Ухвала
від 23.02.2017 по справі 757/10584/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/10584/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 лютого 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Гладун Х.А., при секретарі Кулаковій І.О., за участю сторони кримінального провадження - прокурора Зузака С.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві провадження за клопотанням прокурора відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України Зузака С.О., про тимчасовий доступ до речей і документів при проведенні досудового розслідування у кримінальному провадженні № 12014000000000299 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 4 ст. 110-2, ч. 2 ст. 258-5, ч. 3 ст. 260, ч. 3 ст. 382 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва Гладун Х.А. надійшло клопотання прокурора відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України Зузака С.О., про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, та зберігаються у оператора телекомунікаційного рухомого (мобільного) зв'язку.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Представник особи, у володінні якої перебувають запитувані документи, в судове засідання не з`явився. Про час і місце його проведення був повідомлений належним чином.

Згідно ч. 4 ст. 163 КПК України неприбуття за судовим викликом особі, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Сторона кримінального провадження - прокурор Зузак С.О. в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

В обґрунтування клопотання посилається на те, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12014000000000299 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 4 ст. 110-2, ч. 2 ст. 258-5, ч. 3 ст. 260, ч. 3 ст. 382 КК України за фактами вчинення дій з метою насильницької зміни та повалення конституційного ладу, фінансування дій, вчинених з метою протиправної зміни меж території або державного кордону України, фінансування тероризму та не передбачених законами України воєнізованих збройних формувань, а також умисного невиконання судового рішення, що набрало законної сили.

В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ТОВ Цукрова компанія Селена (код ЄДРПОУ 39517541) організували схему незаконного постачання товарів на підконтрольну терористичним організаціям ЛНР та ДНР територію та ухилення при цьому від сплати податків та зборів.

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що до здійснення незаконних експортних операцій можуть бути причетні засновник ТОВ Цукрова компанія Селена ОСОБА_2, керівник та головний бухгалтер цієї компанії ОСОБА_3, її представники ОСОБА_4, ОСОБА_2, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, начальник управління організації митного контролю Донецької митниці ДФС ОСОБА_8, начальник митного посту Костянтинівка ОСОБА_9, головний інспектор цього поста ОСОБА_10, колишній працівник Східної митниці ДФС ОСОБА_11, засновники ТОВ Агропромислова група ОСОБА_12 та ОСОБА_13

Зазначені особи користуються наступними телефонними номерами оператора мобільного зв'язку ПрАТ МТС Україна : ОСОБА_2 - НОМЕР_1, ОСОБА_3 - НОМЕР_2, ОСОБА_4 - НОМЕР_3, ОСОБА_2 - НОМЕР_4, ОСОБА_5 - НОМЕР_5, ОСОБА_6 - НОМЕР_6, ОСОБА_7 - НОМЕР_7, НОМЕР_8, НОМЕР_9, ОСОБА_9 - НОМЕР_10, ОСОБА_10 - НОМЕР_11, ОСОБА_11 - НОМЕР_12, ОСОБА_12 - НОМЕР_13, ОСОБА_13 - НОМЕР_14.

Слідчий зазначає, що з метою повного, всебічного та неупередженого дослідження всіх обставин вчинення кримінального правопорушення та встановлення місцезнаходження вказаного абонента та підтвердження причетності до кримінальних правопорушень, у органу досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі до документів, які містять охоронювану законом таємницю, а саме, містять інформацію стосовно дати, часу і тривалості вхідних та вихідних телефонних з'єднань абонентів стільникового зв'язку, які ідентифіковані у мережі за номерами НОМЕР_1, НОМЕР_2, НОМЕР_3, НОМЕР_4, НОМЕР_5, НОМЕР_6, НОМЕР_7, НОМЕР_8, НОМЕР_9, НОМЕР_10, НОМЕР_11, НОМЕР_12, НОМЕР_13, НОМЕР_14 за період з 01.01.2016 по теперішній час, з посиланням на ретранслятор та прив'язку до базових станцій та їх адресу в момент кожного вхідного та вихідного телефонного з'єднання; вхідних, вихідних SMS-повідомлень і інформації про GPRS-трафік, з'єднання з мережею Інтернет, з урахуванням нульових дзвінків вказаного номеру телефону; щодо належності номеру конкретній особі (у випадку, якщо абонент є контрактним) та номер, що закріплений за даною сім-карткою, які знаходяться в оператора мобільного зв'язку ПрАТ МТС Україна м. Київ, вул. Лейпцизька, 15 , у зв'язку з чим клопотання просить задовольнити.

Як вбачається зі змісту п. 7 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв'язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

До охоронюваної законом таємниці, згідно Закону України Про захист персональних даних належать персональні дані особи, що становлять собою відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути ідентифікована.

Заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, враховуючи обставини вчинення ймовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні, слідчий суддя, дійшов до висновку, про наявність достатніх підстав вважати, що в результаті надання доступу до запитуваної інформації (документів), які знаходяться в операторів телекомунікаційних послуг зв'язку ПрАТ МТС Україна про зв'язок, надані телекомунікаційні послуги, у тому числі отримані послуги, їх тривалість, зміст, маршрути передавання та ін., можуть бути отримані докази, які як самостійно, так і в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення для з'ясування всіх обставин вчинення злочину, а також встановлення осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.107, 160, 162, 163, 164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

клопотання прокурора відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України Зузака С.О. про тимчасовий доступ до речей і документів при проведенні досудового розслідування у кримінальному провадженні № 12014000000000299 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 4 ст. 110-2, ч. 2 ст. 258-5, ч. 3 ст. 260, ч. 3 ст. 382 КК України, - задовольнити.

Надати прокурору відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України Зузаку С.О. дозвіл на тимчасовий доступ з можливістю вилучення їх копій, які знаходяться в оператора мобільного зв'язку ПрАТ МТС Україна м. Київ, вул. Лейпцизька, 15 та містять інформацію стосовно дати, часу і тривалості вхідних та вихідних телефонних з'єднань абонентів стільникового зв'язку, які ідентифіковані у мережі за номерами НОМЕР_1, НОМЕР_2, НОМЕР_3, НОМЕР_4, НОМЕР_5, НОМЕР_6, НОМЕР_7, НОМЕР_8, НОМЕР_9, НОМЕР_10, НОМЕР_11, НОМЕР_12, НОМЕР_13, НОМЕР_14 за період з 01.01.2016 по теперішній час, з посиланням на ретранслятор та прив'язку до базових станцій та їх адресу в момент кожного вхідного та вихідного телефонного з'єднання; вхідних, вихідних SMS-повідомлень і інформації про GPRS-трафік, з'єднання з мережею Інтернет, з урахуванням нульових дзвінків вказаного номеру телефону; щодо належності номеру конкретній особі (у випадку, якщо абонент є контрактним) та номер, що закріплений за даною сім-карткою.

Зобов'язати ПрАТ МТС Україна вжити необхідних заходів щодо нерозголошення факту проведення таких дій стосовно отримання інформації, зберігати інформацію в незмінному вигляді.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення речей і документів, які містять вказану інформацію.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Х.А. Гладун

Підготовлено в 2-ох оригінальних примірниках

Прим. № 1 - зберігається у справі №757/10584/17-к

Прим. № 2 та належним чином завірену копію ухвали видано прокурору відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України Зузаку С.О.

Слідчий суддя Х.А. Гладун

Дата ухвалення рішення23.02.2017
Оприлюднено27.03.2017
Номер документу65479780
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів при проведенні досудового розслідування у кримінальному провадженні № 12014000000000299 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 4 ст. 110-2, ч. 2 ст. 258-5, ч. 3 ст. 260, ч. 3 ст. 382 КК України

Судовий реєстр по справі —757/10584/17-к

Ухвала від 23.02.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Гладун Х. А.

Ухвала від 23.02.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Гладун Х. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні