Ухвала
від 22.03.2017 по справі 760/5409/17
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №1-кс/760/4987/17

760/5409/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 березня 2017 року слідчий суддя Солом`янського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання сторони кримінального провадження слідчого СУ ФР ДПІ у Солом`янському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором Київської місцевої прокуратури №9 м. Києва ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів в рамках досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32016100090000046 від 30.03.2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 205 КК України,-

в с т а н о в и в:

До слідчого судді Солом`янського районного суду міста Києва надійшло клопотання слідчого СУ ФР ДПІ у Солом`янському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять банківську таємницю ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) та вилучення завірених банком копій речей і документів, які свідчать про відкриття, функціонування та рух коштів з моменту відкриття по дату винесення ухвали слідчим суддею по рахункам клієнта ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в ПУАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ) № НОМЕР_3 , в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (МФО НОМЕР_4 ) № НОМЕР_5 , № НОМЕР_6 .

Дане клопотання обґрунтоване тим, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ДПІ у Солом`янському районі ГУ ДФС у м. Києві здійснюється досудове розслідування даного кримінального провадження за фактом створення з метою прикриття незаконної діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що невстановлені особи створили та використовують суб`єкт підприємницької діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з метою прикриття незаконної діяльності.

Також встановлено, що від імені ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » відкриті банківські рахунки у валюті українська гривня, а саме в ПУАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_7 ) № НОМЕР_3 , в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (МФО НОМЕР_4 ) № НОМЕР_5 , № НОМЕР_6 .

Як зазначив слідчий, метою тимчасового доступу є встановлення дійсних обставин фінансово-господарської діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », осіб, які надавали розпорядження на перерахування коштів по рахункам та які в дійсності здійснюють управління даним підприємством, використовуючи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » для прикриття незаконної діяльності, суб`єктів господарювання, які користувалися ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » для мінімізації податкових зобов`язань.

Також, слідчий просив проводити розгляд клопотання без виклику осіб, у володінні яких знаходяться речі і документи, оскільки наявні достатні підстави вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей і документів.

Суд визнав за можливе провести розгляд даного клопотання без виклику осіб, у володінні яких знаходяться речі і документи, оскільки слідчим було доведено наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів.

Відповідно до ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів не здійснювалось.

Слідчий клопотання підтримала та просила його задовольнити.

Заслухавши слідчого, вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Пунктом 5, 6 частини 2 ст. 131 КПК України передбачені такі види заходів забезпечення кримінального провадження, як тимчасовий доступ до речей і документів і тимчасове вилучення майна.

Згідно ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Згідно ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, відносяться відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно з ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Як вбачається з клопотання, слідчий просить надати тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні ПУАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_7 ) в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (МФО НОМЕР_4 ) та містять інформацію щодо руху коштів по рахунках ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Разом з тим, ч. 2 ст. 160 КПК України передбачено вичерпний перелік відомостей, які повинно містити клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, зокрема, повинно містити підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні фізичної або юридичної особи.

Оскільки в клопотанні не зазначено конкретної особи, у володінні якої перебувають речі і документи до яких просить надати тимчасовий доступ слідчий, а також достатніх підстав вважати, що ці речі та документи перебувають або можуть перебувати у володінні цієї особи, то клопотання задоволенню не підлягає.

Керуючись ст. ст. 159-165 КПК України, суддя,-

у х в а л и в:

В клопотанні слідчого СУ ФР ДПІ у Солом`янському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором Київської місцевої прокуратури №9 м. Києва ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів в рамках досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32016100090000046 від 30.03.2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 205 КК України - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.03.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу65721277
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів в рамках досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32016100090000046 від 30.03.2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 205 КК України

Судовий реєстр по справі —760/5409/17

Ухвала від 22.03.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кізюн Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні