Ухвала
від 20.03.2017 по справі 817/444/17
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

20 березня 2017 року Р і в н е №817/444/17 Рівненський окружний адміністративний суд в складі судді Жуковської Л.А., перевіривши виконання вимог ст.183-3 КАС України, за поданням

Головного управління ДФС у Рівненській області доПриватного підприємства "Західміськбуд" про підтвердження обґрунтованості адміністративного арешту, В С Т А Н О В И В:

Головне управління ДФС у Рівненській області звернулось до суду з поданням стосовно Приватного підприємства "Західміськбуд" про підтвердження обґрунтованості повного адміністративного арешту майна платника податків.

Відповідно до ч. 5 ст. 183-3 КАС України, суд ухвалою відмовляє у прийнятті подання у разі, якщо із поданих до суду матеріалів вбачається спір про право.

Так, спір про право в контексті розглядуваної норми має місце в разі, якщо предметом спору є правовідносини, існування яких є передумовою виникнення підстав для застосування спеціальних заходів, перелічених у статті 183-3 КАС України.

Зокрема, спір про право наявний у разі, коли платник податків висловлює незгоду з рішенням податкового органу, що було підставою для виникнення обставин для внесення відповідного подання. При цьому, незгода платника податків із рішеннями податкових органів щодо застосування спеціальних заходів, згаданих у статті 183-3 КАС України, може підтверджуватися не лише зверненням із відповідним адміністративним позовом. Суд може встановити наявність спору також із змісту заперечень платника податків, стосовно якого внесено подання. Зокрема, платник податків може заперечувати законність проведення перевірки, недопущення до якої призвело до застосування адміністративного арешту тощо.

Як встановлено судом з матеріалів подання, предметом спору є підтвердження обґрунтованості повного адміністративного арешту майна платника податків - Приватного підприємства "Західміськбуд", застосованого на підставі рішення заступника начальника Головного управління ДФС у Рівненській області ОСОБА_1 №1003/10/17-00-14-01-07 від 16.03.2017 року.

Вказане рішення прийняте у результаті відмови платника податків у допуску до проведення документальної позапланової виїзної перевірки Приватного підприємства "Західміськбуд" на підставі наказу Головного управління ДФС у Рівненській області від 15.03.2017 року №223 "Про проведення позапланової виїзної документальної перевірки ПП "Західміськбуд", код 39853384", зафіксованої актом від 15.03.2017 року №52/17-00-14-01.

Разом з тим, у провадженні Рівненського окружного адміністративного суду перебуває справа 817/438/17 за адміністративним позовом Приватного підприємства "Західміськбуд" до Головного управління ДФС у Рівненській області про скасування даного наказу.

Ухвалою судді від 20.03.2017 року відкрито провадження у справі.

За таких обставин, суд дійшов висновку про наявність між сторонами спору про право, що за приписами ч. 5 ст. 183-3 КАС України є підставою для відмови у прийнятті подання.

Частиною 6 статті 183-3 КАС України передбачено, що відмова у прийнятті подання унеможливлює повторне звернення заявника з таким самим поданням.

Водночас, суд вважає за необхідне зазначити, що заявник у даному випадку має право звернутися до суду з тими самими позовними вимогами у загальному порядку.

Керуючись ст. 183-3 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Відмовити у прийнятті подання Головного управління ДФС у Рівненській області до Приватного підприємства "Західміськбуд" про підтвердження обґрунтованості адміністративного арешту.

Ухвалу про відмову в прийнятті подання може бути оскаржено в апеляційному порядку протягом 24 годин з моменту її винесення.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Житомирського апеляційного адміністративного суду.

Суддя Жуковська Л.А.

Дата ухвалення рішення20.03.2017
Оприлюднено24.03.2017
Номер документу65436197
СудочинствоАдміністративне
Сутьпідтвердження обґрунтованості адміністративного арешту

Судовий реєстр по справі —817/444/17

Ухвала від 20.03.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Жуковська Л.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні