Ухвала
від 14.03.2017 по справі 757/12744/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/12744/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 березня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Тарасюк К.Е., при секретарі Бурлаченко О.В., за участю сторони кримінального провадження - за участю сторони кримінального провадження - прокурора Зарічанської І.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві провадження за клопотанням прокурора Київської місцевої прокуратури №6 Зарічанської І.В. про тимчасовий доступ до речей і документів,-

В С Т А Н О В И В :

Прокурор Київської місцевої прокуратури №6 м. Києва Зарічанська І.В. звернулась до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів.

В обґрунтування клопотання посилається на те, що у провадженні СВ Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції в м. Києві перебувають матеріали досудового розслідування №42016101060000140 від 18.07.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.298 КК України, за фактом пошкодження об'єкта культурної спадщини.

В ході досудового розслідування встановлено, що на підставі договору купівлі-продажу від 26.10.2012, укладеного між ОСОБА_2 (спадкоємицею за законом після смерті ОСОБА_3) та ОСОБА_4, останній є власником земельної ділянки площею 0,0400 га, кадастровий номер НОМЕР_1, розташованої за адресою: АДРЕСА_1. Державний акт на право власності на земельну ділянку, зареєстрований Головним управлінням земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 12.12.2012 №02-7-01893.

Вищевказана земельна ділянка розташована в межах Центрального історичного ареалу, в межах зони охоронюваного ландшафту (рішення виконкому Київської міської ради народних депутатів від 10.10.1988 №976, 16.07.1979 №920, розпорядження Київської міської державної адміністрації від 17.05.2002 №979); в межах буферної зони (об'єднаної) об'єкта всесвітньої спадщини "Київ: Собор Святої Софії та прилеглі монастирські будівлі, Києво-Печерська Лавра" (наказ Міністерства культури України від 05.07.2001 №511/0/16-11).

Згідно висновків історико-містобудівного обгрунтування, погодженого Міністерством культури України, вказано, що в процесі проектування необхідно звернути увагу на те, що об'єкт проектування, розташований в традиційному районі садибної забудови та, відповідно до п.3.21 ДБН 360-92**, забудова таких районів не повинна перевищувати 4-х поверхів.

Таким чином, в ході будівництва даного будинку, грубо порушені вимоги історико-містобудівного обгрунтування, погодженого Міністерством культури України, та містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки на АДРЕСА_1, надані та зареєстровані Департаментом містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), що призвело до введення в експлуатацію багатоквартирного будинку поверховістю значно більшою, ніж дозволено законодавством для даної земельної ділянки.

Відповідно до Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 24.02.2017 №81163459, власником житлового будинку, розташованого за адресою: АДРЕСА_1, є ОСОБА_4 На теперішній час здійснюються заходи щодо поділу даного об'єкта нерухомого майна.

В ході досудового розслідування встановлено, що замовником будівництва ОСОБА_4 подано до Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у місті Києві, декларацію про початок будівельних робіт Будівництво багатоквартирного житлового будинку на АДРЕСА_1 за № КВ 082132980619 від 25.10.2013 та декларацію про готовність об'єкта до експлуатації Будівництво багатоквартирного житлового будинку на АДРЕСА_1 за № КВ 142143170808, відповідно до яких підрядною організацією під час виконання будівельних робіт є Приватне будівельне підприємство СНАГА-М (ПБП СНАГА-М ) (Код ЄРДПОУ 23540874), розташоване за юридичною адресою: м. Київ, вул.. Ярославська, буд. 15/23, у зв'язку із чим наявні обґрунтовані підстави вважати, що у вказаної юридичної особи перебувають у володінні документи, що стосуються виконання будівельних робіт за адресою: АДРЕСА_1, вказані прокурором у клопотанні.

Заслухавши пояснення прокурора, який підтримав клопотання, вивчивши клопотання та долучені до нього матеріали кримінального провадження, приходжу до наступного висновку.

Судовим розглядом встановлено, що у провадженні СВ Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції в м. Києві перебувають матеріали досудового розслідування №42016101060000140 від 18.07.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.298 КК України, за фактом пошкодження об'єкта культурної спадщини.

У відповідності до положень ч. 1 ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, в якому мають обґрунтувати можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи обставини вчинення ймовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні слідчого, правове обґрунтування клопотання, яке відповідає вимогам ст.ст. 161,162 КПК України, приходжу до висновку, що документи, які вказані в клопотанні можуть мати суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню в кримінальному провадженні, а тому клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного і керуючись ст. 107, 160, 162, 163, 164, 166, 309, 376, 562 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №6 Зарічанської І.В. - задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до речей та документів, із можливістю вилучення їх копій (здійснення виїмки) слідчому слідчого відділу Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві старшому лейтенанту поліції Лаптій Олександрі Олександрівні та слідчим, що перебувають у групі слідчих, що здійснюють досудове розслідування кримінального провадження, а також оперативним працівникам у порядку ст.ст.40, 41 КПК України, що перебувають у володінні Приватного будівельного підприємства СНАГА-М (ПБП СНАГА-М ) (Код ЄРДПОУ 23540874), розташоване за юридичною адресою: м. Київ, вул.. Ярославська, буд. 15/23, а саме:

- договір із замовником будівництва, договори із підрядними організаціями по будівництво багатоквартирного житлового будинку на АДРЕСА_1, додаткові угоди, додатки до договорів;

- дозволи на проведення земельних робіт за адресою: АДРЕСА_1;

- архітектурно-будівельне завдання, завдання на проектування, технічні умови зацікавлених організацій; проектно-кошторисна документація стадії у повному обсязі розроблена, погоджена та затверджена встановленим порядком (з написами про затвердження замовником) у тому числі проект організації будівництва, проекти виконання робіт, матеріали інженерних вишукувань; висновки державної комплексної експертизи на відповідність вимогам законодавства та нормативно-правовим актам щодо проектно-кошторисної документації (в т.ч. висновки щодо пожежної, техногенної, екологічної безпеки, цивільного захисту, охорони праці, санітарно-епідеміологічного благополуччя, кошторисної документації ); дозволи на початок виконання підготовчих та будівельних робіт; акти приймання об'єктів до експлуатації; загальний журнал будівельних робіт (форма № КС-6); спеціальні журнали з окремих видів робіт; журнал авторського нагляду; журнал технічного нагляду; акти обстеження прихованих робіт; акти вхідного контролю конструкцій, виробів, матеріалів та устаткування; акти проміжного приймання робіт; акти пусконалагоджувальних будівельних робіт; комплекти робочих креслень з написами, зробленими особами, відповідальними за виконання будівельно-монтажних робіт, про виконаних у натурі робіт цим кресленням або змінам у них, внесеним за погодженням із замовником та проектувальником.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Визначити строк дії ухвали тривалістю 30 днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Слідчий суддя К.Е. Тарасюк

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 -в матеріали судового провадження

Примірник 2 - виданий прокурору Зарічанській І.В.

Слідчий суддя К.Е. Тарасюк

Дата ухвалення рішення14.03.2017
Оприлюднено29.03.2017

Судовий реєстр по справі —757/12744/17-к

Ухвала від 14.03.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Тарасюк К. Е.

Ухвала від 14.03.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Тарасюк К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні