта - Індустріал в 2016 році єдиний соціальний внесок на загальнообов'язкове державне страхування не сплачував та звітність, в тому числі податкову, не подавав.

Однак, ОСОБА_2, достовірно знаючи про відсутність станом на липень та серпень 2016 року працевлаштованих в ПП Еліта - Індустріал найманих працівників відповідної кваліфікації та професій, вніс до розділу №2 відомості про виробничо - технічну базу, склад працівників за професійним та кваліфікаційним рівнем, технологію виробництва, інформаційно - правове забезпечення, наявну систему контролю якості виконання робіт, виконані заявником будівельно - монтажні роботи ПП Еліта - Індустріал , а саме до розділу з назвою Укомплектованість суб'єкта господарювання керівниками, професіоналами, фахівцями, і робітниками необхідних професій та кваліфікацій відповідно до організаційної структури, положень Національного класифікатора України ДК 003:2010 Класифікатор професій та вимог Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників завідомо неправдиві відомості про те що: загальна чисельність інженерно - технічних працівників - 3 фахівця, в тому числі - 2 фахівця працюють за основним місцем роботи (виконавець робіт (в.о. геодезиста) та інженер з ОП та ТБ), 1 фахівець працює за трудовою угодою (виконавець робіт); загальна чисельність робітників - всього 17 робітників, в тому числі - 7 робітників працюють за основним місцем роботи (будівельно - монтажна бригада - 2 арматурники, 1 електрогазозварник, 2 монтажники з монтажу сталевих та залізобетонних конструкцій; бригада будівництва транспортних споруд - 2 асфальтобетонника), 10 робітників працюють за трудовою угодою (будівельно - монтажна бригада - 2 бетоняра, 1 стропальник, 2 муляри; бригада будівництва транспортних споруд - 2 укладальника бруківки, 2 дорожніх робітники, 1 ремонтник штучних споруд).

Також, ОСОБА_2, достовірно знаючи про відсутність станом на липень та серпень 2016 року у володінні та користуванні ПП Еліта - Індустріал складу комплектів будівельних машин, технологічних комплектів засобів малої механізації, наявність яких необхідна для отримання ліцензії на право зайняття господарською діяльністю з будівництва об'єктів ІV та V категорії складності, вніс до розділу №5 відомості про виробничо - технічну базу, склад працівників за професійним та кваліфікаційним рівнем, технологію виробництва, інформаційно - правове забезпечення, наявну систему контролю якості виконання робіт, виконані заявником будівельно - монтажні роботи ПП Еліта - Індустріал , а саме до розділу з назвою Наявність складу комплектів будівельних машин, технологічних комплектів засобів малої механізації, устаткування, оснащення, інвентарю, пристроїв та інструменту відповідно до технологічних вимог виконання робіт завідомо неправдиві відомості про те, що орендує кран КС -5576, екскаватор JCB, бульдозер Т-130, самоскид КрАЗ-222, самоскид ГАЗ-3309, віброкоток HONKER R800D, каток дорожній СД-802 на базі Т 150, асфальтоукладчик колісний Baukema S 750, ширина укладки 3,0-4,5м, асфальтоукладчик гусеничний Bomar BF 691С, ширина плити 2.7-6,0м, фрезу дорожню на базі трактора Беларус, МТЗ 80-82 в ТОВ Оптімум , адреса: 22000, Вінницька область, м. Хмільник, вул. Пушкіна, №83, відповідно до договору №б/н від 20 серпня 2016 року. Однак за вказаною адресою, а саме: Вінницька область, м. Хмільник, вул. Пушкіна, буд. 83 вказане ТОВ Оптімум відсутнє (що підтверджується рапортом слідчого СУ ГУНП Національної поліції у Вінницькій області старшим лейтенантом поліції Данилюком В.В.), крім того згідно офіційного витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, громадських формувань встановлено, що зареєстровано лише одне товариство з обмеженою відповідальністю з назвою Оптімум (код ЄДРПОУ 20108538, юридична адреса: Вінницька область, м. Хмільник, вул. Пушкіна, будинок 74 (аналогічна юридичній адресі ПП Еліта - Індустріал ), яке 31.10.2008 було припинено (номер запису 117911700006000032).

Відповідно до відповіді з Управління Держпраці у Вінницькій області №359.3/17-12/11 від 27.01.2017 дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію устаткування підвищеної небезпеки ПП Еліта - Індустріал в управлінні не видавались. Відповідно до відповіді з Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області від 22.11.2016 №2731/06-31/05 та відповіді з Головного управління ДФС у Вінницькій області від 21.11.2016 №2477/09/02-32-08-00-10 встановлено, що ПП Еліта - Індустріал в 2016 році єдиний соціальний внесок на загальнообов'язкове державне страхування не сплачував та звітність, в тому числі податкову, не подавав.

Також, ОСОБА_2, достовірно знаючи про відсутність станом на липень та серпень 2016 року в ПП Еліта - Індустріал можливості забезпечити дотримання вимог рівня промислової безпеки та охорони праці, забезпечення яких є необхідним для отримання ліцензії на право зайняття господарською діяльністю з будівництва об'єктів ІV та V категорії складності, вніс до розділу №7 відомості про виробничо - технічну базу, склад працівників за професійним та кваліфікаційним рівнем, технологію виробництва, інформаційно - правове забезпечення, наявну систему контролю якості виконання робіт, виконані заявником будівельно - монтажні роботи ПП Еліта - Індустріал , а саме до розділу з назвою Дотримання вимог рівня забезпечення промислової безпеки та охорони праці завідомо неправдиві відомості про те, що на товаристві, відповідно до вимог Закону України Про охорону праці , з метою створення здорових і безпечних умов праці та виконання вимог нормативно - правових актів з охорони праці створено службу охорони праці, функції якої виконує інженер з охорони праці, посаду якого передбачено штатним розкладом товариства: про те, що працівники підприємства пройшли перевірку знань з питань охорони праці та техніки безпеки і мають відповідні посвідчення про навчання з питань законодавства України з охорони праці, пожежної безпеки, електробезпеки; про те, що дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та з використанням техніки знаходиться на стадії оформлення в Територіальному Управлінні Держпраці у Вінницькій області відповідно до порядку видачі дозволів Державним комітетом з нагляду за охороною праці.

В подальшому, 26 серпня 2016 року, ОСОБА_2, діючи умисно, чітко усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, переслідуючи мету отримання ліцензії на права зайняття господарською діяльністю, пов'язаної зі створенням об'єктів архітектури, використав підроблену відомість про виробничо - технічну базу, склад працівників за професійним та кваліфікаційним рівнем, технологію виробництва, інформаційно - правове забезпечення, наявну систему контролю якості виконання робіт, виконані заявником будівельно - монтажні роботи ПП Еліта - Індустріал , подавши її спільно із заявою про отримання ліцензії на провадження господарської діяльності з будівництва об'єктів IV категорії складності до Державної архітектурно - будівельної інспекції України. За результатами розгляду Державною архітектурно - будівельною інспекцією України вищевказаної заяви та відомості, 6 вересня 2016 року ПП Еліта - Індустріал отримало ліценцію №33-Л на право господарської діяльності з будівництва об'єктів ІV та V категорії складності.

З метою з'ясування усіх обставин директору ТОВ Оптімум (код ЄДРПОУ 20108538, юридична адреса: Вінницька область, м. Хмільник, вул. Пушкіна, буд. 74) ОСОБА_7, 31.01.2017 надіслано запит , щодо надання органу досудового розслідування в порядку ст. 93 КПК України наступних документів: завіреної копії укладеного між ТОВ Оптімум та ПП Еліта - Індустріал договору оренди №б/н від 20 серпня 2016 року щодо оренди крану КС -5576, екскаватора JCB, бульдозера Т-130, самоскиду КрАЗ-222, самоскиду ГАЗ-3309, віброкотку HONKER R800D, катку дорожнього СД-802 на базі Т 150, асфальтоукладчика колісного Baukema S750, асвальтоукладчика гусенного Bomag BF 691 C, фрези дорожньої на базі трактора Беларус МТЗ 80-82, із завіреними копіями усіх додаткових угод, актів приймання виконаних робіт, видаткових накладних, платіжних доручень; завірених копій договорів з усіма змінами, доповненнями (додатками), специфікацій, актів прийому - передач, накладних, транспортних накладних, податкових накладних, розрахунків - фактур, платіжних доручень, книг обліку придбання та продажу товарів (робіт, послуг), реєстрів виданих та отриманих податкових накладних та інших фінансово - господарських і бухгалтерських документів, що відображають взаємовідносини ТОВ Оптімум з ПП Еліта - Індустріал (код ЄДРПОУ 35110957) за період з 01.01.2016 року по теперішній час. Однак станом на 27.02.2017 вищевказаний запит не виконаний, будь - яка відповідь відсутня.

Тому просив слідчого суддю надати дозвіл на тимчасовий дозвіл до документів які перебувають в ТОВ Оптімум

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав.

Представник ТОВ Оптімум в судове засідання не з'явився, про день, час та місце розгляду справи був повідомлений завчасно та належним чином.

Слідчий суддя, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши клопотання та матеріали кримінального провадження, дійшов до наступного висновку.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Таким чином, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого обґрунтоване та підлягає задоволенню.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 161,162,163,164, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому СУ ГУ Національної поліції у Вінницькій області старшому лейтенанту поліції Данилюку В.В. дозвіл на тимчасовий доступ та виїмку завірених копій документів, що знаходяться у володінні ТОВ Оптімум (код ЄДРПОУ 20108538, юридична адреса: Вінницька область, м. Хмільник, вул. Пушкіна, буд. 74), а саме: завіреної копії укладеного між ТОВ Оптімум та ПП Еліта - Індустріал договору оренди №б/н від 20 серпня 2016 року щодо оренди крану КС -5576, екскаватора JCB, бульдозера Т-130, самоскиду КрАЗ-222, самоскиду ГАЗ-3309, віброкотку HONKER R800D, катку дорожнього СД-802 на базі Т 150, асфальтоукладчика колісного Baukema S750, асвальтоукладчика гусенного Bomag BF 691 C, фрези дорожньої на базі трактора Беларус МТЗ 80-82, із завіреними копіями усіх додаткових угод, актів приймання виконаних робіт, видаткових накладних, платіжних доручень; завірених копій договорів з усіма змінами, доповненнями (додатками), специфікацій, актів прийому - передач, накладних, транспортних накладних, податкових накладних, розрахунків - фактур, платіжних доручень, книг обліку придбання та продажу товарів (робіт, послуг), реєстрів виданих та отриманих податкових накладних та інших фінансово - господарських і бухгалтерських документів, що відображають взаємовідносини ТОВ Оптімум з ПП Еліта - Індустріал (код ЄДРПОУ 35110957) за період з 01.01.2016 року по теперішній час.

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення16.03.2017
Оприлюднено22.03.2017
Номер документу65392519
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів

Судовий реєстр по справі —127/4399/17

Ухвала від 16.03.2017

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Вишар І. Ю.

Ухвала від 16.03.2017

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Вишар І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні