Ухвала
від 03.04.2017 по справі 903/945/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"03" квітня 2017 р. справа № 903/945/15 Господарський суд Волинської області у складі:

головуючого судді - Гарбара Ігоря Олексійовича

секретар судового засідання Сердюкова А.О.

за участю:

ОСОБА_1 - ліквідатор

ОСОБА_2 - представник ПАТ "Державний ощадний банк України" (дов. від 01.02.2017р.)

розглянувши в відкритому судовому засіданні клопотання ліквідатора ОСОБА_1 про затвердження ліквідаційного балансу та звіту про роботу ліквідатора по справі за заявою ліквідаційної комісії товариства з обмеженою відповідальністю "Ковел" про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Ковел",

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Волинської області від 15.09.2015р. порушено провадження у справі про банкрутство боржника товариства з обмеженою відповідальністю "Ковел" (Волинська область, Ковельський район,село Воля - Ковельська, вул. Центральна 54, корпус А, код 34313861).

Постановою суду від 28.09.2015р. товариство з обмеженою відповідальністю "Ковел" було визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором товариства призначено арбітражного керуючого ОСОБА_1.

27 березня 2017 року ліквідатор ТОВ "Ковел" ОСОБА_1 звернувся до господарського суду із клопотанням про затвердження ліквідаційного балансу та звіту про роботу ліквідатора.

Ухвалою суду від 27.03.2017р. клопотання про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу ТОВ "Ковел" було призначено до розгляду в судовому засіданні на 03.04.2017р.

Присутній в судовому засіданні ліквідатор, просить суд представлений ліквідаційний баланс та звіт про роботу ліквідатора затвердити, ТОВ "Ковел" ліквідувати та припинити у зв'язку з цим провадження у справі.

Присутня в судовому засіданні представник кредитора - ПАТ "Державний ощадний банк України" з приводу затвердження ліквідаційного балансу, звіту про роботу ліквідатора, ліквідацію ТОВ "Ковел" та припинити у зв'язку з цим провадження у справі не заперечила.

За наслідками дослідження в судовому засіданні матеріалів справи і додатково долучених арбітражним керуючим до неї документів, заслуховування пояснень арбітражного керуючого та представника кредитора, судом приймається рішення щодо можливості задоволення відповідного клопотання ліквідатора, затвердження наданого суду ліквідаційного звіту та балансу, ліквідацію ТОВ "Ковел" та припинення у зв'язку з цим провадження у справі.

При цьому господарським судом було взято до уваги наступні обставини:

Згідно ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 22.12.2011р. №4212-VI (далі Закон про банкрутство) ліквідація - припинення суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення в порядку цього Закону вимог кредиторів шляхом продажу його майна.

Як визначено ст. 41 Закону про банкрутство, ліквідатор - фізична особа, яка відповідно до судового рішення господарського суду організовує здійснення ліквідаційної процедури боржника, визнаного банкрутом, та забезпечує задоволення вимог кредиторів у встановленому цим Законом порядку.

Ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження: приймає до свого відання майно боржника, забезпечує його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; проводить інвентаризацію та оцінку майна банкрута; аналізує фінансове становище банкрута; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу; пред'являє до третіх осіб вимоги щодо повернення банкруту сум дебіторської заборгованості; має право отримувати кредит для виплати вихідної допомоги працівникам, що звільняються внаслідок ліквідації банкрута, який відшкодовується згідно з цим Законом позачергово за рахунок коштів, одержаних від продажу майна банкрута; з дня визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури повідомляє працівників банкрута про звільнення та здійснює його відповідно до законодавства України про працю; заявляє в установленому порядку заперечення щодо заявлених до боржника вимог поточних кредиторів за зобов'язаннями, які виникли під час провадження у справі про банкрутство і є неоплаченими; подає до суду заяви про визнання недійсними правочинів (договорів) боржника; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб; передає в установленому порядку на зберігання документи банкрута, які відповідно до нормативно-правових документів підлягають обов'язковому зберіганню на строк не менше п'яти років з дати визнання особи банкрутом; продає майно банкрута для задоволення вимог, внесених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Законом; повідомляє про своє призначення державний орган з питань банкрутства в десятиденний строк з дня прийняття рішення господарським судом та надає державному органу з питань банкрутства відповідну інформацію для ведення Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство; веде реєстр вимог кредиторів; здійснює інші повноваження, передбачені цим Законом.

З дня призначення ліквідатора до нього переходять права керівника (органів управління) юридичної особи-банкрута.

Відповідно до положень ст. 46 Закону про банкрутство, після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - копія розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, засвідчена Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку; для емітентів цінних паперів - копія звіту про наслідки погашення цінних паперів, засвідчена Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

На виконання постанови господарського суду від 28.09.2015р. ліквідатором ТОВ "Ковел" відповідно до ст. 41 Закону про банкрутство вчинялись дії на виконання заходів ліквідаційної процедури.

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та громадських формувань товариство з обмеженою відповідальністю "Ковел" з кодом ЄДРПОУ 34313861 зареєстроване за адресою: (45060,Волинська область, Ковельський район, село Воля - Ковельська, вул. Центральна 54, корпус А), керівником боржника є ОСОБА_3, основний вид діяльності товариства - код КВЕД 46.73 Оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням, розмір статутного капіталу становить 35000,00 грн.

З метою виявлення майнових активів ТОВ "Ковел" ліквідатором було скеровано відповідні запити до Державної авіаційнійної служби, КП "Волинське ОБТІ", Центру надання послуг, пов'язаних з використанням автотранспортних засобів з обслуговування м. Ковель, Ковельського, Турійського, Старовижівського, Любомльського, Шацького та Маневицького районів; відділу ДВС Ковельського міськрайонного управління юстиції; відділу примусового виконання рішень ГУЮ у Волинській області; управлінню ДАБІ України у Волинській області; управлінню Держгірпромнагляду у Волинській області; управлінню Держземагенства у Ковельському районі Волинської області; головному управлінню Держземагенства у Волинській області; державній інспекції сільського господарства у Волинській області; державній інспекції України з безпеки на морському і річковому транспорті; Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку; Ковельській ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області; Державному космічному агентству України; головному управлінню статистики у Волинській області.

На визначені запити ліквідатором було отримано наступні відповіді на запити, а саме: лист Державіаслужби № 21.1.19-17393 від 16.11.15р. про відсутність зареєстрованих повітряних суден за Банкрутом; лист КП "Волинське ОБТІ" №1520 від 29.10.15р. про відсутність зареєстрованого за Банкрутом нерухомого майна; лист Центру ДАІ 0702 вих. № 5/2821 від 24.10.15р. про відсутність зареєстрованих транспортних засобів за ТОВ "КОВЕЛ"; лист Відділу ДВС Ковельського міськрайонного управління юстиції № 23006 від 20.10.15р. про відсутність відкритих виконавчих проваджень щодо ТОВ "КОВЕЛ"; лист Відділу примусового виконання рішень № 04-33/7391 від 19.10.15р. про відсутність відкритих виконавчих проваджень щодо ТОВ "КОВЕЛ"; лист Управління Держпраці у Волинській області № 350/01-06 від 04.11.15р. про відсутність зареєстрованих за ТОВ "КОВЕЛ" вантажопідіймальних кранів; лист Управління Держгеокадастру у Ковельському районі Волинської області № 33-303-99.2-43/15-15 від 27.10.15р. про наявність зареєстрованої за ТОВ "КОВЕЛ" земельної ділянки площею 0,2 га за адресою: с. Колодяжне, вул. Б. Хмельницького, 13; лист Головного Управління Держземагенства у Волинській області № 33-3-7777.4-1555/20-15 від 30.10.15р. про наявність зареєстрованої за ТОВ "КОВЕЛ" земельної ділянки площею 0,2 га за адресою: с. Колодяжне, вул. Б. Хмельницького, 13; лист Державної інспекції сільського господарства у Волинській області № 01-13/1922 від 20.11.15р. про відсутність інформації щодо зареєстрованої с/г техніки за ТОВ "КОВЕЛ"; лист Укрморрічінспекції № 1860-05/2/3-15 від 26.11.15р. про відсутність записів щодо суден, власниками або судновласниками яких є ТОВ "КОВЕЛ"; лист Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку № 09/01/25957/НК від 18.11.15р. про відсутність даних по ТОВ "КОВЕЛ" як власників значних пакетів акцій; лист Ковельської ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області № 10730/11-07 по відкритим ТОВ "КОВЕЛ" рахункам; лист Управління ДАБІ у Волинській області № 1003-1.14/2439-15 від 09.11.15р. про відсутність інформації щодо зареєстрованих дозволів на виконання будівельних робіт за ТОВ "КОВЕЛ", лист Державного космічного агентства України № 3985/10-К3.3/16 від 04.08.16р. про відсутність зареєстрованих унікальних об'єктів космічної діяльності,космічної техніки за ТОВ "КОВЕЛ"; лист Головного управління статистики у Волинській області № 08-11/16 від 20.02.17р. про можливість ознайомлення з документами.

Згідно Інформаційної довідки Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо суб'єкта за № 70535698 від 14.10.16р. відсутні відомості про зареєстроване право власності на нерухоме майно та містяться відомості про обтяження в державному реєстрі іпотек, єдиному реєстрі заборон відчуження об'єктів нерухомого майна по ТОВ "КОВЕЛ" на таке майно: об'єкт обтяження: інше, незавершене будівництвом готельний комплекс., адреса: Волинська обл., Ковельський р., с. Колодяжне, вулиця Хмельницького, будинок 13, номер РПВН: 17508906; об'єкт обтяження: земельна ділянка, адреса: Волинська обл., Ковельський р., с. Колодяжне, вулиця Хмельницького, земельна ділянка 13, кадастровий номер: 0722183600:01:001:0487

Ліквідатором також проведено пошук прав інтелектуальної власності ТОВ "КОВЕЛ" у базах даних, що знаходяться у відкритому доступі в мережі інтернет Українського інституту інтелектуальної власності. За результатами пошуку Відомості з Державного реєстру свідоцтв України на знаки для товарів і послуг , Відомості з Державного реєстру патентів України на промислові зразки , Відомості з Державного реєстру патентів України на корисні моделі , Відомості з Державного реєстру патентів України на винаходи , Про добре відомі знаки в Україні - не знайдено жодного запису.

Фінансову звітність за останні роки ТОВ "КОВЕЛ" не подавало до органів статистичної звітності. Враховуючи відсутність вихідних даних для проведення аналізу фінансової, господарської та інвестиційної діяльності боржника, аналіз щодо виявлення ознак фіктивного банкрутства чи доведення до банкруте є неможливим. Фактів укладення договорів, які б ущемляли права кредиторів, укладених за рік до порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ "КОВЕЛ", ліквідатором не встановлено. Архівні документи ТОВ "КОВЕЛ" ліквідатором не передані на зберігання в трудовий архів у зв'язку з їх відсутністю.

Аналізуючи структуру боргів підприємства, причини та час їх виникнення, ліквідатор зазначає, що податковий борг з податку на прибуток та податку на додану вартість виник на підставі відповідних податкових повідомлень - рішень, що підтверджується постановою Волинського окружного адміністративного суду від 31.10.13р. по справі № 803/2128/13-а; борг перед ПАТ "Державний ощадний банк України" в особі філії Волинське обласне управління АТ "Ощадбанк" виник на підставі договору відновлювальної кредитної лінії № 948 від 28.11.07р., що підтверджується судовим рішенням Ковельського міськрайонного суду Волинської області від 25.12.09р. по справі № 2-1514/09; борг перед ПАТ "УкрСиббанк України" виник на підставі кредитного договору № 11105693000 від 28.12.06р. та договору поруки № 11105693000/3 від 28.12.06р.

Ліквідатором встановлено, що погіршення платоспроможності боржника виникло внаслідок неможливості сплати основним кредитором та фінансовим поручителем, яким виступав ТОВ "КОВЕЛ" кредитної заборгованості та податкового боргу. Враховуючи те, що вказана заборгованість була предметом судового розгляду, то назвати ці обставини ознаками навмисного погіршення фінансово-господарського стану внаслідок неправомірних дій відповідальних осіб боржника підстав немає. Щодо неправомірних дій відповідальних осіб боржника інформація відсутня, тому ознаки доведення до банкрутства відсутні. Вказана інформаціє підтверджується і даними у фінансовій звітності, що подавалась до органів статистики, і з якою було ознайомлено ліквідатора.

До майна банкрута, що реалізовувалось шляхом проведення аукціону належать: земельна ділянка площею 2000 кв.м. (кад. № 0722183600:01:001:0487) і розташований на ній незавершений будівництвом готельний комплекс готовністю 95% (дев'яносто п'ять), зазначений в плані під літерою «А-1» . Вказані активи є предметом забезпечення банкрута перед ПАТ "Державний ощадний банк України" в особі філії Волинське обласне управління АТ "Ощадбанк". Будь-якого іншого майна за ТОВ "КОВЕЛ" не зареєстровано.

У відповідності до рішення про визначення організатора аукціону з продажу майна боржника ТОВ "КОВЕЛ" від 12.01.16р. та договору про проведення аукціону від 14.01.16р. організатором торгів ТОВ "ВОЛЯ ЛУЦЬК" було опубліковано на сайтах інформацію щодо проведення аукціону з продажу майна банкрута 18.01.16р. Продаж ліквідаційної маси було виставлено на аукціон одним лотом у вигляді цілісного майнового комплексу за початковою ціною, що відповідала загальному розміру кредиторських вимог - 4823185,37 грн.

Майно ТОВ "КОВЕЛ" було реалізовано лотом № 1 (Цілісний майновий комплекс Товариство з обмеженою відповідальністю "Ковел", до складу якого входять нерухоме майно, земельна ділянка згідно переліку) - 504000,00 грн. без ПДВ;

Результати проведеного аукціону відображено у відповідному протоколі проведення аукціону №01-03/17 від 01.03.17р. та укладеному договорі купівлі - продажу майна банкрута на відкритих торгах (аукціоні) Лоту №1 від 23.03.17р. і акту про передання права власності на нерухоме майно від 23.03.17р.

Кошти від реалізації було перераховано наступним чином 50400,00 грн. було перераховано на рахунок ТОВ "ВОЛЯ ЛУЦЬК" як винагороду за проведення аукціону; 453711,61 грн. було перераховано в якості погашення заборгованості перед ПАТ "Державний ощадний банк України" в особі філії Волинське обласне управління АТ "Ощадбанк", м. Луцьк як забезпеченим кредитором.

Ліквідатором у процедурі банкрутства використовувався єдиний доступний рахунок ТОВ «КОВЕЛ» № 26001121967 в АБ «Укргазбанк» , оскільки п/р в АТ «Ощадбанк» було закрито (лист 102.36 - 1-96/680 від 13.02.17р. на запит ліквідатора №2 від 07.02.17р.). Реквізити для перерахунку коштів ПАТ "Державний ощадний банк України" в особі філії Волинське обласне управління АТ "Ощадбанк" були надані кредитором у листі №102.36-1-102/710 від 14.02.17р.

Пропозицій від інвесторів, засновників, директора підприємства та інших бажаючих осіб, стосовно поліпшення фінансової долі підприємства, не надходило.

У зв'язку з відсутністю у банкрута майнових активів, достатніх для погашення кредиторських вимог, ліквідатором прийнято рішення про подання до господарського суду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута.

Судом встановлено, що в процедурі банкрутства ТОВ "Ковел" через відсутність достатніх коштів (в т.ч. майна для реалізації) остаточні розрахунки з кредиторами не проводились.

Відповідно до ч. 1 ст. 46 Закону про банкрутство після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс

Згідно ч. 2 ст. 46 названого Закону, якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора.

Отже, законодавством передбачено певну сукупність дій, яку необхідно вчинити ліквідатору в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури; подання звіту здійснюється ліквідатором за наслідком всіх проведених нім дій в ході ліквідаційної процедури.

Якщо за результатами ліквідаційного звіту після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію банкрута. Копія цієї ухвали направляється органу, який здійснив державну реєстрацію особи - банкрута, органам державної статистики, органам державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута.

Згідно ч. 5 ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

В процесі розгляду заяви ліквідатора, звітів про його роботу та обґрунтовуючих їх документів судом було встановлено, що за наслідками здійснення ліквідаційної процедури ліквідатором було вчинено належні дії по виявленню активів та пасивів боржника, доведено неможливість відновлення платоспроможності боржника внаслідок вжитих ліквідатором заходів та необхідність його ліквідації. Вказані висновки про встановлені обставини відповідають дійсності та підтверджуються достовірними доказами, дослідженими в судовому засіданні та долученими до справи.

Судом також встановлені відсутність у ТОВ "Ковел" на момент розгляду остаточного звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу дебіторських заборгованостей, наявного у третіх осіб майна, котре б належало банкруту.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне звіт ліквідатора затвердити.

Пунктом 6 ч. 1 ст. 83 Закону про банкрутство передбачено, що суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Законом.

У випадках, передбачених п.п. 4-7 ч. 1 ст. 83 Закону про банкрутство, господарський суд в ухвалі про припинення провадження у справі зазначає, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Враховуючи викладене, та беручи до уваги, що за результатами ліквідаційної процедури у товариства-банкрута не було виявлено достатнього майна, а також грошових коштів, за рахунок яких було б можливе остаточне (повне) погашення кредиторських вимог, суд прийшов до висновку, що вимоги кредиторів ТОВ "Ковел" слід вважати погашеними, зазначеного суб'єкта господарської діяльності-банкрута необхідно ліквідувати, а провадження у справі припинити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 37, 41-49, 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 80, 86, 87 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Представлений суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "Ковел" (Волинська область, Ковельський район, село Воля - Ковельська, вул. Центральна 54, корпус А, код ЄДРПОУ 34313861) затвердити.

2. Товариство з обмеженою відповідальністю "Ковел" (Волинська область, Ковельський район, село Воля - Ковельська, вул. Центральна 54, корпус А, код ЄДРПОУ 34313861) ліквідувати.

3. Зобов'язати державного реєстратора вчинити дії, передбачені Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" та спрямовані на припинення державної реєстрації Товариства з обмеженою відповідальністю "Ковел" (Волинська область, Ковельський район, село Воля - Ковельська, вул. Центральна 54, корпус А, код ЄДРПОУ 34313861).

4. Провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Ковел" (Волинська область, Ковельський район, село Воля - Ковельська, вул. Центральна 54, корпус А, код ЄДРПОУ 34313861) припинити.

5. Примірник ухвали суду надіслати:

- Ліквідатору ОСОБА_1 (43000, м. Луцьк, вул. Б. Хмельницького 8/3);

- Ковельській ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області (вул. Чубинського, 1, м. Ковель, 45000);

- ПАТ "Державний ощадний банк України" (43001, м. Луцьк, вул. Червоного Хреста 8);

- ПАТ "УкрСиббанк" (м.Львів, вул.У.Самчука, 26/1, 79026).

- Сектору з питань банкрутства головного управління юстиції у Волинській області (м. Луцьк, вул. Володимирська, 1);

- Ковельському міськрайонному відділу державної виконавчої служби (45000, м. Ковель, вул. Кармелюка, 4)

- державному реєстратору сектору надання адміністративних послуг Ковельської районної державної адміністрації (м. Ковель, вул. Драгоманова, 22);

Головному управлінню статистики у Волинській області (43000, м. Луцьк, вул. Шопена,12).

Суддя І. О. Гарбар

Дата ухвалення рішення03.04.2017
Оприлюднено06.04.2017
Номер документу65705858
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Ковел

Судовий реєстр по справі —903/945/15

Ухвала від 03.04.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 27.03.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 12.01.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 26.10.2016

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 18.10.2016

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 24.12.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 18.12.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 30.11.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Судовий наказ від 23.11.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 23.11.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні