Ухвала
від 17.03.2017 по справі 464/1870/17
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 464/1870/17

пр.№ 1-кс/464/524/17

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей і документів

17 березня 2017 року

Слідчий суддя Сихівського районного суду м. Львова Радченко Е.А., при секретарі Лобко А.С., з участю заступника начальника СВ Сихівського ВП ГУ НП у Львівській області Васька В.А., розглянувши погоджене з прокурором клопотання сторони кримінального провадження - заступника начальника СВ Сихівського ВП ГУ НП у Львівській області Васька Василя Андрійовича про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

17.03.2017 року до Сихівського районного суду м. Львова надійшло погоджене заступником начальника Сихівського відділу Львівської місцевої прокуратури №1 Дзіковським М.Р. клопотання заступника начальника СВ Сихівського ВП ГУ НП у Львівській області Васька В.А. про тимчасовий доступ до речей та документів, які перебувають у володінні ПП Компанія Нікос (ідентифікаційний код юридичної особи: 35048051), що знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Стрийська, 195. Клопотання мотивовано тим, що 10.03.2016 року в Сихівський відділ поліції ГУ Національної поліції у Львівській області надійшла письмова заява від генерального директора ПрАТ Квіти Львова ОСОБА_3 про те, що ПП Компанія Нікос та ПП Неопроект самовільно зайняли земельну ділянку по вул. Стрийська,195 у м. Львові, яка перебуває в користуванні ПрАТ Квіти Львова , чим завдали значної шкоди. До матеріалів кримінального провадження долучено акт перевірки дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил, з якого вбачається, що перевірку законності зайняття земельної ділянки по вул. Стрийська, 195 у м. Львові провести не виявилося можливим, оскільки на час проведення такої представники підприємства ПП Неопроект та ПП Компанія Нікос були відсутні за вказаною адресою. Під час проведення досудового розслідування проведено огляд місця події, з якого вбачається, що за адресою м. Львів, вул. Стрийська, 195 розташовані наступні об'єкти, а саме: футбольні поля, тенісні корти, господарські будівлі по обслуговуванню останніх. В ході досудового розслідування виникла необхідність в отриманні інформації, документів, що стали підставою для будівництва вищезазначених об'єктів за адресою: м. Львів, вул. Стрийська, 195, які знаходяться у володінні ПП Компанія Нікос (ідентифікаційний код юридичної особи: 35048051), що знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Стрийська, 195. Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що вказані первинні документи мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, а також враховуючи неможливість отримати відомості у інший спосіб, слідчий просить клопотання задовольнити.

Враховуючи доводи клопотання та вимоги ч.2 ст.163 КПК України, слідчий суддя розглядає таке без виклику особи, у володіння якої знаходяться документи.

Заслухавши думку слідчого, який клопотання підтримав, перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя встановив наступне.

Згідно з витягом з кримінального провадження № 32016140070000731 10.03.2016 року в Сихівський відділ поліції ГУ Національної поліції у Львівській області надійшла письмова заява від генерального директора ПрАТ Квіти Львова ОСОБА_3 про те, що ПП Компанія Нікос та ПП Неопроект самовільно зайняли земельну ділянку по вул. Стрийська,195 у м. Львові, яка перебуває в користуванні ПрАТ Квіти Львова , чим завдали значної шкоди, що зареєстровано в ЄРДР 11.03.2017 року з правовою кваліфікацією - ч.1 ст.197-1 КК України.

Погоджене з прокурором клопотання сторони кримінального провадження про тимчасовий доступ до речей та документів, які перебувають у володінні ПП Компанія Нікос , відповідає вимогам ст. 160 КПК України.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх.

Стороною кримінального провадження згідно з вимогами до 163 КПК України доведено наявність достатніх підстав вважати, що зазначена в клопотанні інформація, перебуває у володінні ПП Компанія Нікос . Стороною кримінального провадження також доведено можливість використання як доказів вищезазначеної інформації, та неможливість іншими способами довести обставини, які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 159-164, 309, 369-372 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

клопотання заступника начальника СВ Сихівського ВП ГУ НП у Львівській області Васька Василя Андрійовича про тимчасовий доступ до речей і документів про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити.

Надати заступнику начальника СВ Сихівського ВП ГУ НП у Львівській області Васько Василю Андрійовичу та/або заступнику начальника Сихівського відділу Львівської місцевої прокуратури №1 Дзіковському Максиму Романовичу тимчасовий доступ до оригіналів документів, що стали підставою для будівництва об'єктів нерухомого майна за адресою: м. Львів, вул. Стрийська, 195, підприємством ПП Компанія Нікос (ідентифікаційний код юридичної особи: 35048051), що знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Стрийська, 195, з можливістю ознайомитися з ними, та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Обов'язок надати тимчасовий доступ до речей та документів покласти на ПП Компанія Нікос (ідентифікаційний код юридичної особи: 35048051), що знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Стрийська, 195.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали слідчого судді про тимчасовий доступ до документів (в тому числі й електронних), слідчий суддя, суд за клопотання сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями Кримінального процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення17.03.2017
Оприлюднено24.03.2017
Номер документу65434162
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —464/1870/17

Ухвала від 17.03.2017

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Радченко Е. А.

Ухвала від 17.03.2017

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Радченко Е. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні