Постанова
від 20.01.2017 по справі 757/64143/16-п
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/64143/16-п

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 січня 2017 року суддя Печерського районного суду м. Києва Шапутько С. В., за участю секретаря Березовської К. А., особи, що притягається до адміністративної відповідальності - ОСОБА_1, захисника ОСОБА_2, розглянувши матеріали, що надійшли з Національного агентства з питань запобігання корупції, про притягнення ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, голову політичної партії Сила і Честь , зареєстрованого та проживаючого за адресою АДРЕСА_1, до адміністративної відповідальності, передбаченої ст. 212-21 КУпАП, -

В С Т А Н О В И В:

28.11.2016 до Національного агентства з питань запобігання корупції виконуючим обов'язки голови політичної партії Сила і Честь (ЄДРПОУ 33308363) ОСОБА_1, подано Звіт про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за ІІІ квартал 2016 року у паперовій формі з порушенням строку, передбаченого ч. 7 ст. 17 Закону України Про політичні партії в Україні .

В судовому засіданні особа, що притягається до адміністративної відповідальності, свою вину у вчиненні адміністративного правопорушення визнала повністю та щиро розкаялась. Пояснив, що через необхідність уточнення стану справ в регіональних осередках щодо наявності реєстрації та підтвердження ними статусу юридичної особи та через недостатню підготовку працівників Секретаріату партії та регіональних осередків зазначений Звіт був поданий невчасно. Зобов'язався в подальшому подібного не допускати, більш відповідально ставитися до подання звітності партії.

Заслухавши пояснення особи, що притягується до адміністративної відповідальності, дослідивши матеріали справи, суддя приходить до висновку, що вина ОСОБА_1 доведена зібраними у справі доказами, а саме даними, що в їх сукупності містяться в протоколі про адміністративне правопорушення № 14 від 15.12.2016, та копії титульної сторінки Звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру політичної партії Сила і Честь зі штампом вхідної кореспонденції НАЗК від 28.11.2016 № 07/7032, поясненнях ОСОБА_1, долучених до протоколу та наданих в судовому засіданні.

Дії ОСОБА_1, які виразились в поданні звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру, з порушення граничного строку подачі зазначеного звіту, що передбачені ч. 7 ст. 17 Закону України Про політичні партії , Положенням про порядок подання Звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру, затвердженого рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції №2 від 28.07.2016, суддя кваліфікує за ст. 212-21 КУпАП.

Вирішуючи питання щодо накладення адміністративного стягнення на ОСОБА_1 суддя, виходячи з вимог закону, враховує характер вчиненого правопорушення, особу порушника, ступінь її вини, обставини, що пом'якшують та обтяжують відповідальність.

Обставинами, які пом'якшують відповідальність ОСОБА_1, є визнання ним вини, щире розкаяння.

Обставин, що згідно ст. 35 КУпАП обтяжують відповідальність за адміністративне правопорушення, судом при розгляді справи не встановлено.

В якості ознак, що характеризують особу порушника, суддя враховує, що він має постійне місце проживання та роботи, позитивний послужний список та численні відзнаки та нагороди, раніше не притягувався до адміністративної відповідальності.

Враховуючи, що адміністративне стягнення є мірою відповідальності та застосовується з метою виховання особи, що вчинила адміністративне правопорушення, у дусі точного і неухильного додержання Конституції і законів України, поваги до прав, честі і гідності інших громадян, до правил співжиття, запобігання вчинення нових правопорушень, як самим правопорушником, так і іншими особами, враховуючи особу правопорушника, який правопорушення вчинив вперше, визнав вину та щиро розкаявся, конкретні обставини справи, відсутність спричиненої правопорушенням майнової шкоди, надходжу до висновку про можливість звільнення ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності, передбаченої ст. 212-21 КУпАП на підставі ст. 22 КУпАП у зв'язку із малозначністю скоєного адміністративного правопорушення.

Керуючись статтями 22, 33-36, 212-21, ст. ст.283, 284, 285 КУпАП, -

П О С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 визнати винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 212-21 КУпАП.

Звільнити ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 212-21КУпАП, на підставі ст. 22 КУпАП - у зв'язку із малозначністю вчиненого адміністративного правопорушення, та обмежитись усним зауваженням.

Провадження по справі закрити.

Постанова може бути оскаржена до апеляційного суду міста Києва через Печерський районний суд міста Києва особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником протягом 10 днів з дня її винесення.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку на подачу апеляційної скарги.

СуддяС. В. Шапутько

Дата ухвалення рішення20.01.2017
Оприлюднено24.03.2017
Номер документу65480066
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —757/64143/16-п

Постанова від 20.01.2017

Адмінправопорушення

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні