Ухвала
від 20.03.2017 по справі 761/8050/17
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/8050/17

Провадження № 1-кс/761/5079/2017

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 березня 2017 року слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Києва Осаулов А.А., при секретарі Вольда М.А., розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС 1-го ВРКП СУ ФР Офісу ВПП Державної фіскальної служби капітана податкової міліції Бачинського Ігоря Анатолійовича, внесене по кримінальному провадженню за №32016100110000157 від 30.06.2016 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст.205 КК України, про тимчасовий доступ до документів з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні ТОВ Матрікс ЛТД (код ЄДРПОУ 40047484, м. Київ, пров. Делегатський, буд. 12), стосовно господарських операцій з ТОВ Лакстайл (код за ЄДРПОУ 39566309), -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий з ОВС 1-го ВРКП СУ ФР Офісу ВПП Державної фіскальної служби капітан податкової міліції Бачинський Ігор Анатолійович, за погодженням з пррокуром Генеральної прокуратури України Кіпчарським О.П. по кримінальному провадженню за № 32016100110000157 від 30.06.2016 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст.205 КК України, звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів із правом їх вилучення, які перебувають у володінні ТОВ Матрікс ЛТД (код ЄДРПОУ 40047484, м. Київ, пров. Делегатський, буд. 12), стосовно господарських операцій з ТОВ Лакстайл (код за ЄДРПОУ 39566309).

Клопотання обґрунтовується тим, що 25.12.2014 у органах державної влади Оболонського району м. Києва невстановлені слідством особи зареєстрували на ім'я ОСОБА_3 товариство з обмеженою відповідальністю Лакстайл , з метою його подальшого використання для прикриття незаконної діяльності.

Крім цього, 20.07.2015 у органах державної влади Оболонського району м. Києва невстановлені слідством особи повторно зареєстрували на ім'я ОСОБА_3 товариство з обмеженою відповідальністю Промтокон , з метою його подальшого використання для прикриття незаконної діяльності.

Допитаний ОСОБА_3 повідомив, що обставини реєстрації указаних підприємств на його ім'я йому не відомі (у заяві, що додається до клопотання, ОСОБА_3 зазначав, що наприкінці 2014 року втрачав паспорт та потім викупив його у ломбарді). Причетність до фінансово-господарської діяльності ТОВ Лакстайл та ТОВ Промтокон , відкриття банківських рахунків указаних підприємств останній заперечує.

Неможливість здійснення фінансово-господарської діяльності також підтверджується фактом перебування ОСОБА_3 на військовій службі у військовій частині А1912 (копія військового квитка серії НОМЕР_1 від 28.05.2015 додається до клопотання). Зі слів ОСОБА_3 йому не відомо хто саме здійснював організацію реєстрації та діяльності указаних підприємств. Він майна чи коштів до статутного фонду підприємств не вносив, працівників на роботу не приймав, ніяких угод від імені та в інтересах указаних юридичних осіб не укладав. Де знаходяться підприємства не знає. Назви підприємств-контрагентів ТОВ Лакстайл та ТОВ Промтокон , їх службових осіб ОСОБА_3 також не знає.

Разом з тим, аналізом податкової звітності ТОВ Лакстайл з'ясовано, що підприємства, частина з яких перебувають на обліку в Офісі великих платників податків ДФС, (зокрема - ТОВ Укрпетроліумгруп (код ЄДРПОУ 36788590), ТОВ Альянс Ойл Трейдінг (код ЄДРПОУ 38955529), ТОВ Вог Рітейл (код ЄДРПОУ 37821544), ТОВ Торговий Дім Сокар Україна (код ЄДРПОУ 37037544), ПП Укрпалетсистем (код ЄДРПОУ 32285225), ПП Інтекс Ком (код ЄДРПОУ 33404266), ТОВ Фаворит Ойл (код ЄДРПОУ 38130452), ТОВ Транс-Сервіс-1 (код ЄДРПОУ 32602104), ПП Окко-Бізнес Контракт (код ЄДРПОУ 33614922), протягом другого півріччя 2015 - першого півріччя 2016 років сформували технічний податковий кредит для підприємства з ознаками фіктивності ТОВ Лакстайл на загальну суму близько 40 млн. ПДВ.

Вищевикладене свідчить про використання ТОВ Лакстайл невстановленими слідством особами для прикриття незаконної діяльності, обготівкування безготівкових коштів та надання послуг підприємствам реального сектору економіки із мінімізації податкових зобов'язань та створення умов для ухилення від сплати податків, шляхом безпідставного формування податкового кредиту.

Відомості, що містяться в документах використовуватимуться як докази, на підставі яких можливо встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що підлягають доказуванню, встановлення причетних до кримінального правопорушення осіб, а також з метою надання документам належної правової оцінки, всебічного повного та неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

З огляду на викладене, слідчий просив клопотання задовольнити та надати йому право тимчасового доступу.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України розгляд клопотання проведено без виклику особи, у володінні якої знаходяться документи.

Згідно з ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Частиною 6 ст. 163 КПК України визначено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п'ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя приходить до висновку, що у клопотанні доведено можливість використання як доказів документів та інформації, що містять комерційну таємницю, у цьому кримінальному провадженні за попередньою правовою кваліфікацією кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст.205 КК України, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, а їх вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Між тим, слідчий суддя не вбачає підстав для задоволення клопотання про надання тимчасового доступу до деяких документів з подальшим їх вилученням, що мають відношення до діяльності зазначених Товариств, оскільки слідчим не наведено доводів, які б свідчили про необхідність вилучення саме вказаних документів для встановлення істини по даному кримінальному провадженню.

За таких обставин, слідчий суддя вважає, що у клопотанні доведено достатніх підстав вважати, що є необхідність тимчасового доступу та вилучення оригіналів вказаних слідчим у клопотанні документів, оскільки вони самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами мають суттєве значення для встановлення важливих обставин, а саме у кримінальному провадженні з правовою кваліфікацією кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст.205 КК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159,161-166, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого з ОВС 1-го ВРКП СУ ФР Офісу ВПП Державної фіскальної служби капітана податкової міліції Бачинського Ігоря Анатолійовича, внесене по кримінальному провадженню за №32016100110000157 від 30.06.2016 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст.205 КК України, про тимчасовий доступ до документів з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні ТОВ Матрікс ЛТД (код ЄДРПОУ 40047484, м. Київ, пров. Делегатський, буд. 12), стосовно господарських операцій з ТОВ Лакстайл (код за ЄДРПОУ 39566309), - задовольнити частково.

Надати старшому слідчому з ОВС 1-го ВРКП Слідчого управління ФР Офісу ВПП Державної фіскальної служби капітану податкової міліції Бачинському Ігорю Анатолійовичу, старшому оперуповноваженому з ОВС МОУ Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби старшому лейтенанту податкової міліції Рибалку Едуарду Вікторовичу, право тимчасового доступу до документів (інформації) з можливістю вилучення їх оригіналів, які перебувають у володінні ТОВ Матрікс ЛТД (код ЄДРПОУ 40047484, м. Київ, пров. Делегатський, буд. 12), стосовно первинних бухгалтерських документів, які фіксують факти здійснення господарських операцій з ТОВ Лакстайл за весь період взаємовідносин, у тому числі:

- договори (угоди) укладені між ТОВ Матрікс ЛТД та ТОВ Лакстайл ;

- додаткові договори (угоди) укладені між вказаними підприємствами;

- журнал реєстрації договорів ТОВ Матрікс ЛТД , в яких міститься інформація щодо реєстрації договорів з ТОВ Лакстайл ;

- накладні та податкові накладні, що свідчать про придбання ТОВ Матрікс ЛТД товарів, робіт (послуг) у ТОВ Лакстайл ;

- товарно-транспортні накладні про перевезення, придбаних у ТОВ Лакстайл товарно-матеріальних цінностей, сертифікати відповідності (якості, стандартизації), технічні паспорти та інші документи, які складалися під час виконання даних договірних зобов'язань, та являються невід'ємною частиною проведених фінансово-господарських операцій;

- акти приймання-передачі виконаних робіт, наданих товарів (послуг) складених між ТОВ Матрікс ЛТД та ТОВ Лакстайл ;

- рахунки-фактури на оплату ТОВ Матрікс ЛТД за придбані у ТОВ Лакстайл товари (роботи) послуги;

- журнал реєстрації в'їзду та виїзду автотранспорту, яким на ТОВ Матрікс ЛТД доставлялися товари придбані у ТОВ Лакстайл ;

- документи, що підтверджують подальшу реалізацію (використання) ТМЦ, які були придбанні у ТОВ Лакстайл .

В іншій частині клопотання відмовити.

Службовим особам ТОВ Матрікс ЛТД (код ЄДРПОУ 40047484, м. Київ, пров. Делегатський, буд. 12), забезпечити слідчому реалізувати право тимчасового доступу шляхом надання оригіналів вищевказаних документів (інформації).

Строк дії ухвали - 1 місяць з дня її постановлення.

При виконанні даної ухвали слідчий в порядку ч.1, ч.2 ст.165 КПК України зобов'язаний пред'явити ТОВ Матрікс ЛТД (код ЄДРПОУ 40047484, м. Київ, пров. Делегатський, буд. 12), її та залишити опис документів, які були вилучені, а ТОВ Матрікс ЛТД (код ЄДРПОУ 40047484, м. Київ, пров. Делегатський, буд. 12) (його службові особи) в порядку ч.4 ст. 165 КПК України має право вимагати залишення копій вилучених документів.

У разі невиконання цієї ухвали слідчий суддя в порядку ст. 166 КПК України має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку.

Ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів оскарженню не підлягають, крім ухвал про тимчасовий доступ до речей і документів, яким дозволено вилучення речей і документів, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших, за відсутності яких фізична особа - підприємець чи юридична особа позбавляються можливості здійснювати свою діяльність.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення20.03.2017
Оприлюднено30.03.2017
Номер документу65526578
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні ТОВ Матрікс ЛТД (код ЄДРПОУ 40047484, м. Київ, пров. Делегатський, буд. 12), стосовно господарських операцій з ТОВ Лакстайл (код за ЄДРПОУ 39566309

Судовий реєстр по справі —761/8050/17

Ухвала від 20.03.2017

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

Ухвала від 20.03.2017

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні