Ухвала
від 27.03.2017 по справі 816/141/17
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

27 березня 2017 рокум. ПолтаваСправа №816/141/17

Полтавський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Бойка С.С.,

за участю секретаря судового засідання - Дубінчина О.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника позивача про відкликання позовної заяви у справі за адміністративним позовом Фермерського господарства "Агровалді" до Диканської районної державної адміністрації Полтавської області, третя особа без самостійних вимог на предмет спору - Приватне агропідприємство "Диканське" про визнання протиправним та скасування рішення,

В С Т А Н О В И В:

Фермерське господарство "Агровалді" звернулось до суду з позовом до Диканської районної державної адміністрації про визнання протиправним та скасування рішення.

Ухвалою суду від 13.02.2017 провадження у справі за даним позовом відкрито.

27.03.2017 за підписом голови Фермерського господарства "Агровалді" Хоменка В.І. до суду надійшло клопотання про залишення позовної заяви без розгляду у зв'язку з її відкликанням.

У судове засідання 27.03.2017 особи, які беруть участь у справі не з'явились, про розгляд справи повідомлені належним чином.

За змістом частини першої статті 41 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши подане клопотання, суд дійшов такого висновку.

Згідно з пунктом 5 частини першої статті 155 Кодексу адміністративного судочинства України cуд своєю ухвалою залишає позовну заяву без розгляду, якщо надійшло клопотання позивача про відкликання позовної заяви.

Положення цієї норми, відповідно до принципу диспозитивності, визначає право позивача на пред'явлення позову та право розпоряджатись своїми вимогами на власний розсуд.

Оскільки дії представника позивача щодо відкликання позовної заяви не суперечать нормам закону, клопотання голови Фермерського господарства "Агровалді" Хоменка В.І. необхідно задовольнити, у зв'язку з чим позовну заяву належить залишити без розгляду.

Керуючись статтями 155, 165 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Клопотання голови Фермерського господарства "Агровалді" Хоменка В.І. про відкликання позовної заяви задовольнити.

Позовну заяву Фермерського господарства "Агровалді" до Диканської районної державної адміністрації Полтавської області, третя особа без самостійних вимог на предмет спору - Приватне агропідприємство "Диканське" про визнання протиправним та скасування рішення залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили відповідно до положень статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду у порядку та строки, визначені статтею 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя С.С. Бойко

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.03.2017
Оприлюднено30.03.2017
Номер документу65514410
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —816/141/17

Ухвала від 27.03.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Бойко

Ухвала від 13.02.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Бойко

Ухвала від 13.02.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Бойко

Ухвала від 25.01.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Бойко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні