Ухвала
від 21.03.2017 по справі 554/1078/17
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 21.03.2017 Справа № 554/1078/17

Провадження № 1-КС/554/2311/2017

УХВАЛА

Іменем України

21 березня 2017 року м. Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого в ОВС першого слідчого відділу Управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Полтавської області юриста 1 класу ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення,

встановила:

До суду надійшло зазначене клопотання, мотивоване наступним.

Першим слідчим відділом прокуратури Полтавської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42017170000000002 від 10.01.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 364 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) (Замовник) було укладено договори про найм колективу працівників на виконання сільськогосподарських робіт від 01.09.2010 року (термін дії договору 5 років) та від 01.01.2016 року (термін дії договору 3 роки) з ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ІНФОРМАЦІЯ_1 (Виконавець), предметом яких є те, що Замовник доручає, а Виконавець приймає на себе кваліфіковане виконання робіт, пов`язаних з доглядом та обробітком земельних ділянок, загальною площею 350 гектарів, посівом сільськогосподарських культур, доглядом за посівами, збирання врожаю, обліком та контролем за його використанням.

Пунктом 2 вищевказаного договору передбачено, що Інститут передає Підприємству всю с/г продукцію, одержану на його землі, за домовленістю з Виконавцем про чітке використання її за призначенням.

Пункт 4 вказаного договору передбачає, що Виконавець зобов`язується організовувати проведення наукових дослідів на тваринах дослідного господарства у відповідності з тематичним планом, затвердженим ІНФОРМАЦІЯ_1 , сприяти своєчасному їх проведенню, забезпеченню кормами та піддослідними тваринами.

При цьому, службовими особами ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у 2015 році частину вирощеної сільськогосподарської продукції на загальну суму 884, 9 тис. грн., не використано на проведення наукових дослідів на тваринах ІНФОРМАЦІЯ_1 , тобто не використано на цілі, які визначено в договорі від 01.09.2010 року, а використано без погодження з ІНФОРМАЦІЯ_1 на власні потреби, чим порушено вимоги п.п.2, 4 договору б/н про найм колективу працівників на виконання сільськогосподарських робіт від 01.09.2010 року, ч. 1 ст. 3 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність», ст. ст. 509, 610 611, 629 Цивільного кодексу України.

Згідно матеріалів планової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності ІНФОРМАЦІЯ_1 від 03.01.2017 року №20-16-07-2-17/12, внаслідок вчинення вказаних порушень ІНФОРМАЦІЯ_1 завдано матеріальну шкоду (збитки) на суму 884,9 тис. грн., в результаті неповернення сільськогосподарської продукції, отриманої ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » від урожаю 2015 року, вирощених на земельних ділянках Інституту.

Крім цього, в ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2015-20-16 років фактичний обробіток зазначених земельних ділянок та вирощування сільськогосподарської продукції здійснювалося ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » згідно укладених з ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » договорів оренди техніки та надання сільськогосподарських послуг з обробітку площі, посіву продукції, збору врожаю тощо.

Так, 27.02.2017 року було проведено обшук приміщень за місцем фактичного знаходження ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), а саме за адресою: АДРЕСА_1 , в ході якого встановлено, що фактичний обробіток земельних ділянок ІНФОРМАЦІЯ_1 та вирощування на них сільськогосподарської продукції (а саме: кукурудзи та соняшнику) здійснювалося не лише ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », а й ПАП « ІНФОРМАЦІЯ_4 », з яким укладалися відповідні договори, підписувалися акти здачі-приймання робіт тощо.

Крім цього, встановлено, що протягом 2015-2016 років ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ІНФОРМАЦІЯ_1 здійснювала реалізацію вирощеного на землях Інституту зерна кукурудзи та соняшнику ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », згідно укладених договорів, товарно-транспортних накладних, видаткових та податкових накладних зазначених вище і вилучених в ході обшуку.

Під час досудового розслідування установлено, що грошові кошти за реалізацію зерна кукурудзи та соняшника перераховувалися на розрахункові рахунки ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » відкриті в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (МФО НОМЕР_3 ), а саме: р/р№ НОМЕР_4 , №р/р НОМЕР_5 , №р/р НОМЕР_6 протягом 01.01.2015 року 31.12.2016 року.

Для встановлення обставин у кримінальному провадженні, необхідна достовірна інформація про рух коштів по розрахункових рахунках р/р№ НОМЕР_4 , №р/р НОМЕР_5 , №р/р НОМЕР_6 , відкритих в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (МФО НОМЕР_3 ), а також інша інформація, яка містить охоронювану законом банківську таємницю та знаходиться у володінні лише банківської установи, яку іншим шляхом отримати неможливо.

Вищевказані документи самі по собі та в сукупності з іншими документами мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідні слідству для призначення та проведення судово-економічних та почеркознавчих експертиз, без отримання зазначених документів неможливо всебічно, повно і неупереджено дослідити всі обставини кримінального провадження, встановити всіх осіб, причетних до вчинення злочину, надати їм належну правову оцінку.

У зв`язку з викладеним, виникла необхідність отримати тимчасовий доступ до вказаної інформації, яка перебуває у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » ( АДРЕСА_2 ) за період з 01.01.2015 року по 31.12.2016 року.

Слідчий надав заяву про розгляд клопотання у його відсутність.

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення вказаних документів, розгляд даного клопотання проводиться відповідно до ч.2 ст. 163 КПК України без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Клопотання про фіксування судового засідання технічними засобами не заявлялося, тому у відповідності до ст. 107 КПК України фіксування судового засідання технічними засобами не здійснювалося.

Згідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч. 4, ч. 5, ч. 7 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд розглядає клопотання за участю сторони кримінального провадження, яка подала клопотання, та особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті. Неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Ураховуючи вищевикладене, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя, -

ухвалила:

Надати дозвіл слідчому в ОВС першого слідчого відділу прокуратури Полтавської області ОСОБА_2 , прокурорам відділу прокуратури Полтавської області ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю та здійснити їх вилучення, які перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (Код за ЄДРПОУ НОМЕР_7 , МФО НОМЕР_3 ) за адресою: АДРЕСА_2 , а саме документів банківської юридичної справи та інформації про рух коштів ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) по р/р№ НОМЕР_4 , №р/р НОМЕР_5 , №р/р НОМЕР_6 у паперовому та електронному вигляді за період часу з 01.01.2015 року по 31.12.2016 року, а саме:

- документів на відкриття/закриття рахунку;

- регістрів аналітичного обліку у вигляді особового рахунку та виписок з нього про рух коштів по даному рахунку в роздрукованому вигляді на паперових носіях та в електронному вигляді, в якій зазначити:

* з якого, або на який рахунок проводилось перерахування коштів (зазначити назву та організаційну форму відповідних суб`єктів їх індивідуальні податкові номери);

* підстава перерахування (вказати відповідний платіжний документ, а також дату та номер відповідного договору, угоди);

* призначення платежу (за що проводилось дане перерахування грошових коштів);

* дату та час перерахування;

* залишок грошових коштів на рахунку на момент вчинення кожної операції;

- карток зі зразками підписів та відбитку печатки;

- касових документів, грошових чеків (прибуткових та видаткових касових ордерів, квитанцій) (оригінали);

- платіжних доручень (оригінали);

- довіреностей, виданих на право користування та розпорядження іншими особами даним банківським рахунком (оригінали).

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали 1 місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення21.03.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу65639103
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —554/1078/17

Ухвала від 10.05.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 04.08.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 10.03.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гальонкіна Ю. С.

Ухвала від 24.05.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Полтавської області

Гонтар А. А.

Ухвала від 24.05.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Полтавської області

Гонтар А. А.

Ухвала від 21.03.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 21.03.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 02.03.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 02.03.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 10.03.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гальонкіна Ю. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні