Постанова
від 23.03.2017 по справі п/811/285/17
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 березня 2017 року справа №П/811/285/17

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Брегея Р.І.,

в присутності секретаря судового засідання Осиповій Н.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м.Кропивницький адміністративний позов Долинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області (далі - Управління) до малого приватного підприємства Надія (далі - Підприємство) про стягнення заборгованості з витрат на виплату та доставку пільгових пенсій,

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду з заявою до Підприємства про стягнення заборгованості з витрат на виплату та доставку пільгових пенсій в сумі 14090,40 грн.

Управління підтримало позов та просило розглядати справу за відсутності його представника (а.с.58).

Відповідач заперечень не надіслав (а.с.57).

Суд, дослідивши матеріали справи, зробив висновок про задоволення позову з таких підстав.

Так, 01 січня 2004 року набрав чинності Закон України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування (далі - Закон).

Згідно з положеннями частини 1 статті 15 Закону платниками страхових внесків до солідарної системи є страхувальники і застраховані особи.

У відповідності до приписів пункту 1 частини 1 статті 14 Закону страхувальниками та платниками страхових внесків до Пенсійного фонду є роботодавці, підприємства, установи і організації, створені відповідно до законодавства України.

Згідно частини 2 розділу ХV Закону та пункту 6 Інструкції Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України (далі - Інструкція) підприємства, на яких працівники вийшли на пенсію на пільгових умовах, здійснюють відшкодування коштів Пенсійному Фонду України на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

На підставі підпункту 6.8 пункту 6 Інструкції підприємство щомісячно до 25 числа зобов'язане вносити до Фонду зазначену у повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

У встановлений законом строк Підприємства не внесло до Фонду суму фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Станом на день звернення до суду у відповідача наявна заборгованість зі сплати згаданих виплат за списком №2 за липень-грудень 2015 року та січень-вересень 2016 року у сумі 14090,40 грн.

Отже, позов ґрунтується на вимогах закону і його належить задовільнити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовільнити.

Стягнути з малого приватного підприємства Надія (ЄДРПОУ 22221486, с.Верблюжка, Новгородківського району, Кіровоградської області 28223) на користь Долинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області боргу з витрат на виплату та доставку пільгових пенсій у сумі 14090,40 грн.

Постанова може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня отримання її копії.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.03.2017
Оприлюднено27.03.2017
Номер документу65487227
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —п/811/285/17

Постанова від 23.03.2017

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.І. Брегей

Ухвала від 13.03.2017

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.І. Брегей

Ухвала від 01.03.2017

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.І. Брегей

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні