Ухвала
від 14.03.2017 по справі 201/15400/16-ц
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 201/15400/16-ц

Провадження №2/201/589/2017р.

У Х В А Л А

про витребування доказів

14 березня 2017р. Жовтневий районний суд м. Дніпропетровська

у складі: головуючого - судді - Ткаченко Н.В.

при секретарі - Кірієнко Ю.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська у м. Дніпрі заяву представника позивачки ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про витребування доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Сільгосптандем , Правобережної товарної біржі, ОСОБА_3, ОСОБА_4 Бабенко Хорхе ОСОБА_5 (треті особи - Приватний нотаріус Дніпропетровського міського нотаріального окружу ОСОБА_6, Приватний нотаріус Дніпропетровського міського нотаріального округу ОСОБА_7А.) про визнання недійсним договору купівлі-продажу, визнання недійсним протоколу загальних зборів, визнання недійсними публічних торгів, визнання недійсним свідоцтва про право власності, витребування майна з чужого незаконного володіння та скасування реєстрації права власності,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська з 07.11.2016р. перебуває вищезазначена цивільна справа № 201/15400/16ц.

В судовому засіданні 14.03.2017р. представник позивачки - ОСОБА_2 надав заяву про витребування з Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради реєстраційної справи щодо Товариства з обмеженою відповідальністю Сільгосптандем (код ЄДРПОУ 39292265). Також у своїй заяві просив провести судове засідання 14.03.2017р. за його відсутності.

У судове засідання 14.03.2017р. відповідачки ОСОБА_3 не з'явилася, про дату та час слухання справи була повідомлена належним чином, про що в матеріалах справи є відповідні докази. В наданій суду на електрону пошту заяві від 13.03.2017р. просила розглядати судове засідання без участі відповідачки та її представника.

Відповідач ОСОБА_4 Бабенко Хорхе та його представник ОСОБА_5 у судове засідання 14.03.2017р. не з'явився, про дату та час слухання справи були повідомлені належним чином, про причини неявки не повідомили.

Представники відповідачів ТОВ Сільгосптандем Правобережної біржі та відповідач ОСОБА_8 у судове засідання не з'явилися, про дату та час слухання справи були повідомлена належним чином, у відповідності до вимог ст. 74 ЦПК України, про причини неявки суду не повідомили.

Треті особи у судове засідання не з'явилися, про дату та час слухання справи були повідомлені належним чином, про причини неявки суду не повідомили

Судове засідання відбувалося за відсутності сторін та без фіксації судового засідання технічними засобами відповідно до положень ст. 169 та ч. 2 ст. 197 ЦПК України.

Суд, вивчивши матеріали справи, заяву про забезпечення доказів, вважає за можливе її задовольнити, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 133 ЦПК України, особи, які беруть участь у справі і вважають, що подання потрібних доказів є неможливим або у них є складнощі в подання цих доказів, мають право заявити клопотання про забезпечення цих доказів.

Відповідно до ч. 4 ст. 10 ЦПК України суд сприяє всебічному і повному з'ясуванню обставин справи. В тому числі, суд сприяє здійсненню прав осіб, які беруть участь у справі, також шляхом витребування (вилучення) певних доказів.

Відповідно до ч. 1 ст.137 ЦПК України у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, є складнощі, суд за їх клопотанням зобов'язаний витребувати такі докази.

Як вбачається з позовних вимог, предметом позову є: визнання недійсним договору купівлі-продажу квартири АДРЕСА_1 (ОСОБА_9) в м. Дніпрі, укладеного 30.05.2016р. з ОСОБА_3 та посвідчений приватним нотаріусом ДМНО ОСОБА_7 за реєстровим номером №568; визнання недійсним протоколу №7 загальних зборів учасників ТОВ Сільгосптандем від15.06.2016р., на підставі якого прийнято рішення про внесення до статутного капіталу квартири АДРЕСА_1 (ОСОБА_9) в м. Дніпрі; визнання недійсними публічних торгів, проведених 12.10.2016р. Правобережною товарною біржею з реалізації майна банкрута - ТОВ Сільгосптандем квартири АДРЕСА_1 (ОСОБА_9) в м. Дніпрі та інше.

Враховуючи, що докази, на витребування яких наполягає представник позивачки, стосуються предмету доказування, та для повного та всебічного розгляду справи суд вважає за можливе заяву представника позивачки задовольнити забезпечити докази по даній справі та витребувати у Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради реєстраційну справу щодо Товариства з обмеженою відповідальністю Сільгосптандем (код ЄДРПОУ 39292265) .

Роз'яснити особам, у яких суд витребує докази, що відповідно до положень ст. 137 ЦПК України, докази, які вимагає суд, направляються до суду безпосередньо та суд може також уповноважити заінтересовану особу, яка бере участь у справі, одержати доказ для представлення його суду.

У разі, якщо особа, у якої витребує докази, немає можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов'язана повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня отримання ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі із причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов'язку подати суду докази.

У відповідності до положень ст. 137 ЦПК України, а суд цією ухвалою встановлює строк, протягом якого мають бути надані витребувані судом докази, а саме, три робочих дні з моменту отримання даної ухвали

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.10, 133, 137, 169, ч.2 ст.197, ст.ст. 210, 293 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В :

Клопотання представника позивачки ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про витребування доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Сільгосптандем , Правобережної товарної біржі, ОСОБА_3, ОСОБА_4 Бабенко Хорхе ОСОБА_5 (треті особи - Приватний нотаріус Дніпропетровського міського нотаріального окружу ОСОБА_6, Приватний нотаріус Дніпропетровського міського нотаріального округу ОСОБА_7А.) про визнання недійсним договору купівлі-продажу, визнання недійсним протоколу загальних зборів, визнання недійсними публічних торгів, визнання недійсним свідоцтва про право власності, витребування майна з чужого незаконного володіння та скасування реєстрації права власності - задовольнити.

Витребувати з Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради реєстраційну справу щодо Товариства з обмеженою відповідальністю Сільгосптандем (код ЄДРПОУ 39292265) ;

У відповідності до положень ст. 137 ЦПК України, встановити строк, протягом якого мають бути надані витребувані судом докази, а саме, трьох робочих днів з моменту отримання даної ухвали.

Роз'яснити особам, у яких суд витребує докази , що відповідно до положень ст. 137 ЦПК України, докази, які вимагає суд, направляються до суду безпосередньо та суд може також уповноважити заінтересовану особу, яка бере участь у справі, одержати доказ для представлення його суду.

У разі, якщо особа, у якої витребується інформація, не має можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов'язана повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня отримання ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі із причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов'язку подати суду докази

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Н.В.Ткаченко

Дата ухвалення рішення14.03.2017
Оприлюднено23.03.2017
Номер документу65424717
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —201/15400/16-ц

Постанова від 25.05.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Максюта Ж. І.

Постанова від 25.05.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Максюта Ж. І.

Ухвала від 13.04.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

Ухвала від 07.02.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Максюта Ж. І.

Ухвала від 01.02.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Ухвала від 29.09.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Ухвала від 27.09.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Ухвала від 11.09.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Ухвала від 19.07.2022

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

Ухвала від 07.12.2021

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні