Постанова
від 20.03.2017 по справі 802/61/17-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Вінниця

20 березня 2017 р. Справа № 802/61/17-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Слободонюка М.В.,

за участю:

секретаря судового засідання: Федчук Т.Ю.

представника позивача: Охрімовського Я.В.

представника відповідача 2: Вінограй І.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовом: Вінницької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Вінницькій області

до: Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації, Департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Тріоль"

про: скасування запису та зобов'язання вчинити дії

ВСТАНОВИВ:

До Вінницького окружного адміністративного суду звернулась Вінницька об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Вінницькій області (далі - Вінницька ОДПІ, позивач) з адміністративним позовом до Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації (далі - відповідач 1), Департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради (далі - відповідач 2), за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Тріоль" (далі - ТОВ "Тріоль") про скасування запису та зобов'язання вчинити дії.

Позовні вимоги мотивовано тим, що державна реєстрація внесення змін до відомостей про ТОВ "Тріоль", які стосуються зміни місцезнаходження юридичної особи, була проведена з порушенням вимог Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", оскільки здійснена на підставі неправдивих відомостей щодо місця знаходження товариства.

Вказані обставини зумовили звернення Вінницької ОДПІ до суду з даним адміністративним позовом, у якому позивач просить суд:

- скасувати запис в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань №10721070001034240 від 27.10.2016 року щодо державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи в частині зміни місцезнаходження Товариства з обмеженою відповідальністю "Тріоль" (код ЄДРПОУ 40415774);

- зобов'язати Департамент адміністративних послуг Вінницької міської ради внести відповідний запис щодо скасування реєстраційної дії відносно Товариства з обмеженою відповідальністю "Тріоль" (код ЄДРПОУ 40415774) до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Представник позивача у судовому засіданні заявлені позовні вимоги підтримав в повному обсязі та просив їх задовольнити.

Представник відповідача 1 в судове засідання повторно не з`явився, хоча про час, дату та місце судового засідання повідомлений вчасно та належним чином, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення, яке міститься в матеріалах справи.

Присутній у судовому засіданні представник Департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради при вирішенні даної справи покладався на розсуд суду. Однак додатково звернув увагу на те, що ТОВ "Тріоль" діє на підставі модельного статуту, а тому оскаржувана реєстраційна дія стосувалася внесення змін до відомостей про юридичну особу, що не пов'язані зі змінами в установчих документах.

Представник ТОВ "Тріоль" в судове засідання 20.03.2017 року не прибув. Натомість у попередньому судовому засіданні, яке відбулось 31.01.2017 року, директор ТОВ "Тріоль" - ОСОБА_3 (який на той час був керівником товариства) зазначив, що дійсно 27.10.2016 року товариство було зареєстроване за адресою АДРЕСА_2, яка є його фактичним місцем проживання, однак жодних повідомлень чи викликів від Вінницької ОДПІ на цю адресу не приходило. Крім того вказав, що дана адреса була достеменно відома Вінницькій ОДПІ, оскільки саме за цією адресою товариство здійснює свою господарську діяльність та подає до податкового органу усю податкову звітність. З огляду на викладене вважає, що вимоги даного позову є необґрунтованими, оскільки вказана в Єдиному державному реєстрі інформація щодо місцезнаходження ТОВ "Тріоль" відповідає дійсності.

З урахуванням викладеного, керуючись положеннями статті 128 КАС України, суд вважає за можливе здійснювати розгляд справи у відсутність представників відповідача 1 та третьої особи.

Суд, заслухавши пояснення присутніх у судовому засіданні представників сторін, вивчивши матеріали справи та оцінивши наявні у ній докази в їх сукупності встановив, що ТОВ "Тріоль" зареєстроване як юридична особа 11.04.2016 року та діє на підставі модельного статуту.

Протоколом № 2 Загальних зборів учасників ТОВ "Тріоль" від 25.10.2016 року прийнято рішення про зміну місцезнаходження товариства на: Вінницька область, м. Вінниця, вул. Острозького, буд. 59/43.

27.10.2016 року державним реєстратором Святошинської районної в місті Києві Державної адміністрації було здійснено державну реєстрацію внесення змін до відомостей про юридичну особу, що не пов'язанні зі змінами в установчих документах ТОВ "Тріоль" (код ЄДРПОУ 40415774), в тому числі зміну місцезнаходження, про що в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань зроблено відповідний запис №10721070001034240.

З урахуванням внесених змін, станом на 26.12.2016 року місцезнаходження ТОВ "Тріоль" (код ЄДРПОУ 40415774), згідно відображених у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відомостей є АДРЕСА_2, м. Вінниця.

Також встановлено, що в рамках забезпечення комплексу заходів обліку платників податків, об'єктів оподаткування та об'єктів, пов'язаних з оподаткуванням Вінницькою ОДПІ сформовано повідомлення від 07.11.2016 року №44030/10/02-28 про запрошення платника податків, зборів, платежів або його представників до органу ДФС з питань своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податків і зборів.

З метою вручення даного повідомлення головним державним ревізором-інспектором відділу адміністрування місцевих податків управління податків і зборів з юридичних осіб Вінницької ОДПІ було здійснено вихід за адресою ТОВ "Тріоль", а саме АДРЕСА_2, м. Вінниця, та з'ясовано, що товариство за даною податковою адресою не знаходиться, у зв'язку з чим складено акт №344/1302/40415774 від 10.11.2016 року про відсутність юридичної особи платника податків за юридичною адресою.

В подальшому, для встановлення місцезнаходження платника податків - ТОВ "Тріоль" Вінницькою ОДПІ направлено запит до оперативного управління ГУ ДФС у Вінницькій області №5835/1302 від 10.11.2016 року.

В ході виконання даного запиту, ОУ ГУ ДФС у Вінницькій області було здійснено виїзд за місцем реєстрації товариства, а саме АДРЕСА_2, м. Вінниця та встановлено, що ТОВ "Тріоль" за вказаною адресою не знаходиться. Крім того, жодної інформації про місцезнаходження посадових осіб цього товариства також встановлено не було.

З огляду на викладене позивач вважає, що оскільки ТОВ "Тріоль" не знаходиться за зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань адресою, а тому внесенні відповідачем 1 відомості щодо зміни місцезнаходження юридичної особи за №10721070001034240 від 27.10.2016 року є недостовірними та підлягають скасуванню.

Визначаючись щодо заявлених позовних вимог, суд виходив із наступного.

Відносини, які виникають у сфері державної реєстрації юридичних осіб, а також фізичних осіб - підприємців регулює Закон України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" 15.05.2003 № 755-IV (тут і далі по тексту в редакції, чинній на момент виникнення спірних правовідносин, тобто в редакції Закону від 26 листопада 2015 року N 835-VIII).

Згідно з п. 4 ч. 1 ст. 1 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" державна реєстрація юридичних осіб, громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, та фізичних осіб - підприємців (далі - державна реєстрація) - офіційне визнання шляхом засвідчення державою факту створення або припинення юридичної особи, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, засвідчення факту наявності відповідного статусу громадського об'єднання, професійної спілки, її організації або об'єднання, політичної партії, організації роботодавців, об'єднань організацій роботодавців та їхньої символіки, засвідчення факту набуття або позбавлення статусу підприємця фізичною особою, зміни відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, про юридичну особу та фізичну особу - підприємця, а також проведення інших реєстраційних дій, передбачених цим Законом.

Відповідно до п. 17 ч. 1 ст. 1 вказаного вище Закону, установчий документ юридичної особи - установчий акт, статут, програма політичної партії, модельний статут, засновницький договір, одноособова заява (меморандум), положення тощо.

Згідно з підпунктом 10 пункту 2 статті 9 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" в Єдиному державному реєстрі серед інших містяться відомості про місцезнаходження юридичної особи.

Статтею 93 Цивільного кодексу України визначено, що місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління і обліку.

Відповідно до пункту 7 частини 1 статті 4 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань", державна реєстрація базується на принципі об'єктивності, достовірності та повноти відомостей у Єдиному державному реєстрі.

Частиною четвертою статті 17 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" передбачено виключний перелік документів, які подаються для державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у тому числі змін до установчих документів юридичної особи, та які повинні відповідати вимогам, що визначені статтею 15 названого Закону.

Згідно частини 1 статті 25 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" державна реєстрація та інші реєстраційні дії проводяться на підставі документів, що подаються заявником для державної реєстрації.

Порядок проведення державної реєстрації та інших реєстраційних дій на підставі документів, що подаються заявником для державної реєстрації, згідно частини 2 названої статті Закону включає: 1) заповнення форми заяви про державну реєстрацію - у разі подання документів особисто заявником (за бажанням заявника); 2) прийом документів за описом - у разі подання документів у паперовій формі; 3) виготовлення копій документів в електронній формі - у разі подання документів у паперовій формі; 4) внесення копій документів в електронній формі до Єдиного державного реєстру; 5) перевірку документів на наявність підстав для зупинення розгляду документів; 6) перевірку документів на наявність підстав для відмови в державній реєстрації; 7) прийняття рішення про проведення реєстраційної дії - для громадських формувань, символіки та засвідчення факту наявності всеукраїнського статусу громадського об'єднання; 8) проведення реєстраційної дії (у тому числі з урахуванням принципу мовчазної згоди) за відсутності підстав для зупинення розгляду документів та відмови в державній реєстрації шляхом внесення запису до Єдиного державного реєстру; 9) формування та оприлюднення на порталі електронних сервісів виписки, результатів надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації та установчих документів юридичної особи.

Таким чином у разі прийняття юридичною особою рішення про зміну свого місцезнаходження, нею подаються державному реєстратору заява та інші документи передбачені Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань", установчий документ юридичної особи в новій редакції - у разі внесення змін, що містяться в установчому документі. У той же час державному реєстратору не надано право вимагати додаткові документи, які не передбачені нормами зазначеного Закону.

Як вбачається із матеріалів справи, для проведення реєстраційної дії "Внесення змін до відомостей про юридичну особу, що не пов`язані зі змінами в установчих документах" представниками ТОВ "Тріоль" подано такі документи: реєстраційну картку на внесення змін до відомостей про юридичну особу; рішення уповноваженого органу управління про зміну керівника або осіб, що обираються (призначаються) до органу управління юридичної особи, або осіб, які мають право вчиняти дії від імені юридичної особи без довіреності, у тому числі підписувати договори (примірник оригіналу); документ, що засвідчує повноваження уповноваженої особи; документ про сплату адміністративного збору; договір купівлі - продажу.

Так, як слідує із протоколу загальних зборів ТОВ "Тріоль" №2 від 25.10.2016 року, в ході проведення зборів, окрім іншого, було вирішено визначити місцезнаходженням ТОВ "Тріоль" АДРЕСА_2, м. Вінниця. Також прийнято рішення про продовження діяльності товариства на підставі модельного статуту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №1182 від 16.11.2011 року.

На підставі заяви уповноваженого представника ТОВ "Тріоль" та доданих до неї документів, державним реєстратором внесено зміни до Єдиного державного реєстру, що не пов`язані зі змінами в установчих документах, в тому числі зміни місцезнаходження юридичної особи та передано реєстраційну справу для взяття на облік за новим місцезнаходженням.

При цьому суд звертає увагу на те, що підстави для відмови у державній реєстрації наведені у статті 28 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" та є вичерпними.

Відмова у державній реєстрації з підстав, не передбачених цією статтею, а також відмова у державній реєстрації (легалізації) професійної спілки, її організації або об'єднання не допускається (ч. 4 ст. 28 Закону).

Відтак, державний реєстратор за відсутності підстав для залишення документів, які подані для проведення державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, без розгляду та відсутності підстав для відмови у проведенні державної реєстрації, повинен внести до Єдиного державного реєстру запис про проведення державної реєстрації таких змін.

Судом встановлено, що при вчинені в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань оскаржуваного запису №10721070001034240 від 27.10.2016 року щодо державної реєстрації відомостей про зміну місцезнаходження ТОВ "Тріоль", відповідачем 1 дотримано передбачений порядок та процедуру таких дій, а тому вести мову про протиправність такого запису як і дій державного реєстратора лише із мотивів недостовірності даних, поданих заявником, - не має правових підстав. До того ж варто врахувати, що Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" не передбачено такого повноваження державного реєстратора як перевірка фактичного місця знаходження юридичної особи за її юридичною адресою, а тому виявлення іншими особами, в тому числі контролюючими органами, факту відсутності особи за адресою, внесеною до Єдиного державного реєстру, не може бути безумовною підставою для скасування реєстраційної дії, якою зареєстровано відповідні зміни у відомостях про юридичну особу.

Закон "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" дає чітке визначення статусу відомостей, внесених до Єдиного державного реєстру. Зокрема, за змістом статті 10 цього Закону якщо документи та відомості, що підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, внесені до нього, такі документи та відомості вважаються достовірними і можуть бути використані у спорі з третьою особою. Якщо відомості, що підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, є недостовірними і були внесені до нього, третя особа може посилатися на них у спорі як на достовірні. Третя особа не може посилатися на них у спорі у разі, якщо вона знала або могла знати про те, що такі відомості є недостовірними.

Із наведеного слідує висновок, що Закон України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" презюмує зазначені в Єдиному державному реєстрі відомості про юридичну особу як такі, що є достовірними. Тому доводи Вінницької ОДПІ з посиланням на висновки власної перевірки місцезнаходження товариства, як на підставу недостовірності таких відомостей, в розумінні згаданого Закону не можуть бути передумовою для скасування запису в Єдиному державному реєстрі №10721070001034240 від 27.10.2016 року щодо державної реєстрації відомостей про зміну місцезнаходження ТОВ "Тріоль".

Більше того, такі доводи позивача щодо незнаходження третьої особи за своїм місцезнаходженням не знайшли свого належного підтвердження в ході розгляду даної адміністративної справи.

Зокрема, як на документальні підтвердження того, що вказана у Єдиному державному реєстрі інформація щодо місцезнаходження ТОВ "Тріоль" є недостовірною, представник позивача посилається на повідомлення від 07.11.2016 року №44030/10/02-28 про запрошення платника податків до органу ДФС та акт №344/1302/40415774 від 10.11.2016 року про відсутність юридичної особи платника податків за юридичною адресою.

Разом із тим суд звертає увагу на те, що зміст вказаних документів свідчить, що контролюючим органом було здійснено перевірку місцезнаходження ТОВ "Тріоль" за помилковою адресою, а саме АДРЕСА_2, м. Вінниця, тоді як з 27.10.2016 року місцезнаходженням ТОВ "Тріоль" (код ЄДРПОУ 40415774) згідно відображених у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відомостей є АДРЕСА_2, м. Вінниця.

Факт здійснення ТОВ "Тріоль" господарської діяльності саме за цією адресою (АДРЕСА_2, м. Вінниця) підтверджується наданими у судовому засіданні поясненнями на той час директора товариства - ОСОБА_3, а також наявною у матеріалах справи податковою звітністю ТОВ "Тріоль" за листопад та грудень 2016 року, поданої із зазначенням податкової адреси платника податку - АДРЕСА_2, м. Вінниця.

Таким чином, повідомлення від 07.11.2016 року №44030/10/02-28 та акт №344/1302/40415774 від 10.11.2016 року, не можуть бути належними доказами, які б підтверджували відсутність ТОВ "Тріоль" за вказаною у Єдиному державному реєстрі адресою, а саме АДРЕСА_2, м. Вінниця, позаяк містять помилкові відомості щодо податкової адреси товариства.

А сам факт знаходження товариства на момент звернення до суду із даним позовом за адресою, яка зазначена у Єдиному державному реєстрі додаткового підтверджується і доказами вручення третій особі судової кореспонденції (судових повісток) та прибуття представника ТОВ "Тріоль" у судове засідання та надання ним доказів, які підтверджують достовірність відомостей, що оспорюються.

Суд також вважає за необхідне зазначити, що 31.01.2017 року знову було проведено державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що не пов'язані зі змінами в установчих документах ТОВ "Тріоль" в тому числі місцезнаходження юридичної особи, про що в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань зроблено запис за №11741070003014641.

З урахуванням внесених змін, місцезнаходженням ТОВ "Тріоль" є АДРЕСА_2.

Відтак, станом на дату розгляду даної справи місцезнаходженням ТОВ "Тріоль" є м. Хмельницький, при цьому будь-яких доказів в підтвердження існування необхідності скасування попереднього запису в Єдиному державному реєстрі за №10721070001034240 від 27.10.2016 року про зміну місцезнаходження товариства, який наразі втратив свою актуальність, позивачем не надано.

З огляду на вищевикладені обставини суд приходить до висновку, що вимоги заявленого позову є безпідставними, у зв'язку з чим задоволенню не підлягають.

Окрім того, в процесі розгляду даної справи судом встановлені і інші підстави, за яких заявлений адміністративний позов не може бути задоволений.

Зокрема, звертаючись до суду із даним позовом Вінницькою ОДПІ безпідставно визначено оскаржувану реєстраційну дію (запис) як таку, що пов'язана із державною реєстрацією змін до установчих документів юридичної особи в частині зміни її місцезнаходження, у зв'язку з чим помилково зроблено посилання на положення п. 67.2 ст. 67 ПК України як на підставу для звернення до суду.

Так, із матеріалів справи вбачається, що відповідно до прийнятого на загальних зборах ТОВ "Тріоль" рішення (протокол №2 від 25.10.2016 року) товариство діє на підставі модельного статуту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2011 №1182, про що також зазначено у Витягу з Єдиного державного реєстру.

Модельний статут це типовий установчий документ, затверджений Кабінетом Міністрів України, який використовується для створення та провадження діяльності юридичних осіб відповідних організаційно-правових форм, містить встановлені законом правила, що регулюють правовий статус, права, обов'язки та відносини, які пов'язані із створенням, управлінням та провадженням господарської діяльності відповідних юридичних осіб.

Відомості про місцезнаходження юридичної особи в модельному статуті не відображаються. При цьому слід також зазначити, що модельний статут державному реєстратору при проведені реєстраційних дій не подається.

Відповідно до п. 66 модельного статуту зазначено, що зміни до Статуту вносяться Кабінетом Міністрів України.

Таким чином зміна місцезнаходження ТОВ "Тріоль" жодним чином не пов'язана із змінами до установчих документів цієї юридичної особи, яким в даному випадку є модельний статут. У зв'язку із цим при зміні місцезнаходження товариства, яке діє на підставі модельного статуту, державним реєстратором проводиться реєстрація змін до відомостей про юридичну особу, а не державна реєстрація змін до установчих документів.

Відповідно до частини 2 статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Частиною 3 статті 6 КАС України передбачено, що суб'єкти владних повноважень мають право звернутися до адміністративного суду у випадках, передбачених Конституцією та законами України. Безпосередньо суб'єкт владних повноважень може бути позивачем у справі та реалізувати своє право на звернення до адміністративного суду лише на виконання повноважень якого подана позовна заява (п. 8 ч. 1 ст. 3 КАС України).

Вказані норми кореспондуються з положеннями п. 5 ч. 2 ст. 17 КАС України, якими передбачено, що юрисдикція адміністративних судів поширюється на публічно-правові спори, зокрема, спори за зверненням суб'єкта владних повноважень у випадках, встановлених Конституцією та законами України.

Пунктом 67.2 статті 67 Податкового кодексу України визначено, що контролюючі органи в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців; відміни державної реєстрації припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців; скасування державної реєстрації змін до установчих документів.

Отже за змістом зазначених правових приписів норм матеріального та процесуального права слідує, що контролюючий орган - Вінницька ОДПІ - наділена законодавцем повноваженням на звернення до суду з позовом стосовно скасування державної реєстрації змін до установчих документів.

Разом із тим, право податкового органу на звернення до адміністративного суду із позовом щодо скасування записів в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, не пов'язаних зі змінами до установчих документів, не передбачене ні Конституцією ні Податковим кодексом ні іншими законами.

В даному ж випадку, як уже неодноразово наголошувалось судом, зміна місцезнаходження ТОВ "Тріоль" не була пов'язана із внесенням змін до установчих документів такої юридичної особи, що підтверджується також найменуванням спірного реєстраційного запису за №10721070001034240 від 27.10.2016 року "Внесення змін до відомостей про юридичну особу, що не пов'язані із змінами в установчих документах".

З огляду на це, встановлення факту внесення змін до відомостей про юридичну особу, що не пов'язанні зі змінами до установчих документів, не може бути підставою для звернення контролюючого органу із позовом до суду про скасування державної реєстрації таких змін.

Виходячи з вищевикладеного суд дійшов висновку про те, що вчинення спірного запису не є державною реєстрацією змін до установчих документів ТОВ "Тріоль", у зв'язку з чим у позивача відсутнє право на звернення до суду з даним позовом.

За таких обставин заявлений Вінницькою ОДПІ адміністративний позов задоволенню не підлягає.

Керуючись ст.ст. 70, 71, 79, 86, 94, 128, 158, 162, 163, 167, 255, 257 КАС України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні вимог адміністративного позову відмовити.

Постанова суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 КАС України.

Відповідно до ст. 186 КАС України, апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя Слободонюк Михайло Васильович

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.03.2017
Оприлюднено29.03.2017
Номер документу65505990
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —802/61/17-а

Постанова від 20.03.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Слободонюк Михайло Васильович

Ухвала від 10.01.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Слободонюк Михайло Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні