Ухвала
від 17.03.2017 по справі 344/3825/17
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/3825/17

Провадження № 1-кс/344/1048/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 березня 2017 року м. Івано-Франківськ

Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання заступника начальника слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС в Івано-Франківській області ОСОБА_3 , яке погоджене з начальником відділу прокуратури Івано-Франківської області ОСОБА_4 , про проведення обшуку в рамках кримінального провадження № 32017090000000012 від 04.03.2017р.,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернувся з вказаним клопотанням, в обґрунтування якого зазначив, що в ході розслідування вказаного кримінального провадження отримано інформацію від ОУ ГУ ДФС в Івано-Франківській області з якої вбачається, що у магазині «Апельсин», який розташований за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Гнатюка, 2/3 та використовується у своїй господарській діяльності ФОП ОСОБА_5 (і.н. НОМЕР_1 ), здійснюється реалізація алкогольних напоїв торгової марки «Пшенична Люкс» з марками акцизного податку на алкогольні напої невстановленого взірця (в тому числі з надписом «Марка сувенірного податку»).

Крім того встановлено, що алкогольні напої торгової марки «Пшенична Люкс» з наклеєними марками акцизного податку на алкогольні напої невстановленого взірця (в тому числі з надписом «Марка сувенірного податку»), які реалізовувались у магазині «Апельсин», підприємець ОСОБА_5 придбавала у Філії «Алкогруп Прикарпаття» ТОВ «Білозерський» (ЄДРПОУ-39747617). Юридичною адресою та місцем зберігання алкогольних напоїв Філії «Алкогруп Прикарпаття» ТОВ «Білозерський» (ЄДРПОУ-39747617) є вул.Чорновола, 157, м. Івано-Франківськ.

17.03.2017 року під час проведення обшуку на підставі ухвали слідчого судді за адресою використання Філії «Алкогруп Прикарпаття» ТОВ «Білозерський» складських приміщень, що знаходяться в м. Івано-Франківську, вул. Чорновола, 157 встановлено, що за даною адресою знаходяться інші складські приміщення, які не використовуються Філією «Алкогруп Прикарпаття» ТОВ «Білозерський», але в яких знаходяться алкогольні напої, які можуть бути фальсифікованими та маркованими підробленими марками акцизного податку на алкогольні напої невстановленого взірця (в тому числі з надписом «Марка сувенірного податку»).

За таких обставин виникла необхідність у проведенні обшуку інших приміщень за адресою м. Івано-Франківську, вул. Чорновола, 157 з метою досягнення мети раніше отриманого дозволу на обшук.

Невідкладність проведення обшуку обґрунтовується даними, які вказують на можливе зберігання фальсифікованої алкогольної продукції в інших приміщеннях, ніж в тих, на які дано дозвіл судом, вказана продукція може становити загрозу для життя і здоров`я громадян, а непроведення обшуку може призвести до втрати контрафактної продукції та можливих тяжких наслідків у зв`язку з її вживанням.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно встановлено, що складські та нежитлові приміщення, які розташовані за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 157 належать на праві власності ТОВ «Франківське» (ЄДРПОУ-40029381), підприємству споживчої кооперації «Універсальна торгова база» Івано-Франківської облспоживспілки (ЄДРПОУ-01752759), ТОВ «Дімекс» (ЄДРПОУ-30475486), ОСОБА_6 і.н. НОМЕР_2 , ЗАТ «Зірниця» (ЄДРПОУ-01563068) та Івано-Франківській обласній спілці споживчих товариств (ЄДРПОУ-01753173).

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому обставини, просив клопотання задовольнити.

Заслухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання, ознайомившись з матеріалами кримінального провадження, вважаю наступне.

Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 3 ст. 234 КПК України у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке, крім іншого, повинно містити відомості про: житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

З матеріалів клопотання вбачається достатньо підстав вважати, що за адресою м.Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 157 можуть знаходитися фальсифіковані алкогольні напої з наклеєними марками акцизного податку невстановленого взірця (в тому числі з надписом «Марка сувенірного податку»), службові та бухгалтерські документи, які свідчать про придбання, зберігання, транспортування та збут фальсифікованих алкогольних напоїв, що мають значення для всебічного, повного та об`єктивного проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні.

В той же час стороною кримінального провадження, яка звернулась з вказаним клопотанням доведено, що на даний час проводиться вичерпний комплекс заходів, спрямованих на розкриття вказаного вище кримінального правопорушення та встановлення осіб, які його вчинили, а також наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи можуть знаходитися у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Отже, враховуючи вищенаведене, вважаю, що необхідність проведення такої слідчої дії, як обшук, відповідає завданням кримінального провадження, тому клопотання слід задовольнити.

Керуючись ст.ст. 234, 235, 309 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку усіх складських та нежитлових приміщень, розташованих за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 157, які згідно державного реєстру речових прав на нерухоме майно належать на праві власності ТОВ «Франківське» (ЄДРПОУ-40029381), підприємству споживчої кооперації «Універсальна торгова база» Івано-Франківської облспоживспілки (ЄДРПОУ-01752759), ТОВ «Дімекс» (ЄДРПОУ-30475486), ОСОБА_6 і.н. НОМЕР_2 , ЗАТ «Зірниця» (ЄДРПОУ-01563068), Івано-Франківській обласній спілці споживчих товариств (ЄДРПОУ-01753173), з метою виявлення та вилучення фальсифікованих алкогольних напоїв торгової марки «Пшенична Люкс» з наклеєними марками акцизного податку невстановленого взірця (в тому числі з надписом «Марка сувенірного податку»), а також алкогольних напоїв інших торгових марок, які будуть марковані марками акцизного податку на алкогольні напої невстановленого взірця (в тому числі з надписом «Марка сувенірного податку»), службових та бухгалтерських документів, які свідчать про придбання, зберігання, транспортування та збут фальсифікованих алкогольних напоїв, а також документів про походження та сертифікатів відповідності на алкогольні напої.

Ухвала діє до 16 квітня 2017 року включно та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.03.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу65398347
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку в рамках кримінального провадження № 32017090000000012 від 04.03.2017р

Судовий реєстр по справі —344/3825/17

Ухвала від 17.03.2017

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Татарінова О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні