Ухвала
від 15.03.2017 по справі 757/14763/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/14763/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 березня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Шапутько С. В., за участю секретаря Березовської К. А., прокурора Вакарова Д. В., розглянувши у судовому засіданні в м. Києві клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах першого слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України Марголіса Д. О., про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В :

На розгляд до слідчого судді надійшло вказане клопотання.

Обґрунтовуючи подане клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Управлінням з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32015000000000072 від 08.04.2015 року, за ознаками складу кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 1, 3 ст. 212, ч. 5 ст. 191 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що службовими особами державних лісогосподарських підприємств Чернігівської, Житомирської, Київської та інших областей в період 2014-2016 року за попередньою змовою з суб'єктами господарювання організовано протиправну схему розтрати деревини та продаж її без внесення до бухгалтерської звітності та без товарно-супровідних документів.

Не облікована деревина продається службовими особами державних лісогосподарських підприємств суб'єктам господарювання за готівку та без надання відповідних товарносупровідних документів, які з метою здійснення експорту лісо- та пиломатеріалів в порушення Тимчасового порядку видачі Сертифікатів про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів затвердженого постановою Держлісагентства від 21.12.2005 № 1260 надають для отримання сертифікатів недостовірні товарносупровідні документи.

До вищевказаної злочинної схеми причетні ряд суб'єктів підприємницької діяльності які вступили в злочинні зв'язки із представниками керівного складу лісогосподарств, які надаючи вказівки співробітникам ввіреного їм підрозділу, організовують видачу фіктивних документів, щодо походження лісопродукції.

Так, в рамках кримінального провадження встановлено, що ТОВ Піаренді , ТОВ Юджі , ТОВ Тимбер-Лайн , ТОВ ДБН Інжбуд , ТОВ Ворд оушен скай закуповують не обліковану деревину отриману від самовільних рубок в круглому вигляді в лісогосподарських підприємствах Житомирської, Київської, Волинської та інших областей України.

В подальшому з метою експорту лісоматеріалів на адреси іноземних компаній за грошову винагороду оформляють документи та отримують в Київській області і м. Києва управлінні лісового та мисливського господарства сертифікати про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів (далі - Сертифікат) для вказаних суб'єктів господарювання.

Встановлено, що в ПАТ АСВIО БАНК (МФО 353489), ТОВ ЮДЖІ (код 39920759) відкриті розрахункові рахунки № 26000557191001, 26008557191003, 26009557191002 українська гривня, долар США, євро.

Орган досудового розслідування вважає, що відомості, що містяться в речах та документах (інформації), які перебувають у володінні ПАТ АСВIО БАНК , мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та будуть використані як докази, у зв'язку з чим виникла необхідність в тимчасовому доступі.

На підставі ст. 2 ст. 163 КПК України, слідчим суддею визнано можливим розглянути клопотання без виклику представника особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

В судовому засіданні прокурор подане клопотання підтримав, з підстав викладених в ньому, просив задовольнити.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити виїмку).

Згідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Заслухавши пояснення прокурора, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується подане клопотання, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, так як прокурором у судовому засіданні доведена необхідність отримання доступу до вказаних документів, оскільки вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а відомості, які в них містяться, можуть бути використані як докази, довести ті обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, іншим способом неможливо.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 160, 163, 164, 166, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання - задовольнити.

Надати старшому слідчому в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України Марголісу Дану Олександровичу, слідчим, які входять до складу слідчої групи Генеральної прокуратури України в кримінальному провадженні №32015000000000072, тимчасовий доступ до документів, з можливістю вилучення їх копій, які перебувають у володінні ПАТ АСВIО БАНК (МФО 353489) за адресою: м. Київ, бульвар Дружби Народів, 19, а саме:

- документів, які містяться у справі клієнта ТОВ ЮДЖІ (код 39920759) в тому числі заяви про відкриття/закриття рахунків, картки із зразками підписів та відбитка печатки, договір на здійснення розрахунково-касового обслуговування, договір про використання системи "Клієнт-Банк", акти прийому-передачі виконаних робіт, копій паспортів, ідентифікаційних кодів, наказів про призначення на посади, повідомлень, свідоцтв, довідок, статуту, листування, платіжні доручення, меморіальні ордери, чекові книжки, грошові чеки, векселі, контракти щодо зовнішньоекономічної діяльності з підприємствами нерезидентами;

- інформації як на паперових носіях, так і в електронному вигляді (у разі можливості у форматі Microsoft Office Excel), яка міститься в платіжних дорученнях, меморіальних ордерах, відомостях про рух коштів, з повною розшифровкою кредитових і дебетових перерахувань, із зазначенням реквізитів учасників фінансових операцій, МФО банків, номерів рахунків, дати, суми, часу (години, хвилини), реквізитів платіжних документів, номерів референтів, призначення платежів, що свідчить про обіг коштів по рахунку ТОВ ЮДЖІ (код 39920759) № 26000557191001, 26008557191003, 26009557191002 українська гривня, долар США, євро за період з 01.01.2015 по 15.03.2017, які відкрито в ПАТ АСВIО БАНК (МФО 353489);

- доручень на зняття готівки, чеків (заяв) на зняття готівки, заяв на зачислення готівки, договорів щодо використання системи клієнт - банк, листування між банком по зазначеним рахункам з клієнтом банку.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя С. В. Шапутько

Ухвала виготовлена в 2-х примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/14763/16-к.

Примірник 2 та завірену копію ухвалу надано прокурору Вакарову Д. В.

Слідчий суддя С. В. Шапутько

Дата ухвалення рішення15.03.2017
Оприлюднено29.03.2017
Номер документу65512553
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —757/14763/17-к

Ухвала від 15.03.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

Ухвала від 15.03.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні