Ухвала
від 27.03.2017 по справі 903/1160/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"27" березня 2017 р. справа № 903/1160/14 Господарський суд Волинської області в складі:

головуючого судді - Гарбара І.О.,

секретар судового засідання - Сердюкова А.О.

за участю:

від Локачинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Волинської області: Савчук М.В. (дов. від 03.01.2017р. №27/07-30)

ліквідатор: Василюк Ігор Миколайович

розглянувши в відкритому судовому засіданні заяву кредитора Локачинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Волинської області про визнання грошових вимог по справі за заявою ОСОБА_4 про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Горохівзернопрод",

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду від 17.10.2016р. процедуру санації у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Горохівзернопрод" та повноваження керуючого санацією арбітражного керуючого Василюка Ігоря Миколайовича було припинено, товариство з обмеженою відповідальністю "Горохівзернопрод" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців, ліквідатором товариства призначено арбітражного керуючого Василюка Ігоря Миколайовича.

17 жовтня 2016 року за №36430 на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України було здійснено оприлюднення повідомлення про визнання банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури товариства з обмеженою відповідальністю "Горохівзернопрод".

19 грудня 2016 року на адресу господарського суду від Локачинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Волинської області надійшла заява №3170/07-22 від 15.12.2016р. про визнання грошових вимог до боржника на загальну суму 3345,93 грн.

Ухвалою суду від 20.12.2016р. було зобов'язано Локачинське об'єднане управління Пенсійного фонду України Волинської області в строк до 10.01.2017 року подати суду: докази сплати судового збору за подання заяви про грошові вимоги до боржника.

На виконання вимог ухвали суду від 20.12.2016р. супровідним листом від 06.01.2017р. №102/07-22 долучено платіжне доручення №1752 від 26.12.2016р. про сплату судового збору.

24.03.2017р. на адресу суду на виконання вимог ухвали суду від 27.02.2017р. від Локачинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Волинської області надійшло клопотання-пояснення від 22.03.2017р. №1721/07-22. та клопотання №1250/07-22 від 24.03.2017р. про відшкодування Локачинському об'єднаному управлінню Пенсійного фонду України Волинської області суму сплаченого судового збору в розмірі 2756,00 грн. за рахунок товариства з обмеженою відповідальністю "Горохівзернопрод".

27.03.2017р. арбітражний керуючий Василюк І.М. на виконання вимог ухвали суду від 27.02.2017р. надав суду заяву №02-34/76 в якій визнає грошові вимоги Локачинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Волинської області.

В судовому засіданні арбітражний керуючий Василюк І.М. грошові вимоги Локачинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Волинської області визнає в повному об'ємі.

Присутня в судовому засіданні представник Локачинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Волинської області заяву про визнання грошових вимог до боржника підтримала та просить суд її задовольнити.

Розглянувши надані арбітражним керуючим документи та матеріали, заслухавши пояснення присутніх в судовому засіданні ліквідатора та представника кредитора, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення заяви відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Нововолинську Волинської області, з врахуванням наступного:

Згідно із п. 1 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство. Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

Згідно п. 4 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Відповідне правило не поширюється на вимоги кредиторів щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також на вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян, сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування.

Згідно ст. 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, зокрема:

строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав;

у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури;

припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута;

вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

У відповідності до п. 29 Інформаційного листа Вищого господарського суду України "Про Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (у редакції Закону України від 22.12.2011р. №4212-VІ) від 28.03.2013р №01-06/606/2013 (із наступними змінами та доповненнями) після оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом поточні вимоги (грошові вимоги, що виникли під час проведення процедур банкрутства), стають конкурсними вимогами та можуть бути заявлені згідно з ч. 1 ст. 38 Закону. Заяви з такими грошовими вимогами надсилаються кредиторами безпосередньо до господарського суду, який призначає їх до розгляду в судовому засіданні. Розгляд грошових вимог кредиторів у ліквідаційній процедурі здійснюється господарським судом в тому ж порядку, що і грошових вимог, заявлених на підставі ст. 23 Закону.

Відповідно до ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" поточні кредитори з вимогами до боржника, які виникли після порушення провадження у справі про банкрутство, можуть пред'явити такі вимоги після прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Згідно із ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів в судовому засіданні, за результатами розгляду вимог кредиторів господарський суд виносить ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів.

Розглянувши заяву кредитора - Локачинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Волинської області про визнання поточних грошових вимог до боржника на загальну суму 6101,93 грн. з врахуванням 2756,00 грн. понесених судових витрат, суд встановив, що кредитором відповідну заяву подано в строки, встановлені Законом про банкрутство, заборгованість підтверджена належними та допустимими доказами. Кредиторські вимоги визнаються судом із наступною черговістю їх задоволення:

- 3345,93 грн. - вимоги другої черги;

- 2756,00 грн. понесених судових витрат (сплата судового збору) - вимоги першої черги.

Судом враховано, що кредиторські вимоги були розглянуті ліквідатором Василюком І.М., повністю визнаються ним та включені до поточного реєстру вимог кредиторів у вказаному розмірі.

Відповідно до ст. 41 Закону про банкрутство ліквідатор - фізична особа, яка відповідно до судового рішення господарського суду організовує здійснення ліквідаційної процедури боржника, визнаного банкрутом, та забезпечує задоволення вимог кредиторів у встановленому цим Законом порядку.

Ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження: приймає до свого відання майно боржника, забезпечує його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; проводить інвентаризацію та оцінку майна банкрута; аналізує фінансове становище банкрута; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу; пред'являє до третіх осіб вимоги щодо повернення банкруту сум дебіторської заборгованості; має право отримувати кредит для виплати вихідної допомоги працівникам, що звільняються внаслідок ліквідації банкрута, який відшкодовується згідно з цим Законом позачергово за рахунок коштів, одержаних від продажу майна банкрута; з дня визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури повідомляє працівників банкрута про звільнення та здійснює його відповідно до законодавства України про працю; заявляє в установленому порядку заперечення щодо заявлених до боржника вимог поточних кредиторів за зобов'язаннями, які виникли під час провадження у справі про банкрутство і є неоплаченими; подає до суду заяви про визнання недійсними правочинів (договорів) боржника; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб; передає в установленому порядку на зберігання документи банкрута, які відповідно до нормативно-правових документів підлягають обов'язковому зберіганню; продає майно банкрута для задоволення вимог, внесених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Законом; повідомляє про своє призначення державний орган з питань банкрутства в десятиденний строк з дня прийняття рішення господарським судом та надає державному органу з питань банкрутства відповідну інформацію для ведення Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство; веде реєстр вимог кредиторів; здійснює інші повноваження, передбачені цим Законом.

Керуючись ст.ст. 38, 41, 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 86, 87 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,-

УХВАЛИВ:

1. Визнати у встановленому порядку доведені грошові вимоги Локачинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Волинської області (45500, вул. Володимирська, 22, смт. Локачі, код ЄДРПОУ 40364531) до товариства з обмеженою відповідальністю "Горзохівзернопрод" (Волинська область, Горохівський район, с. Мар'янівка, вул. Привокзальна 17, код 31016749) на загальну суму 6101,93 грн. із наступною черговістю їх задоволення:

- 3345,93 грн. - вимоги другої черги;

- 2756,00 грн. понесених судових витрат (сплата судового збору) - вимоги першої черги.

2. Визначити, що особи, вимоги яких до боржника - товариства з обмеженою відповідальністю "Горзохівзернопрод", заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу.

3. Зобов'язати ліквідатора Василюка І.М. відповідно до статей 41-46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" виконати ліквідаційну процедуру банкрута у строк, встановлений постановою господарського суду Волинської області від 17.10.2016р., за результатами роботи по ліквідації підприємства-банкрута надати суду обґрунтований остаточний звіт про виконану роботу, всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, у тому числі, акти інвентаризації майна, перелік ліквідаційної маси, акти оцінки майна, відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси, договори купівлі-продажу майна банкрута та акти приймання передачі майна, остаточний реєстр вимог кредиторів з доказами про розміри задоволених вимог кредиторів, докази про закриття рахунків в банківських установах, копії повідомлень органу державної податкової служби, пенсійного фонду, центру зайнятості про закінчення ліквідаційної процедури, докази, що свідчать про стягнення дебіторської заборгованості, або докази, що свідчать про неможливість стягнення дебіторської заборгованості, відшкодування витрат ліквідатора, інші документи, що свідчать про виконану ліквідатором роботу з ліквідації банкрута, забезпечити збереженість архівних документів банкрута, які підлягають обов'язковому зберіганню, ліквідаційний баланс банкрута та пояснювальну записку до нього.

4. Примірник ухвали суду для відома та виконання направити:

- Володимир-Волинській ОДПІ (м. Володимир-Волинський, вул. Ковельська,63);

- ОСОБА_4 (43000, АДРЕСА_1);

- ПАТ "КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК" (01004, м. Київ, вул. Пушкінська 42/4);

- ТзОВ "Фінансова компанія "Приватні інвестиції" (04053, м. Київ, вул. Артема 52-А/оф. 147);

- ПАТ "Український інноваційний банк" в особі Луцьке центральне відділення ПАТ "Укрінбанк" (43026, м. Луцьк, пр. Соборності 32);

- арбітражному керуючому Василюку Ігорю Миколайовичу (43000, АДРЕСА_2);

- ТзОВ "Горохівзернопрод" (45744, смт. Марянівка, вул. Привокзальна 17);

- сектору з питань банкрутства головного управління юстиції у Волинській області (вул. Володимирська, 1, м. Луцьк);

- Горохівське відділення Володимир-Волинської ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області (45701, м.Горохів, вул. Фещака,4);

- Горохівський районний відділ Державної виконавчої служби (45700, м. Горохів, вул. Воз'єднання, 8);

- державному реєстратору Центру надання адміністративних послуг Горохівської районної державної адміністрації (м. Горохів, вул. Гетманська,5);

- Головному управлінню статистики у Волинській області (43000, м. Луцьк, вул. Шопена,12);

- Локачинське об'єднане управління Пенсійного фонду України Волинської області (45500, смт.Локачі, вул.Володимирська, 22).

Суддя І. О. Гарбар

Дата ухвалення рішення27.03.2017
Оприлюднено29.03.2017
Номер документу65508354
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Горохівзернопрод

Судовий реєстр по справі —903/1160/14

Ухвала від 02.03.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 10.02.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 29.01.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Судовий наказ від 25.09.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Судовий наказ від 25.09.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 25.09.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Судовий наказ від 25.09.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Судовий наказ від 25.09.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 25.09.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 12.09.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні