Ухвала
від 17.03.2017 по справі 757/15303/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/15303/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 березня 2017 року Слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві провадження за клопотанням слідчого в особливо важливих справах Головного управління СБ україни у м. Києві та Київській області ОСОБА_4 про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий в особливо важливих справах Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва з клопотанням погодженим із прокурором, про надання дозволу на проведення обшуку, в обґрунтування якого зазначив наступне.

Слідчим відділом Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42016000000001842, за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 204 та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що організатори схеми функціонування незаконного переміщення через митний кордон України підакцизних товарів, використовуючи свої невстановлені на даний час зв`язки із числа співробітників митних органів, організовують та забезпечують переміщення на територію України тютюнових виробів у митному режимі «імпорт 72 ЕЕ».

У подальшому тютюнові вироби доставляються на ліцензійні склади розміщення товарів для магазинів безмитної торгівлі ТОВ «Дьюті Фрі Пі Джей Юкрейн», розташовані на території КП МА «Київ» (Жуляни).

У ході досудового розслідування у кримінальному провадженні 19.07.2016, з метою врятування майна, яке має значення доказів у даному кримінальному провадженні, проведено невідкладний обшук автомобіля DAF з реєстраційним номерним знаком НОМЕР_1 та причепом/напівпричепом з реєстраційним номерним знаком НОМЕР_2 , на проведення якого у подальшому було отримано ухвалу Печерського районного суду м. Києва від 22.07.2016, у ході якого було виявлено та вилучено, з поміж інших речей та документів, тютюнові вироби, які нібито були доставлені в м. Одесу та розмитнені в митному режимі «Імпорт 72 АА», та в момент проведення обшуку транспортувалися у напрямку Волинської області для відвантаження на складські приміщення та безпосередньої реалізації фізичним особам із порушенням порядку реалізації таких підакцизних товарів.

Крім того, згідно листа ГУ БКОЗ СБ України на виконання доручення слідчого, наданого в порядку ст. 40 КПК України, оперативним підрозділом встановлено, що невстановлені особи, в тому числі які фактично здійснюють керівництво господарською діяльністю ТОВ «Дьюті Фрі Пі Джей Юкрейн», попередньо узгодивши свої протиправні дії, долучили до функціонування описаної вище протиправної схеми з незаконного виготовлення, придбання, збуту, перевезення та зберігання підакцизних товарів, ряд громадян України та іноземних громадян, які здійснюють її зберігання на територіях Харківської, Львівської та Волинської областей, з метою подальшого незаконного переміщення до країни Європейського союзу. При цьому, для внутрішнього транзитного перевезення тютюнових виробів територією України, зазначеними особами використовуються підробленні товарно-супровідні документи та документація щодо митного оформлення в режимі «ТР81» отримані від ТОВ «Дьюті Фрі Пі Джей Юкрейн». Так, згідно вказаного листа, накопичення та зберігання незаконно переміщених через митний кордон України тютюнових виробів здійснюються на території складських приміщень, розміщених на земельній ділянці кадастровий номер 0710400000:29:002:0034.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна №82545728 від 15.03.2017 року, відомості щодо права власності на земельну ділянку кадастровий номер 0710400000:29:002:0034, відсутні.

Заслухавши думку слідчого в обґрунтування заявленого клопотання, вивчивши клопотання та дослідивши долучені до нього документи, приходжу до наступного висновку.

У відповідності до положень ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Приймаючи до уваги обставини вчинення ймовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні слідчого, правове обґрунтування заявленого клопотання, яке відповідає вимогам ст. 234 КПК України, приходжу до висновку про наявність правових підстав для проведення обшуку будівель, розташованих на території земельної ділянки кадастровий номер 0710400000:29:002:0034, відомості щодо права власності на яку відсутні, з метою відшукання та вилучення відомостей про вчинення кримінального правопорушення, фактичні дані яких можуть мати доказове значення в кримінальному провадженні.

Разом з тим, слідчий суддя вважає, що клопотання про проведення обшуку в частині вилучення грошових коштів здобутих злочинним шляхом не підлягає задоволенню, оскільки органом досудового розслідування, всупереч вимогам п. 7 ч. 3 ст. 234 КПК України, в клопотанні зроблено загальне посилання про відшукання вказаних грошей без зазначення їх індивідуальних ознак. У випадку вилучення вказаних предметів, які орган досудового розслідування вважатиме здобутими злочинним шляхом, останній не позбавлений можливості звернутися до слідчого судді з клопотанням про їх арешт, довівши наявність обставин, визначених ч. 2 ст. 167 КПК України.

За таких обставин, клопотання слідчого підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_4 ,- задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчому в ОВС слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області капітану юстиції ОСОБА_4 , а також слідчим, які входять до складу слідчої групи у даному кримінальному проваджені, на проведення обшуку будівель, розташованих на території земельної ділянки кадастровий номер 0710400000:29:002:0034, відомості щодо права власності на яку відсутні, з метою відшукання і вилучення відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а саме: незаконно виготовленні підакцизні товари (тютюнові вироби, алкогольні напої), інші підакцизні товари, речовини (сировина, спирт, тютюн), які використовуються для подальшого незаконного виготовлення підакцизних товарів, а також документальні матеріали щодо створення, придбання та фінансово-господарських відносин суб`єктів господарювання (резидентів та нерезидентів), які фактично здійснюють виробництво, зберігання, перевезення, придбання, збут підакцизних товарів, між собою, а також з іншими суб`єктами господарювання (контрагентами), за період з 01.01.2015 року по 15.03.2017, в тому числі первинні фінансово-господарські документи, довіреності, документи бухгалтерського та податкового обліків, господарські договори (купівлі-продажу, поставки, надання послуг), додаткові угоди до договорів, специфікації, вантажні митні декларації з відповідними додатками згідно графи 44 щодо імпорту або експорту підакцизних товарів, податкові, видаткові, товарно-транспортні, міжнародні товарно-транспортні накладні, платіжні доручення, банківські виписки щодо руху грошових коштів по розрахунковим рахункам зазначених підприємств, реєстри отриманих та виданих податкових накладних, рахунки-фактури, сертифікати, дозвільні документи, ліцензії, документи, що підтверджують місцезнаходження товарно-матеріальних цінностей, їх передачу та взяття на облік, реєстри щоденного обліку операцій з продажу та придбання товарів, робіт та послуг, та інші документи, які підтверджують наявність фінансово-господарських операцій здійснених суб`єктами господарювання (резидентами та нерезидентами), які фактично здійснюють виробництво, зберігання, перевезення, придбання, збут підакцизних товарів; печатки та штампи таких підприємств та фізичних осіб підприємців, печаток та штампів інших суб`єктів господарювання та фізичних осіб, які можуть використовуватися у протиправній діяльності, в тому числі підприємств-нерезидентів; персональні електронно-обчислювальні машини та інші електроні прилади (флеш-накопичувачі, диски для лазерних систем зчитування, дискети, жорсткі диски, серверне обладнання), на яких зберігається або може зберігатись інформація із відомостями щодо господарської діяльності зазначених підприємств, що не можливо встановити без проведення комп`ютерно-технічної експертизи, мобільні телефони, інші засоби зв`язку та сім-карти, відеозаписи з камер відеоспостереження, а також записники, блокноти, зошити, журнали, з відомостями, що свідчать про вчинення зазначених вище злочинів.

В іншій частині в задоволенні клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю 30 днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках

Примірник 1 - в матеріали кримінального провадження.

Примірник 2 виданий слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення17.03.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу65512324
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/15303/17-к

Ухвала від 17.03.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Тарасюк К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні