Постанова
від 17.12.2010 по справі 14821/09/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 грудня 2010 р. Справа № 2-а-14821/09/2170

Херсонський окружний адміністративний суд

у складі: головуючого судді: Горшков В.М.,

розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом

Державної податкової інспекції у м.Херсоні до Асоціації експортерів Херсонської області про припинення юридичної особи,

встановив:

Державна податкова інспекція у м. Херсоні (далі - позивач ДПІ у м. Херсоні) звернулась до суду з адміністративним позовом до асоціації експортерів Херсонської області (далі-відповідач) про припинення юридичної особи.

Позов мотивований тим, що відповідач не подає протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону. Податковий борг згідно даних картки особового рахунку не обліковується. Це є підставою для припинення юридичної особи.

Представник позивача до суду надав заяву про розгляд справи в порядку письмового провадження.

Відповідач в судове засідання не з'явився, про причини неявки суду не повідомив, заперечень на позов не надав.

Відповідно до ч. 6 ст. 128 КАС України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Виходячи з вищевикладеного суд вважає за можливе розглядати справу в порядку письмового провадження.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню з наступних підстав.

Асоціація експортері Херсонської області зареєстрована як юридична особа 11.10.1989р. виконавчим комітетом Херсонської міської ради. Місцезнаходження: АДРЕСА_1, 73000.

Як платник податку відповідач знаходиться на обліку в ДПІ у м. Херсоні з 16.11.1994 за №25.

Відповідно до ч.1 ст.33 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" юридична особа припиняється за судовим рішенням, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Згідно з ч.2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" підставою для постановляння судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідно до ст.9 Закону України "Про систему оподаткування" платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Згідно акту перевірки за №801/15-1 від 30.11.2009, відповідач з 01.01.2001 та на теперішній час не подає бухгалтерську звітність та податкові декларації до державної податкової інспекції у м. Херсоні.

Станом на 18.11.2009 згідно карток особових рахунків, податковий борг не обліковується.

Відповідно до ч.1 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців" суд, який постановив рішення про припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Керуючись ст. ст. 8,9,12,19, 158-163, 167 КАС України, суд

постановив :

Позовні вимоги задовольнити.

Припинити юридичну особу асоціації експортерів Херсонської області (код ЄДРПОУ 05744202).

Копію постанови направити державному реєстратору та сторонам по справі.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в 10-денний строк з дня її проголошення. В разі складення постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлений строк. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя Горшков В.М.

кат. 6.6.2

Дата ухвалення рішення17.12.2010
Оприлюднено24.03.2017
Номер документу65441395
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —14821/09/2170

Постанова від 17.12.2010

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Горшков В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні