Ухвала
від 15.03.2017 по справі 175/4305/16-к
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 175/4305/16-к

Провадження № 1-кс/175/244/17

Справа №175/4305/16-к

Провадження №1-кс/175/244/17

У Х В А Л А

Іменем України

15 березня 2017 року Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого - слідчого судді Борисова С.А.,

за участю секретаря - Єльшиної А.С.,

прокурора Токовила В.Л.

розглянувши у судовому засіданні клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 ОСОБА_1 про тимчасовий доступ до речей та документів,

В С Т А Н О В И В:

До Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області надійшло вищевказане клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів.

Відповідно ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді під час судового провадження є обов'язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

У клопотанні зазначається, що 27.10.2016 до Дніпровського РВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області надійшов рапорт інспектора поліції, про те, що невстановлені особи здійснюють незаконну вирубку лісу на території Микільського лісництва ДП Дніпропетровське лісове господарство поблизу с. Волоське Дніпровського району Дніпропетровської області, в діях яких вбачаються ознаки складу злочину, передбаченого ст. 246 КК України.

Відомості про вищевказані обставини внесені слідчим СВ Дніпровського РВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області 27.10.2016 до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12016040440002621 з попередньою правовою кваліфікацією за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 246 КК України.

Відповідно до протоколу огляду місця події від 27.10.2016, на місці вчинення кримінального правопорушення, а саме на території 28 кварталу 11 виділу Микільського лісництва ДП Дніпропетровське лісове господарство виявлено факт вирубки дерев акації у кількості приблизно 200 штук.

Також, на місці вчинення кримінального правопорушення було виявлено громадян ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, які пояснили, що працюють на TOB РЕЙН-НЕККАР МАРКЕТ та здійснюють санітарну вирубку дерев на вказаній території щоденно окрім вихідних днів у кількості приблизно 20 кубометрів деревини, після чого вказана деревина транспортується до місця розташування підприємства.

Допитаний як свідок головний лісничий ДП Дніпропетровське лісове господарство ОСОБА_5 пояснив, що на території 28 кварталу 11 виділу Микільського лісництва ДП Дніпропетровське лісове господарство поблизу с. Волоське Дніпровського району Дніпропетровської області проводиться санітарно-вибіркова вирубка лісу на підставі плану проведення санітарно -оздоровчих заходів у лісах по ДП Дніпропетровське лісове господарство на 2016 рік, лісорубного квитка від 09.03.2016 строком дії до 31.12.2016, та інших документів. Дана вирубка проводиться відповідно до договору підряду з TOB РЕЙН-НЕККАР МАРКЕТ , котрі вирубують, забирають та реалізують деревину, після чого перераховують обумовлену в договорі суму на рахунок ДП Дніпропетровське лісове господарство .

Відповідно до договору підряду №1-П від 10.03.2016 року, укладеного між ДП Дніпропетровське лісове господарство (код ЄДРПОУ 00991686, м. Дніпропетровськ, вул. Космічна, буд. 35) в особі директора ОСОБА_6 та TOB РЕЙН-НЕККАР МАРКЕТ (код ЄДРПОУ 39975656, м. Дніпропетровськ, пр. Газети Правда , буд. 20) в особі директора ОСОБА_7, останнє підприємство зобов'язується розробити відведену лісосіку Микільського лісництва під санітарно-вибіркову рубку загальною кубомасою ліквідної деревини твердих порід 934 кубометри, в тому числі на території 28 кварталу 11 виділу Микільського лісництва площею 6,8 га загальною кубомасою ліквідної деревини твердих порід 334 кубометри, вартістю виконаних робіт 99 грн. за 1 кубометр ліквідної деревини (включаючи ПДВ).

На теперішній час для дієвості досудового розслідування та встановлення всіх обставин кримінального правопорушення, виникла необхідність у тимчасовому доступі до документації, на підставі якої проводився ДП Придніпровський експертно-технічний центр держпраці висновок експертизи №12.1-04-ОВ-0712.15 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб'єкта господарювання TOB РЕЙН-НЕККАР МАРКЕТ (код ЄДРПОУ 39975656, м. Дніпро, пр. Слобожанський, буд. 20), яка знаходяться у володінні державного підприємства Придніпровський експертно-технічний центр держпраці , розташований за адресою: м. Дніпро, вул. Казакова, 3, з можливістю використання як доказів відомостей, що містяться у вказаній документації, з метою доведення вчинення кримінального правопорушення, для встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв'язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв'язку, без їх вилучення. Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно з ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п'ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Згідно з ч. 5 ст. 132 КПК України під час розгляду питання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження сторони кримінального провадження повинні подати слідчому судді або суду докази обставин, на які вони посилаються.

На підставі матеріалів клопотання та вищевикладеного, а також враховуючи, що під час досудового слідства вбачається наявність достатніх підстав вважати, що зазначені документи, речі та предмети мають значення для повного, об'єктивного та всебічного дослідження усіх обставин скоєння вказаного кримінального правопорушення вважаю за необхідне задовольнити клопотання.

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації, розгляд даного клопотання необхідно проводити без виклику осіб, у володінні яких знаходиться інформація, а саме представників ДП Придніпровський експертно-технічний центр держпраці , на підставі ч.2 ст. 163 КПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 31, 32 Конституції України, ст.ст. 40, 131, 132, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 ОСОБА_1 про тимчасовий доступ до речей та документів - задовольнити.

Розглянути клопотання без виклику осіб, у володінні яких знаходиться інформація, а саме представників - ДП Придніпровський експертно-технічний центр держпраці , на підставі ч.2 ст. 163 КПК України.

Надати тимчасовий доступ до завірених копій документації з можливістю її вилучення, на підставі якої проводився ДП Придніпровський експертно-технічний центр держпраці висновок експертизи №12.1-04-ОВ-0712.15 стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб'єкта господарювання TOB РЕЙН-НЕККАР МАРКЕТ (код ЄДРПОУ 39975656, м. Дніпро, пр. Слобожанський, буд. 20), яка знаходяться у володінні державного підприємства Придніпровський експертно-технічний центр держпраці , розташований за адресою: м. Дніпро, вул. Казакова, 3, з можливістю використання як доказів відомостей, що містяться у вказаній документації, з метою доведення вчинення кримінального правопорушення, для встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження.

Право тимчасового доступу до документів з можливістю їх вилучення надати прокурору Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 ОСОБА_1, слідчим слідчої групи або іншим співробітникам поліції, визначених прокурором відповідним дорученням.

Ухвалу виконати до 15 квітня 2017 року.

Відповідно до ч.3 ст. 309 КПК України ухвала слідчого судді про задоволення клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Відповідно до ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів. У разі якщо дозвіл на проведення обшуку надано за клопотанням сторони захисту, слідчий суддя, суд доручає забезпечення його проведення слідчому, прокурору або органу внутрішніх справ за місцем проведення цих дій. Проведення обшуку здійснюється за участю особи, за клопотанням якої надано дозвіл на його проведення, згідно з положеннями цього Кодексу.

Слідчий суддя С.А.Борисов

Дата ухвалення рішення15.03.2017
Оприлюднено22.03.2017

Судовий реєстр по справі —175/4305/16-к

Ухвала від 05.04.2017

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Борисов С. А.

Ухвала від 05.04.2017

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Борисов С. А.

Ухвала від 22.03.2017

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Борисов С. А.

Ухвала від 22.03.2017

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Борисов С. А.

Ухвала від 15.03.2017

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Борисов С. А.

Ухвала від 15.03.2017

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Борисов С. А.

Ухвала від 12.01.2017

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Борисов С. А.

Ухвала від 12.01.2017

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Борисов С. А.

Ухвала від 12.01.2017

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Борисов С. А.

Ухвала від 12.01.2017

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Борисов С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні