Ухвала
від 21.03.2017 по справі 127/5840/17
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/5840/17

Провадження №1-кс/127/2305/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 березня 2017 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , за участю слідчого ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Вінницького РВП ВВП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_2 про надання дозволу на проведення обшуку за адресою проживання директора ТОВ «Аріус Плюс» - ОСОБА_3 , а саме: АДРЕСА_1 , з метою відшукання документації, яка послужила підставою для незаконної перереєстрації земельних ділянок, розташованих на території Мізяківсько Хутірської сільської ради Вінницького району Вінницької області, у тому числі печаток, чорнових записів (що стосуються перереєстрації вказаних земельних ділянок), а також проектів таких документів в електронному вигляді на комп`ютерній техніці, інших електронних носіях інформації, а також інших предметів та документів, які мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий ОСОБА_2 звернувся до суду із вказаним клопотанням, яке погоджене з прокурором ОСОБА_4 .

Клопотання мотивоване тим, що Вінницьким РВП ВВП ГУНП у Вінницькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42017020110000033 від 15.03.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України.

В ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження встановлено, що службові особи ТОВ «Колорит Агрос» шахрайським шляхом заволоділи правом користування земельними ділянками на території Мізяківсько Хутірської сільської ради Вінницького району Вінницької області, чим завдали ТОВ «Правнича компанія «Справа» матеріальних збитків.

Так, ТОВ «Правнича компанія «Справа» орендує земельні ділянки у Мізякінсько-Хуторської сільської ради Вінницького району Вінницької області. Загальна площа орендованих земель складає близько 1430 га, при цьому відповідні договори оренди з орендодавцями укладені протягом 2007-2008 років, а строк їх дії на теперішній час не закінчений. До договорів оренди земельних ділянок декілька разів вносилися зміни. Право оренди станом на кінець лютого початок березня 2017 року було зареєстровано в Державному реєстрі прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

13.03.2017 року посадовим особам ТОВ «Правнича компанія «Справа» стало відомо про здійснення реєстрації розірвання договорів оренди між ТОВ «Правнича компанія «Справа» та орендодавцями. Підставами для розірвання зазначених договорів послужили угоди про дострокове розірвання попередніх договорів. У той же час у ході досудового розслідування встановлено, що угоди про дострокове розірвання оренди земельних ділянок з орендодавцями посадовими особами ТОВ «Правнича компанія «Справа» не підписувались. Так само ці угоди не укладали і власники земельних ділянок.

Одночасно із розірванням договорів з ТОВ «Правнича компанія «Справа» реєструється право оренди земельних ділянок на ТОВ «Колорит Агрос».

Станом на 15.03.2017 кількість перереєстрованих із ТОВ «Правнича компанія «Справа» на ТОВ «Колорит Агрос» земельних ділянок становила 348 і продовжується збільшуватися.

В ході досудового розслідування встановлено, що посадові особи ТОВ «Колорит Агрос», а саме ОСОБА_5 , що є його керівником, з метою реалізації свого злочинного умислу, направленого на заволодіння правом користування земельними ділянками на території Мізяківсько Хутірської сільської ради Вінницького району Вінницької області, що орендувались та оброблялись ТОВ «Правнича компанія «Справа», 16.01.2017 у м. Вінниця уклав договір про надання послуг з ТОВ «Аріус Плюс» (код ЄРДПОУ 40555557, адреса реєстрації: м. Київ, проспект Повітрофлотський, будинок 66) в особі директора ОСОБА_3 .

Згідно вказаного договору Замовник (ТОВ «Колорит Агрос») доручає, а Виконавець (ТОВ «Аріус Плюс») бере на себе зобов`язання надавати оплатні послуги з питань, що пов`язані з організацією та проведенням державної реєстрації іншого речового права (права оренди) земельних ділянок сільськогосподарського призначення згідно укладених договорів оренди землі Замовником із власниками земельних ділянок.

У подальшому, керівником ТОВ «Аріус Плюс» ОСОБА_3 надано довіреність від 16.02.2017 ОСОБА_6 (прож. АДРЕСА_2 ) на представлення інтересів ТОВ «Аріус Плюс» в органах, що здійснюють державну реєстрацію в Ямпільському районі Вінницької області з питань подачі на реєстрацію договорів оренди земельних ділянок, що знаходяться на території Вінницької області.

ОСОБА_6 в свою чергу подано до державних реєстраторів Могилів-Подільської районної державної адміністрації Винницької області та Гальжбіївської сільської ради Ямпільського району Винницької області підроблені договори про розірвання договорів оренди між ТОВ «Правнича компанія «Справа» та власниками земельних ділянок, що розташовані на території Мізяківсько Хутірської сільської ради Вінницького району Вінницької області, а також підроблені договори оренди, які нібито були укладені між ТОВ «Колорит Агрос» та власниками земельних ділянок.

Допитаний у ході досудового розслідування у якості свідка заступник директора ТОВ «Правнича компанія «Справа» ОСОБА_7 повідомив, що жодних договорів про розірвання договорів оренди між ТОВ «Правнича компанія «Справа» та власниками земельних ділянок не укладав, підпис у вказаних договорах йому не належить, печатка, якою завірені договори не належить ТОВ «Правнича компанія «Справа».

Також у ході досудового розслідування допитано у якості свідків власників земельних ділянок, які зазначили, що не розривали договорів оренди з ТОВ «Правнича компанія «Справа» та не укладали таких договорів з ТОВ «Колорит Агрос».

Таким чином, угоди про розірвання договорів оренди земельних ділянок між ТОВ «Правнича компанія «Справа» та власниками земельних ділянок, що розташовані на території Мізяківсько Хутірської сільської ради Вінницького району Вінницької області, а також договори оренди між ТОВ «Колорит Агрос» та власниками земельних ділянок є підробленими та були використані для вчинення злочину - заволодіння правом користування земельними ділянками, розташованими на території Мізяківсько Хутірської сільської ради Вінницького району Вінницької області, що орендувались та оброблялись ТОВ «Правнича компанія «Справа».

На підставі вище викладеного, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання документації, яка послужила підставою для незаконної перереєстрації земельних ділянок, розташованих на території Мізяківсько Хутірської сільської ради Вінницького району Вінницької області, приймаючи до уваги достатні підстави вважати, що відповідні документи, у тому числі печатки, чорнові записи (що стосуються перереєстрації земельних ділянок), а також проекти зазначених документів в електронному вигляді на комп`ютерній техніці, інших електронних носіях інформації, а також інші предмети та документи, які мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні можуть знаходитись у володінні директора ТОВ «Аріус Плюс» - ОСОБА_3 , а саме: АДРЕСА_1 , тому керуючись ст. 110 та ст. 234 КПК України слідчий звернувся з даним клопотанням до суду.

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_2 підтримав клопотання в повному обсязі.

Дослідивши клопотання та матеріали кримінального провадження, заслухавши думку прокурора, вважаю, що клопотання є обгрунтованим та підлягає до задоволення з наступних підстав.

Частиною 1 ст. 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Враховуючи те, що з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що за місцем проживання директора ТОВ «Аріус Плюс» - ОСОБА_3 , а саме: АДРЕСА_1 , можуть знаходитися речі та документи, що свідчать про обставини вчинення кримінального правопорушення та мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні, а також можуть бути доказом під час судового розгляду, клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати слідчим СВ ВРВП ВВП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_2 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 (які входять до складу групи слідчих) на проведення обшуку за адресою проживання директора ТОВ «Аріус Плюс» - ОСОБА_3 , а саме: АДРЕСА_1 , з метою відшукання документації, яка послужила підставою для незаконної перереєстрації земельних ділянок, розташованих на території Мізяківсько Хутірської сільської ради Вінницького району Вінницької області, у тому числі печаток, чорнових записів (що стосуються перереєстрації вказаних земельних ділянок), а також проектів таких документів в електронному вигляді на комп`ютерній техніці, інших електронних носіях інформації, а також інших предметів та документів, які мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні.

Ухвала діє протягом 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення21.03.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу65527261
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку за адресою проживання директора ТОВ «Аріус Плюс» - ОСОБА_3 , а саме: АДРЕСА_1 , з метою відшукання документації, яка послужила підставою для незаконної перереєстрації земельних ділянок, розташованих на території Мізяківсько Хутірської сільської ради Вінницького району Вінницької області, у тому числі печаток, чорнових записів (що стосуються перереєстрації вказаних земельних ділянок), а також проектів таких документів в електронному вигляді на комп`ютерній техніці, інших електронних носіях інформації, а також інших предметів та документів, які мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні

Судовий реєстр по справі —127/5840/17

Ухвала від 21.03.2017

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні