Ухвала
від 24.03.2017 по справі 826/26117/15
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

24 березня 2017 року м. Київ№ 826/26117/15 Окружний адміністративний суд міста Києва у складі: головуючого судді Качура І.А., розглянувши у порядку письмового провадження клопотання про часткову відмову від позовних вимог в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю УКРТАУЕР до державного реєстратора прав на нерухоме майно Великомихайлівського міжрайонного управління юстиції в Одеській області Терлецького В'ячеслава Степановича, Великомихайлівського міжрайонного управління юстиції в Одеській області про визнання протиправним та скасування рішення,

В С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулось Товариство з обмеженою відповідальністю УКРТАУЕР (далі - позивач, ТОВ УКРТАУЕР ) з позовом до державного реєстратора прав на нерухоме майно Великомихайлівського міжрайонного управління юстиції в Одеській області Терлецького В'ячеслава Степановича (далі - відповідач 1), Великомихайлівського міжрайонного управління юстиції в Одеській області (далі - відповідач 2), в якому просить:

- визнання протиправним та скасувати рішення державного реєстратора прав на нерухоме майно Великомихайлівського міжрайонного управління юстиції в Одеській області Терлецького В.С. про відмову у задоволенні заяви № 21745462 від 02.06.2015;

- зобов'язати Великомихайлівське міжрайонне управління юстиції в Одеській області видати свідоцтво про право власності на нерухоме майно та здійснити державну реєстрацію права власності за ТОВ УКРТАУЕР на об'єкт телекомунікаційної інфраструктури - баштова споруда, що розташована за адресою: АДРЕСА_1, кадастровий номер земельної ділянки НОМЕР_1.

Разом з тим, уповноваженим представником позивача подано до суду клопотання про відмову від позовних вимог в частині зобов'язання Великомихайлівського міжрайонного управління юстиції в Одеській області видати свідоцтво про право власності на нерухоме майно та здійснити державну реєстрацію права власності за ТОВ УКРТАУЕР на об'єкт телекомунікаційної інфраструктури - баштова споруда, що розташована за адресою: АДРЕСА_1, кадастровий номер земельної ділянки НОМЕР_1, мотивуючи тим, що з 1 січня 2016 року чинним законодавством України розширено коло суб'єктів, які мають право здійснювати державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно.

В судовому засіданні, призначеному на 18.02.2016, у зв'язку з неприбуттям відповідачів, з урахуванням положень частини 6 статті 128 КАС України судом ухвалено про продовження розгляду справи у порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами.

Розглянувши подане клопотання та матеріали справи, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Відповідно до частини першої статті 136 КАС України, позивач може відмовитися від адміністративного позову, а відповідач - визнати адміністративний позов протягом всього часу судового розгляду, зробивши усну заяву. Якщо відмову від адміністративного позову чи визнання адміністративного позову викладено в адресованій суду письмовій заяві, ця заява приєднується до справи.

Згідно пункту 2 частини першої статті 157 КАС України, суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від адміністративного позову і відмову прийнято судом.

Проаналізувавши викладені положення та обставини, викладені в клопотанні, зважаючи на те, що відмова позивача від частини позовних вимог не суперечить закону та не порушує чиїх-небудь прав, свобод або інтересів, суд вважає за можливе прийняти відмову від позову в частині позовних вимог та закрити провадження.

Керуючись ст.128, п. 2 ч. 1 ст. 157, ст.ст.160, 165 КАС України, суд,

У Х В А Л И В:

Прийняти відмову представника Товариства з обмеженою відповідальністю УКРТАУЕР від частини позовних вимог.

Закрити провадження в адміністративній справі №826/26117/15 в частині позовних вимог про зобов'язання Великомихайлівського міжрайонного управління юстиції в Одеській області видати свідоцтво про право власності на нерухоме майно та здійснити державну реєстрацію права власності за ТОВ УКРТАУЕР на об'єкт телекомунікаційної інфраструктури - баштова споруда, що розташована за адресою: АДРЕСА_1, кадастровий номер земельної ділянки НОМЕР_1.

Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили відповідно до ст. 254 КАС України та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції протягом п'яти днів з дня її отримання особою, яка оскаржує ухвалу, за правилами, встановленими ст. ст. 185-187 КАС України.

Суддя І.А. Качур

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення24.03.2017
Оприлюднено29.03.2017
Номер документу65502352
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/26117/15

Ухвала від 24.03.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Качур І.А.

Постанова від 24.03.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Качур І.А.

Ухвала від 02.12.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Качур І.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні