Ухвала
від 23.03.2017 по справі 592/3331/17
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа №592/3331/17

Провадження №1-кс/592/1582/17

УХВАЛА

Про тимчасовий доступ до документів

23.03.2017 року м.Суми

Слідчий суддя Ковпаківського районного суду м. Суми Фоменко І.М., за участю секретаря Щербань Г.Г., за участю прокурора Сумської місцевої прокуратури Корнющенко С.С., без фіксації процесуальної дії за допомогою технічних засобів, розглянув клопотання прокурора Сумської місцевої прокуратури Корнющенко С.С., про надання тимчасового доступу до документів по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017200440000899 від 07.03.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.358 КК України.

Перевірив наданні матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку учасника судового провадження - прокурора Корнющенко С.С.,

ВСТАНОВИВ:

Прокурор звернувся з клопотанням, про доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю. Вимоги мотивує тим, що досудовим розслідуванням встановлено наступне: невстановлені особи, які діяли від імені ТОВ ВКФ Бєлфат підробили офіційні документи Товариства про вихід ОСОБА_2 зі складу учасників ТОВ ВКФ Бєлфат , а саме: підпис ОСОБА_2 на протоколі загальних зборів учасників ТОВ ВКФ Бєлфат , документи щодо відчуження нерухомого майна по вул. Курській, 71 в м.Сумах, що перебувало у власності ТОВ ВКФ Бєлфат на користь ОСОБА_3, чим завдали ОСОБА_2 матеріального збитку.

До жовтня 2016 року засновниками ТОВ ВКФ Бєлфат були ОСОБА_2, ОСОБА_3 та ОСОБА_4 За ТОВ ПКФ Бєлфат було зареєстроване наступне нерухоме майно: магазин, адміністративна будівля, розважальний комплекс ІНФОРМАЦІЯ_1 , які знаходяться за адресою: АДРЕСА_2. ОСОБА_4 також здійснювала ведення бухгалтерського обліку ТОВ ВКФ Бєлфат .

Наприкінці 2016 року ОСОБА_2 дізнався, що він був виключений із складу засновників, його корпоративні права відчужені ОСОБА_5 (який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1), а юридична адреса підприємства змінена на: м.Київ, Святошинський район, проспект Перемоги, буд. 91.

В реєстраційній службі Святошинського району м.Києва представнику ОСОБА_2 повідомили, що протокол про виключення його та інших засновників Товариства був підписаний ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ОСОБА_5 При цьому, ОСОБА_2 під час допиту повідомив, що не підписував протокол про вихід його з засновників Товариства та не мав бажання безкоштовно відчужувати свою частку у статутному капіталі Товариства, оскільки він мав 29% у статутному капіталі, а майно, зареєстроване за ТОВ ВКФ Бєлфат оцінюється у понад 10 млн. грн.

Окрім цього, згідно висновку з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, 04.10.2017 приватним нотаріусом Сумського міського нотаріального округу ОСОБА_6 було засвідчено договори купівлі-продажу, відповідно до яких до фізичної особи ОСОБА_3 перейшли у власність нежитлові приміщення за адресою АДРЕСА_2, площею 773,1 кв.м., 217 кв.м., 91,8 кв.м.

На момент укладення договорів купівлі-продажу нерухомого майна строк дії контракту з керівником ТОВ ВКФ Бєлфат ОСОБА_3 вже закінчився, а новий контракт не укладався, протоколи загальних зборів з цього питання ОСОБА_2 не підписувалися, а тому ОСОБА_3 не мав права підпису на документах ТОВ ВКФ Бєлфат щодо відчуження нерухомого майна на свою користь.

Згідно п.11.2 статуту ТОВ ВКФ Бєлфат директор призначається Зборами Учасників на строк визначений ними, на основі контракту, укладеного ним з правом продовження повноважень на новий період за рішенням Зборів Учасників.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 08.02.2017 №1002146381, державна реєстрація змін до установчих документів юридичної особи ТОВ ВКФ Бєлфат проведена лише 19.10.2017, тобто на момент укладання договорів купівлі-продажу нерухомого майна від імені ТОВ ВКФ Бєлфат ОСОБА_2 ще перебував у складі учасників Товариства. При цьому, протокол загальний зборів Товариства про прийняття рішення щодо продажу нерухомого майна ОСОБА_2 не підписував та не уповноважував ОСОБА_3 на укладення тоговорів купівлі-продажу нерухомого майна Товариства.

В подальшому, з метою приховування протиправної діяльності, ТОВ ВКФ Бєлфат було змінено юридичну адресу на: м.Київ, проспект Пермоги, 91, а за адресою АДРЕСА_2 на теперішній час господарську діяльність здійснює ТОВ Рестамод (код ЄДРПОУ 39685124, юридична адреса: м.Суми, вул. Ковпака, буд.71), засновником якого є ОСОБА_3, а директором призначено ОСОБА_4. Таким чином, є достатньо підстав вважати, що службові особи ТОВ ВКФ Бєлфат ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ОСОБА_5 здійснили підробку офіційних документів ТОВ ВКФ Бєлфат від імені ОСОБА_2 з метою неправомірного заволодіння його часткою в статутному капіталі Товариства. При цьому, оплата учасникам Товариства за відчужене нерухоме майно не здійснювалася.

Для всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, встановлення події кримінального правопорушення та винної особи, є необхідним проведення тимчасового доступу до документів, які містяться в матеріалах реєстраційної справи ТОВ ВКФ Бєлфат (код ЄДРПОУ 23047932, юридична адреса: м.Київ, Святошинський район, проспект Перемоги, 91), які перебувають у володінні Центру надання адміністративних послуг Святошинської районної державної адміністрації в м. Києві за адресою: м. Київ, проспект Перемоги, 97.

Заслухавши думку прокурора, який підтримав клопотання та просив розглянути клопотання без повідомлення представників Центру надання адміністративних послуг Святошинської районної державної адміністрації в м.Києві для запобіганню знищення або зміні документів, до яких необхідно надати тимчасовий доступ, вивчивши клопотання, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню. Так заявлені слідчим документи перебувають у володінні Центру надання адміністративних послуг Святошинської районної державної адміністрації в м. Києві самі по собі та в сукупності з іншими речами та документами можуть слугувати доказом, мати суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Крім того не можливо іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою речей і документів, тобто встановити особу причетну до злочину.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 160, 163 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Надати тимчасовий доступ до документів зазначеній в ухвалі особі та надати їй можливість вилучити зазначені документи для запобігання їх можливому знищенню.

2. Документи, до яких повинен бути наданий тимчасовий доступ: всіх документи, які містяться в реєстраційній справі ВИРОБНИЧО-КОМЕРЦІЙНОЇ ФІРМИ БЄЛФАТ ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ (код ЄДРПОУ 23047932, юридична адреса: м.Київ, Святошинський район, проспект Перемоги, 91).

Зобов'язати відповідальну посадову особу Центру надання адміністративних послуг Святошинської районної державної адміністрації в м.Києві за адресою: м.Київ, проспект Перемоги, 97, надати вказані в ухвалі документи.

3. Строк дії ухвали - двадцять днів з дня постановлення ухвали.

4. Право тимчасового доступу до документів надається групі прокурорів Сумської місцевої прокуратури у кримінальному провадженні Корнющенку С.С., Зражевському А.Ю., Осначу О.М. та слідчому СВ СВП ГУНП в Сумській області Руденку П.О.

Відповідно до вимог ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді не може бути оскаржена, крім ухвал про тимчасовий доступ до речей і документів, яким дозволено вилучення речей і документів, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших, за відсутності яких фізична особа - підприємець чи юридична особа позбавляються можливості здійснювати свою діяльність.

Ухвала виготовлена у двох примірниках.

Примірник 1 - знаходиться в матеріалах судового провадження.

Примірник 2 та завірені копії - надано слідчому.

Слідчий Суддя І.М. Фоменко

СудКовпаківський районний суд м.Сум
Дата ухвалення рішення23.03.2017
Оприлюднено31.03.2017
Номер документу65533369
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —592/3331/17

Ухвала від 23.03.2017

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Фоменко І. М.

Ухвала від 23.03.2017

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Фоменко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні