Ухвала
від 22.03.2017 по справі 757/16348/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/16348/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 березня 2017 року м. Київ

Слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Батрин О.В.,

при секретарі Мотрич В.В.,

за участю слідчого Мусіюка Ю.Д.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ першого слідчого відділу управлінням з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України Даніча Євгена Олександровича про тимчасовий доступ до речей та документів,

В С Т А Н О В И В :

22 березня 2017 року до провадження слідчого судді надійшло клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ першого слідчого відділу управлінням з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України Даніча Євгена Олександровича, яке погоджене прокурором відділу процесуального керівництва та підтримання державного обвинувачення Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України молодшим радником юстиції Вакаровим Д.В. про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, що перебувають у володінні ДП НАК Надра України Чернігівнафтогазгеологія (ЄДРПОУ 01431535) та відображають фінансово-господарські взаємовідносини з ТОВ Єврометалресурс (ЄДРПОУ 40136495) та ТОВ ВБ Левадник (ЄДРПОУ 38194427), за весь період взаємовідносин, а також документів на підставі яких відбулось списання труб, а саме: договорів з додатками, специфікацій, податкових та/або видаткових накладних, рахунків - фактур, розрахунків, платіжних доручень, актів прийому-передачі, актів виконаних робіт, актів списання труб, актів взаємозвірки, реєстрів виданих та отриманих податкових накладних, товарно-транспортних накладних, сертифікатів якості (відповідності) на придбані ТМЦ, договорів та первинних бухгалтерських документів про подальший рух товарів, виконання робіт, надання послуг, карток складського обліку, документів за результатами проведення інвентаризацій, акти перевірки порядку списання труб, Звіти з незалежної оцінки майна (бурильних труб), довіреностей, листи погодження, пояснювальні записки копій сторінок журналів видачі довіреностей та інших бухгалтерських документів, з можливістю їх вилучення.

Обґрунтовуючи внесене клопотання слідчий вказав, що управлінням з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42017000000000386 від 13.02.2017, за фактом вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.5 ст.191 КК України.

В ході досудового розслідування установлено, що протягом 2016 року, службові особи ДП НАК Надра України Західукргеологія , діючи за попередньою змовою із службовими особами ПрАТ Інтернафтогазбуд , зловживаючи службовим становищем, виконуючи зобов'язання по договору про спільну інвестиційну діяльність з геологічного вивчення, в тому числі дослідно-промислову розробку Ретичинської площ, видобули з свердловини №1, яка є власністю НАК Надра України природний газ загальним об'ємом 750 тис.м.куб. вартістю майже 7 млн. грн., який у подальшому незаконно привласнили та використали у своїй діяльності.

Крім того, Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України додатково надано відомості, щодо протиправної діяльності службових осіб ДП НАК Надра України Чернігівнафтогазгеологія (ЄДРПОУ 01431535) та Прилуцької нафтогазорозвідувальної експедиції, яка призводить до завдання державі збитків в особливо великих розмірах.

Відповідно до отриманих відомостей встановлено, що 14 червня 2016 року між ДП НАК Надра України Чернігівнафтогазгеологія (ЄДРПОУ 01431535) та ТОВ ВБ Левадник (ЄДРПОУ 38194427) підписано договір оренди майна №67, згідно з яким останьому передано в оренду товарно-матеріальні цінності - труби.

Згідно з додатковою угодою №2 до Договору оренди майна №67 сторони дійшли згоди розірвати вказаний Договір, а всі вказані матеріальні цінності повернути орендодавцю в належному стані.

03.10.2016 в порушення наказу Голови правління ПАТ НАК Надра України від 24.06.2015 №46, без відповідних погоджень, комісією ДП НАК Надра України Чернігівнафтогазгеологія (ЄДРПОУ 01431535) та Прилуцької нафтогазорозвідувальної експедиції відбраковано, переведено в металобрухт та реалізовано ТОВ Єврометалресурс (ЄДРПОУ 40136495).

Відповідно до матеріалів зібраних оперативним підрозділом, у звязку зі списанням труб у загальній кількості 248 шт. службовими особами ДП НАК Надра України Чернігівнафтогазгеологія (ЄДРПОУ 01431535) та Прилуцької нафтогазорозвідувальної експедиції завдано збитків підприємству у сумі понад 2,3 млн. грн., тобто вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ст. 191 КК України.

У судовому засіданні слідчий підтримав вказане клопотання з підстав, в ньому зазначених.

Слідчий суддя розглянув клопотання у відсутність представника особи, у володінні якої знаходяться документи, на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів на підставі ч. 1 ст. 107 КПК України не здійснювалась, оскільки таке клопотання не заявлялось.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку про наявність підстав для надання тимчасового доступу до документів з вилученням їх оригіналів, оскільки без отримання вказаних документів неможливо встановити істину у кримінальному провадженні, що має суттєве значення для розслідування кримінального провадження та оригінали вказаних документів необхідні для проведення судово-почеркознавчої експертизи.

На підставі викладеного і керуючись ст. 108, 159,160, 162-164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ першого слідчого відділу управлінням з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України Даніча Євгена Олександровича про тимчасовий доступ до речей та документів - задовольнити.

Надати старшому слідчому з особливо важливих справ першого слідчого відділу Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України Данічу Євгену Олександровичу та слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні № 42017000000000386 тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ДП НАК Надра України Чернігівнафтогазгеологія (ЄДРПОУ 01431535) та відображають фінансово-господарські взаємовідносини з ТОВ Єврометалресурс (ЄДРПОУ 40136495) та ТОВ ВБ Левадник (ЄДРПОУ 38194427), за весь період взаємовідносин, а також документів на підставі яких відбулось списання труб, а саме: договорів з додатками, специфікацій, податкових та/або видаткових накладних, рахунків - фактур, розрахунків, платіжних доручень, актів прийому-передачі, актів виконаних робіт, актів списання труб, актів взаємозвірки, реєстрів виданих та отриманих податкових накладних, товарно-транспортних накладних, сертифікатів якості (відповідності) на придбані ТМЦ, договорів та первинних бухгалтерських документів про подальший рух товарів, виконання робіт, надання послуг, карток складського обліку, документів за результатами проведення інвентаризацій, акти перевірки порядку списання труб, Звіти з незалежної оцінки майна (бурильних труб), довіреностей, листи погодження, пояснювальні записки копій сторінок журналів видачі довіреностей та інших бухгалтерських документів.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Службовим особам ДП НАК Надра України Чернігівнафтогазгеологія надати (забезпечити) тимчасовий доступ до документів, зазначеній в ухвалі особі з можливістю їх вилучення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя О.В. Батрин

Підготовлено в 2 примірниках

Прим. 1 - справа №757/16348/17-к

Прим. 2 - старший слідчий з ОВС першого слідчого відділу управлінням з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки департаменту з розслідування ОВС у сфері економіки Генеральної прокуратури України Даніч Є.О.

Копія - ДП НАК Надра України Чернігівнафтогазгеологія

Виконавець: Батрин О.В.

22.03.2017

Дата ухвалення рішення22.03.2017
Оприлюднено27.03.2017
Номер документу65480319
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —757/16348/17-к

Ухвала від 22.03.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Ухвала від 22.03.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні