Ухвала
від 29.03.2017 по справі 452/790/17
САМБІРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 452/790/17

УХВАЛА

про повернення подання

29 березня 2017 року м.Самбір

суддя Самбірського міськрайонного суду Львівської області Казан І.С., розглянувши матеріали клопотання старшого державного виконавця Самбірського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Львівській області про упорядкування виконавчого документу, -

в с т а н о в и в:

Старший державний виконавець відділу ДВС ОСОБА_1 звернулася до місцевого суду із зазначеним клопотанням.

В обґрунтування заявник посилається на те, що у виконавчому документі найменування боржника не відповідає коду ЄДРПОУ 02144631, що належить іншій юридичній особі; додано відомості на безкоштовний запит із ЄДР.

Вивчивши мотиви звернення до місцевого суду та додані документи, приходжу до висновку про повернення клопотання державному виконавцю, виходячи з наступного:

Старший державний виконавець відділу ДВС ОСОБА_1 звертається до суду із клопотанням про упорядкування виконавчого документу, що не ґрунтується на нормах Цивільного процесуального Закону, ані на Законі України Про виконавче провадження (Відомості Верховної Ради (ВВР), 2016, - жодним чином про це не вказує у письмовому клопотанні.

Згідно ч. 1 ст. 369 ЦПК України виконавчий лист має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим Законом України Про виконавче провадження .

Вимогами указаного Закону до виконавчого документа є повне найменування (для юридичних осіб) боржника, місцезнаходження; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб (за наявності).

Отже, наявність (зазначений інший код у виконавчому листі) чи відсутність його взагалі не впливає на виконання виконавчого документа, що самостійно може встановити державний виконавець у ході його виконання; виконавець, за наявності підтверджуючих документів вправі своєю постановою змінити і назву сторони виконавчого провадження; а звернення до місцевого суду із таким клопотанням про упорядкування виконавчого документу поза розумним сумнівом указує не інакше, як на зволікання із виконанням судового рішення.

Ураховуючи наведене вважаю, що старший державний виконавець відділу ДВС ОСОБА_1 невірно звертається до місцевого суду, а тому слід повернути звернення та звернути увагу начальнику відділу ДВС на наведене в описовій частині ухвали для реагування.

Керуючись ст. ст. 208 - 210 ЦПК України,

п о с т а н о в и в:

Повернути клопотання старшого державного виконавця Самбірського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Львівській області про упорядкування виконавчого документу.

Копію ухвали для реагування надіслати начальнику відділу ДВС.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення29.03.2017
Оприлюднено03.04.2017
Номер документу65619026
СудочинствоЦивільне
Сутьупорядкування виконавчого документу

Судовий реєстр по справі —452/790/17

Ухвала від 29.03.2017

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Казан І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні